Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirka31.78@o2.pl

dzis wizyta u gina dzidzia mniejsza o 2tyg jestem załamana:(

Polecane posty

Gość thaisse80
moja byla o 3 tyg mlodsza wzgledem OM a urodzila sie zdrowa i o czasie.

Gość kijevna
parowóz - mam nadzieję, że nie jestes lekarzem, pielęgniarką, ani nikim kto ma kontakt z pacjentem...

moja corka w 25 tyg wazyla ledwo 500 gram, wymiarami wychodzila na 23 tydzien pozniej zawsze i z waga i wymiarami byla o 3 tyg mniejsza mimo ze na poczatku byla ksiazkowa urodzila sie pod koniec 38 tygodnia wg lekarzy oceniona na 35 tydzien z oznakami wczesniactwa, u mnie okazalo sie ze lozysko bylo wadliwe, mimo ze bylam u roznych lekarzy na usg, rowniez takim z przeplywami 4d jednak wszystko dobrze sie zakonczylo, corcia zdrowa, szybko nadrobila wg mnie roznica 2 tyg to nie jest tragedia, zwlaszcza ze przeplywy sa ok dla odmiany moj syn tak jakos od 18 tyg zaczal wybiegac ponad norme, pod koniec ciazy wychodzil na starszego o 3 tygodnie :) idz jeszcze do innego gina i zobacz co powie :)

moja byla mniejsza w 38 tc sie urodzila wazyla 2340 jest zdrowa, ma 6 miesiecy wazy 7kg siedzi juz sama, gaworzy i probuje wstawac nie martw sie :)

Gość najlepiej
zrób usg u innego lekarza, skonsultuj sie, najlepiej u jakiegos dobrego, gdyby lekarz uważał, że coś ni etak, to zgłoś się do dobrego ośrotka na konsultacje, np. CZMP w Łodzi. Weź skierowanie i jedź n akonsultacje do dobrego ośrotka.

Gość b1
tak sie zdaza ale i usg nie zawsze daje 100% obraz dzien przed urodzeniem corki mialam usg i wazyla 1470 a urodzila sie 3100 wczesniej tez wychodzilo ze ciaza jest o 13 dni mlodsza

Jestem już w prawie 28 tygodniu.Wizytę miałam w 26 tyg i 6 dniu i mój mały ważył wtedy ok.853 gram.Wymiary na zdjęciu USG podają normy, przy których jest dopisek +- 16 dni, więc 2 tygodnie to nie jest chyba jakaś straszna rozbieżność.