Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nvjhvjdhbjdbv

Jaki stelaż do łóżka (140x200) mam wybrać, pojedynczy czy podwójny???

Polecane posty

Gość nvjhvjdhbjdbv

Zdecydowałam się na zakup łóżka o wym. 140x200 do sypialni . Mam pytanie do osób zorientowanych odnosnie stelaża. Przy jakiej szerokości łóżka stelaż powinien byc podwójny? Czy do łóżka 140x200 wystarczy pojedynczy? Pani w sklepie doradziła mi podwójny i mam wrażenie, że chciała mi wcisnąć po prostu droższy produkt, bo nie potrafiła konkretnie powiedzieć dlaczego podwójny lepszy. Bo czy do łóżka o takiej szerokości wskazany jest faktycznie podwójny stelaż??? Materac będzie pojedynczy, kieszeniowy, twardość H3. Jaki stelaż mam wybrać?

Gość tania jania
ja do takiego łóżka mam podwójny, tzn. to jeden stelaż, który składa się jakby z dwóch części

Gość tania jania
materac też mam jeden ale wydaje mi się, że obciążenia mogą byc za duże na taką szerokość i stelaz może nie wytrzymać

Gość masalka555
moim zdanie, stelaz pojedyńczy stosuje się tylko do łóżek 90, szersze wymagają wzmocnionego, podwójnego podparcia/stelaza

Ja bym kupiła stelaż pojedynczy, bo właściwie nie uważam, że taki jest gorszy od podwójnego. Mój znajomi ma taki o regulowanej twardości od Janpol i chwali sobie tą firmę. Ja widziałam produkty tej marki na kamai.pl i widzę, że mają tam dość niskie ceny.

Gość gość
ja mam podwójny, ale materac jest serio ciężki i z prawdziwego zdarzenia.

Gość gość
Stelaż podwójny, najlepszy z regulacją. Mąz kupował chyba z bydgoskiej fabryki mebli.Poniewaz mamy cięzki materac, mąz przykręcił na kątowniki takie klocki podtrzymujące, na wszelki wypadek, na całą dlugosc stelaża, w polowie jego szerokosci. Niektóre stelaże mają juz takie podtrzymujące nózki.

Gość gość
"eksluzywne listwy" :-))))))

Gość kamposiak
Stelaż zdecydowanie elastyczny, kwestia dopasowania pod wymiary waszego łóżka. Po prostu stelaże elastyczne są zdecydowanie najlepsze. Nie jest to bardzo wysoki koszt, mają regulację twardości i to robi różnicę - pod linkiem wyżej masz takie.

Gość macieras
Prawdopodobnie cena wynika z wymiarów stelaża, więc obawiać się na prawdę nie macie czego. Rozwiązanie z opisu wygląda na jakościowe. A ogólnie lepiej od razu kupić coś wartościowego, niż później narzekać i wymieniać to po roku korzystania.

Gość ćmać
Kup stelaże Sembella dwa osobne i osadź je w ramie. Mogą być od siebie niezależne jeśli np. w jednym chcesz sobie podnieść nogi ku górze :)

Gość duria
Mi tam doradzili w sklepie, w którym kupowałam stelaż. I to w internetowym. Serio, rzeczowa obsługa, bardzo jestem zadowolona. Ceny też dobre, zobaczcie sobie: http://estelaz.pl/ Ja mogę też polecić kupowanie dobrego materaca. Te 2 rzeczy to naprawdę podstawa, mój kręgosłup to potwierdzi.

Gość gość
Ja natrafiłam na dobry materac Viscotherapy i spokojnym sumieniem mogę go polecać. Natomiast wcześniej używałam za twardego, kupionego w sieciówce i to nie było to. Często budziłam się jak po jakichś torturach. Myślę, że najlepiej testować i dobierać indywidualnie z pomocą ekspertów.

Tak, to jest zdecydowanie bardzo ważna kwestia, której nie można lekceważyć. Ogólnie łóżko jest bardzo ważnym i wymagającym dużej ilość czasu elementem funkcjonowania domu. Ważny jest zarówno stelaż jak i materac. Tutaj można trochę na ten temat poczytać - polecam :) http://www.materaceblog.pl/porady/wybieramy-stelaz-materac.html

Gość gość
Zamiast rzetelnych odpowiedzi mnóstwo ukrytych reklam. Żałosne. Miałam kiedyś do takiego łóżka dwa oddzielne stelaże, a teraz mam jeden z możliwością podnoszenia zagłówka i uważam, że zdecydowanie dwa oddzielne stelaże o wiele lepiej się sprawują. Na ogół jeśli śpią w łóżku dwie osoby, są różnego wzrostu, czy wagi, a na pewno śpią inaczej. Jedni się wiercą, inni śpią spokojnie. Nacisk jest zatem różny. Jak są dwa stelaże to każdy " pracuje" pod konkretną osobą.

Do podanego wymiaru łóżka polecamy dobrać materac, bo to od materaca zależy czy będziemy się wysypiać i czy nasz sen będzie komfortowy. Wybór odpowiedniego materaca jest bardzo ważny. Modeli materaców jest bardzo dużo, polecamy materace ekologiczne z pianki termoelastycznej, które są bardzo dobre i wygodne do spania, bo dopasowują się do kształtu ciała.

Gość gość
Myślę, że przede wszystkim powinnaś postawić na stelaż metalowy. Jest to gwarancja wysokiej jakości. Żebyś nie miała problemu z odnalezieniem odpowiedniej oferty, polecam Ci http://www.miladesign.com.pl - gdy zaopatrywałam swój dom w meble to za namową kolezanki postawiłam na stelaż z ich oferty! Jest cudowny, świetnie się trzyma!

Gość zuzulka
miałam ten sam problem. Doradca z Expert snu polecił mi kupno podójnego ponieważ pojedynczy może być zasłaby na cięzki materac. Jestem zadowolona z stelaża, który u nich kupiłam

Gość Tyska

Moim zdaniem też najlepszą opcją jest stelaż podwójny. My taki mamy i sprawdza się fajnie. Ale nie da się ukryć, że jeśli chodzi o komfort snu, to najważniejszy jest właściwy dobór materaca, a sporo się go naszukałam. Znajomi polecili mi firmę Sheepo, bo sami po przeprowadzce do nowego mieszkania, kupili niedawno ich materac. Ja postawiłam na inny model – Klara, który idealnie dopasowuje się do kręgosłupa, w czasie snu odpoczywamy.