Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiririzooz

brak szacunku?

Polecane posty

Gość kiririzooz

Witam, Mam pewien problem... jestem z facetem ponad 3 lata, jestesmy za granica, przyjechalam do niego i dla niego. Od jakis 2 miesiecy nie umiemy sie porozumiec. On mi ciagle wyrzuca, ze sie nie staram, nie dbam o siebie, nie mam znajomych - jest dosyc ciezko odnalezc sie w obcym kraju dla mnie. On ma pelno kolegow - pracuje z prawie samymi polakami, a do tego od 2 tygodni mieszka z nami jeden z jego kolegow, tzw. babiarz, ktory wszystkie kobiety uwaza za 'dupki'. Przedwczoraj wyszli razem na mecz, zero dla mnie zaproszenia czy cos w tym stylu, wczoraj wyszli sobie oblewac mecza kolegi i do dzis nie wrocil. Napisal mi w nocy ze siedza i graja na konsoli - ale znajac zycie wyszli pozniej na jakas impreze. Nie wiem czy to moja wina czy jego - on caly czas narzeka jaka jestem niedobra - ja gotuje, sprzatam, piore, chodze do pracy na pelen etat, uczeszczam na silownie. Jestem strasznie samotna i nie wiem co mam teraz zrobic - on juz mi raz wywinal taki numer, nie przyszedl do domu na 2 noce. Spakowalam wtedy jego walizki ale ublagal mnie, postanowil sie poprawic ale 2 miesiace minely, a jego znowu nie ma. Nieraz mi mowil, ze jak mi sie cos nie podoba to moge spakowac sie i wracac do Polski... mowi, ze jest szczery i nie bedzie mnie oklamywal, nie mam pojecia skad sie bierze od niego takie chamskie zachowanie... czy ktos moglby mi pomoc? co mam w tej sytuacji zrobic, zalezy mi na nim - wiem ze jestem glupia, ale serce bije dla niego.. czy to wszystko ma jakis sens? ja sie staram, on ma mnie w dupie.. czasami widze, ze mu sie chce ale coraz rzadziej :(

Gość to juz chyba koniec
nie widzisz naprawde ze was zwiazek to fikcja? jak mozesz sobie pozwolic na takie traktowanie? wyprowadz sie od niego bo jesli ebdziesz mu ciagle wybaczac i wszytsko tolerowac to coraz bardziej bedzie cie nieszanował. Jesli cie naprawde kocha to jak sie wyprowadzisz to szybciutko sie zatsanowi nad swoim zachowaniem a jesli nie kocha to odpusci...nie zmusisz nikogo do milosci

Gość malamiiii
o to chodzi, ze wlasnie nie mam sie gdzie wyprowadzic, a do Polski nie chce wracac :(

Gość Eleeene
skoro pracujesz to jestes niezalezna- na szczescie. Wynajmij cos malutkiego, przeprowadz sie i zacznij zyc sama na wlasny rachunek. Chcesz byc kucharka , sprzataczka, kochanka za friko? Nawet facet nie szanuje Cie, nie zalezy mu ,a Ty mu sie masz podawac na tacy z ta miloscia. Milosc to rowniez rozsadek, to umiejetnosc oceny sytuacji. Nie pchaj sie tam, gdzie Cie nie chca. Moja zlota zasada a jaka skuteczna na zycie.

Gość kiririzooz
nie mam gdzie sie wyprowadzic, mam dwie kolezanki, z czego obydwie maja facetow ktorzy je kochaja.. jestem w kropce nie wiem co mam zrobic. czuje ze nie jestem na tyle silna by od niego odejsc :(

Gość to juz chyba koniec
co ty gadasz ze nie masz gdzie mieszkac??? pracujesz to o co chodzi?? jesli jestes w angli to przeciez tam nie ma problemu z wynjaeciem pokoju....wiem bo sama tam bylam... ale jesli chcesz byc ponizana to twoja wola widac to lubisz

Gość kiririzooz
nie jestem w anglii, tutaj jest ciezko znalezc mieszkanie - nie znam jezyka, operuje tylko angielskim, a ten narod strasznie zamkniety dla obcych, dlatego tez nie moge znalezc przyjaciol ...

Gość kiririzooz
w skandynawii,... nie chce pisac skad

jeżeli pracujesz to za pewne stać cię na wynajęcie flatu choć albo w jakimś hostelu się zatrzymaj najważniejsze że masz pracę

Gość Eleeene
a gdzie tu trzeba sily? Co to masz do przenoszenia gory, ze musisz byc osilkiem :-P A na powaznie ,to nie warto marnowac sobie zycia, jechac po emocjach, zatracic poczucie wartosci dla jakiegos popapranca. Jesli pobedziesz w tym zwiazku dlugo, to nawet jak uwolnisz sie w koncu, nie bedziesz pelnowartosciowa osoba na rynku matrymonialnym. Bedziesz zawsze ze skrzywiona psychika a zeby zwiazek miedzy dwojgiem ludzi sie udal, musi w sferze duchowej, psychicznej byc wszystko w porzadku. Inaczej klapa w kazdym kolejnym zwiazku. Radze Ci dobrze . Milosc zakop jak najglebiej, bo jest to milosc jednostronna.

Gość kiririzooz
chodzi o to, ze ja nie chce byc tu sama... to jest przytlaczajace nie miec nikogo na kogo mozna liczyc, wydaje mi sie, ze go zaslepilo zycie naszego wspollokatora, ktory jest wolnym ptakiem i robi co chce, a on ma mnie i niby jest za mnie odpowiedzialny... nie wiem co mam ze soba zrobic, boje sie strasznie wrocic z podkulonym ogonem do Polski

Gość kiririzooz
hmm.. czyli jest jedno wyjscie - uciekac? myslalam jeszcze, ze moze porozmawiam z naszym wspollokatorem i uzmyslowic go, ze wyciaganie mojego konczy sie klotnia i afera ? on w ogole nie szanuje kobiet, chyba jakas mu zrobila straszna krzywde i teraz sie bawi 'dupkami'. moj jest wierny i wiem, ze nie wywinie jednorazowego numeru, bo jest typem faceta, ktory jest z jedna kobieta..

Gość Eleeene
jakos mnie nie przekonalas:-P. Bo jak wytlumaczysz , ze nie bylo go 2 noce? Czy tak robi osoba odpowiedzialna? Chyba nie. Czy mezczyzna zakochany w kobiecie nrzeka ciagle jaka to ona niedobra? Czy kochajacy mezczyzna , kobiecie , ktora dla niego przyjechala mowi, ze jak sie nie podoba to wypad do Polski? Jesli na te pytania jeszcze malo Ci odpowiedzi to widocznie jestes bardzo ograniczona kobieta w sensie rozsadku i logicznosci . To twoje zycie i twoje wybory. Ja jestem z boku i tak to widze.

Gość kiririzooz
masz racje ale ja ciagle mysle, ze jemu sie cos tylko poprzestawialo w glowie... juz szukam pokoju do wynajecia.. mysle, ze jak bede na tyle silna, aby dotrwac do 1 grudnia - wyprowadze sie...

Gość Eleeene
ale Ty nie jestes od ustawiania komus w glowie. Ty dziewczyno masz zadbac , by w twojej glowie byl porzadek, harmonia i spokoj. Sile znajdziesz w sobie, bo czlowiek moze gory przenosic. Wybranie dla siebie odpowiedniego partnera jest ogromnie wazna kwestia. Od tego zalezy szczescie, spokoj , bezpieczenstwo i to cos co nazywa sie udanym zyciem. Tego Ci zycze . POzdrawiam goraco.