Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komoda

Z łóżeczka do łóżka.

Polecane posty

Gość komoda

Jak przenieść dziecko z łóżeczka do łóżka? Jak u Was wyglądał ten proces? Może coś podpowiecie, bo nie wiem jak się zabrać do tej zmiany:(

ja przenioslam syna w wieku 2 lat najpierw spal na duzym rozkladanym tapczanie (balam sie od razu przeniesc go do "jedynki" bo strasznie rzucal sie i wiercil w nocy) przez miesiasc kladlam poduszki pod tapczan spadl moze ze 3 razy po roku kupilam mu jedynke (lozko 90/200) bez barierek i ani razu nie spadl jeszcze , mimo ze wedruje w lozku :) corka ma ponad 2 latka i kurcze nie wyobrazam sobie przeniesc ja do lozka, ta to wedruje w lozku jak wskazowki zegara poki co pospi jeszcze w lozeczku do 3 latek, w wakacje bedzie miala urodzinki i napewno wtedy kupie jej osobne lozko

a i jeszcze przy takiej przeprowadzce kup moze nowa posciel dla dziecka (np z jego ulubionym bohaterem):) tak zeby przeniesienie kojarzylo mu sie z czyms nowym i fajnym :)

ja swoją starszą przeniosłam też jak miała 1,5 roku do zwykłego pojedynczego łóżka zabezpieczonego barierką... jak miała 2 lata zaczęła spać bez niej i czasem zdarzyło jej się spaść... teraz to nawet nie wiem czy spada czy nie, bo nie woła... kiedyś rano znalazłam ją śpiącą na podłodze, więc przypuszczam, że moze czasem tak... :) młodszej chcemy kupić taką niziutką kanapę, rozkładaną niemal na ziemi... z niej taki łazik w nocy, że innej możliwości nie widzę... a w łóżeczku jakoś jej już ciasno trochę i między szczebelki ciągle sobie coś wkręca...

Gość ;lk;l;kl
i wlasnie to jest powod dla ktorego kupialm te najwieksze lozeczko do 5 lat