Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezradna19

masturbacja

Polecane posty

Gość Pif Paf Rach Ciach :)
hmm a to dlaczego? :P tak ciężko sie pogodzić z tym,że nie wszystkie religie czczą Boga? Sataniści skoro wierzą w szatana to wierzą też i w Boga tylko że czczą Szatana :D a weźmy chociażby pierwszą lepszą definicje religii :P system wierzeń i praktyk, określający relację pomiędzy różnie pojmowaną sferą sacrum (świętością) i sferą boską, a określonym społeczeństwem, grupą lub jednostką. Manifestuje się ona w wymiarze doktrynalnym (doktryna, wiara), w czynnościach religijnych (np. kult czy rytuały), w sferze społeczno-organizacyjnej (wspólnota religijna, np. Kościół) i w sferze duchowości indywidualnej (m.in. mistyka). Relacja jednostki do sacrum koncentruje się wokół poczucia świętości chęci zbliżenia się do sacrum, poczucia lęku, czci czy dystansu wobec niego. no i co? Sataniści wierzą w coś,czczą to coś,wszystko sie zgadza.

mają kulty,rytuały,szacunek do ich Szatana. Bezradna no ja Ci sie nie dziwie,że jestes zagubiona,tez byłam będąc jeszcze katoliczką,bo czułam,że coś jest nie tak i czułam sie nieszczęśliwa,miałam tyle pytań i tyle wątpliwości...szukałam prawdy aż ją znalazłam :) No,widze że niestety Cie nie przekonałam,no ale,ja tylko radziłam a Ty zrobisz co zechcesz,masz wolna wolę własny rozum i to Twoje życie :P skoro uważasż że to niszczący nałóg i chcesz z nim skończyć,no to cóż..powodzenia

wierzę w rozum

teraz to ja nie musze już wierzyć,bo teraz po prostu WIEM.A co wiem? Że reinkarnacja jest wiem.I że na tym świecie nie będziemy dokładnie wiedzieli,kim jest Bóg czy czym jest ( jest to po prostu niemożliwe i śmieszy mnie,że ludzie przypisują Bogu osobowość i różne cechy,chociaż go nawet nie widzieli),ale jesli zakładamy logiczność tego świata,mozemy wiedzieć,że jest doskonały.Ale nie tak jak,broń Boże ;) katolicki bóg.Bo ten,choć niby uwaząny za doskonałego jest naprawde tyranem.Prawdziwy,dobry Bóg nie może być tyranem.I naprawde stworzył sprawiedliwy świat.

ej nie podszywać sie ;) "Ja nie wierzę w reinkarnację, ja doszłam do tej wiedzy na drodze przemyśleń i obserwacji. Wiara jest ślepa i jest zaprzeczeniem świadomości, inteligencji i w ogóle rozumu. Dlatego ja w nic nie wierzę. Wszystkie moje przekonania są wynikiem głębokich poszukiwań intelektualnych. Oczywiście, korzystałam na mojej ścieżce z wielu drogowskazów. Niektóre, a właściwie większość, prowadziły na manowce, ale powiedziane jest "szukajcie, a znajdziecie, pukajcie, a otworzą wam" (jak z tego widać Biblia wcale nie zakazuje własnych poszukiwań)." - to nie są moje słowa,ale jakby z ust moich wyjęte ;) :)

nie napisałąbym,że wierze w rozum bo wiara jest ślepa i jest zaprzeczeniem świadomości, inteligencji i w ogóle rozumu :P:P

Gość Marx
Religia to opium dla mas.

moje poglądy pokrywają się z buddyzmem,ale całkowicie nie identyfikuje sie z tą grupą,bo po prostu z żadną się nie identyfikuje,nie potrzebuje tego.

ja nie zmienilam poglądów w jeden dzień,to działo sie przez kilka lat i nadal trwa udoskonalanie się ale wiem jedno - teraz jestem szczęśliwa.I potrafie odnaleźć się w świecie

Gość Alicja27
Przejdź z tematem do Masturbacja 2 jest ciekawiej i temat rozwojowy, niż Twój.