Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anielka22ang

czy komus jeszcze wypadla pochwa podczas lub po porodzie?

Polecane posty

Gość matacz ,,,...
no prosze cie ! a ze złapałas hpv , ze masz opryszczkę , drozdzaka , jak maż kochanek cie brał w ubiegłą srodę i wszystkie inne takie lub inne babskie rozmowy .....? skoro takie zreczy kobiety sobie mówią , to dlaczego nie powiedziały bo sobie o tej przypadłosci ?

Gość w zyciu nie dalabym
tak, tak nastepnym razem A. wypadnie mi pochwa B.bede miala wstrząs hipowolemiczny C.dostane depresji zawsze porod przebiega bez wiekszych ekscesow, to wy sobie wkręcacie problemy. Bardzo rzadko jest tak, ze sa komplikacje "Brak postępu drugiego etapu porodu powstaje na skutek zbyt słabych skurczów macicy w tym etapie w wyniku czego główka lub inne części ciała dziecka nie są w stanie przecisnąć się przez otwór rodny. Powoduje to konieczność zastosowania technik porodu próżniowego, kleszczowego lub w najtrudniejszych przypadkach porodu cesarskiego." same widzicie w NAJTRUDNIEJSZYCH przypadkach stosuje sie cesarke, a wy zdrowe chcecie miec na zawolanie:O no sory, ale jak dla mnie jestescie przewrazliwione.

Moje ważyło 4180 przy porodzie i było ok. To wszystko zalezy od organizmu. A wy poczytajcie o cesarka jest 10razy bardziej boleśniejsza niż normlany poród.

Gość matacz ,,,...
ale ja wlasnie jestem po 40 , zona też :) oczywiscie , ze znam zdrowe kobiety co rodziły przez cesarkę , ale to jeszcze o niczym nie swiadczy znaczna wiekszosc tych zdrowych , zdrowo sie prowadzacych nie ma komplikacji i rodzą naturalnie ! prosze mnie prawidłowo odbierac !

Anonim2010-11-05 23:55:03 Anonim zgłoś do usunięcia Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz Anuluj Proszę u usunięcie tego komentarza, ponieważ ... ale pieprzycie baby ja jestem połozną i naprawde nikomu nie robie krzywdy z powołania natura to natura urodzić trzeba ale super paniusie nasłuchaja sie głupich opowieści że po porodzie zostana kalekami i sobie cc na życzenie opłacaja a to jest tak inwazyjna operacja że sobie tego nie wyobrażacie tnie sie 12 warst brzucha rekonwalescencja jest o 300% dłuższa cięższa i boleśniejsza.

moja mama opowiadala wlasnie ze to sie zdarzylo mojej ciotce, urodzila dwoch synow, miala oslabione miesnie ale ok, a pochwa (czy tam macica) zaczela jej wlasnie wypadac jak miala te swoje 60 lat.. my tutaj jestesmy troche mlodsze, chociaz mysle, ze dotyczy to wielu mlodych kobiet rowniez - np. autorki tematu chociazby.

Gość matacz ,,,...
jak bym był kobietom to jak bym mial 60 lat .... to pochwa mi juz do niczego potrzebna nie jest :)

ja mozna powiedziec ze rodzilam pol na pol bo naturalnie przez 16 godzin meczylam sie w bolach a potem mialam cc i powiem wam ze en bol po cc to nic w porownaniu z tym bolem skurczy. nawet nie 1%. jezeli bede miaa mozliwosc wyboru to nastepny porod na pewno to bedzie cesarka.kto nie mial cesarki ten sie nie moze wypowiedziec obiektywnie.

Gość dobre dobre hahahaah
nawet gdyby 10000% to wybieram cc niestety ale jestem egoistka moze i tak ale dla mnie krocze jest wazne :) iii hallleluja ze istenieje cesarka :)

Gość widze ze ja szczęściara jestem
matacz bo myślisz że jak któras kobieta ma tą przypadłość to zaraz będzie koleżankom albo kolegom opowoadać, albo nietrzymanie moczu, tez sie żadna nie przyzna że ją to dotknęło a to jeszcze częściej sie zdarza Ps. mi sie po cc wszystko szybko zagoiło i wcale nie bolał, nawet pyralginy w zastrzykach nie chciałam bo tylko d**a mnie po nich bolała bardzo polecam cc, takie zaplanowane oczywiście, nawet nie wiem co to jest skurcz!

Gość matacz ,,,...
a co sie dzieje z owa cesarka jak sie ma wiek starszy ? ktos wie , ze tak naturalne rodzenie straszy wypadaniem w starszym wieku

też nie wiem skąd te statystyki :o na oddziale na którym pracuję mieliśmy raptem 2 takie pacjentki w ciągu 6 lat, a z tych statystyk wynika, że powinniśmy mieć conajmniej 4 w miesiącu.

Gość zastanawia mnie fakt
ze czesto kobiety ida do lozka z mezczyzna ktorego ledwo znaja ryzykujac zyciem, bo wirus hiv to jeszcze wieksza ruletka sie zarazic od komplikacji porodowych konczacych sie na wypadaniu pochwy🖐️

Gość 446368798
ale super paniusie nasłuchaja sie głupich opowieści że po porodzie zostana kalekami i sobie cc na życzenie opłacaja a to jest tak inwazyjna operacja że sobie tego nie wyobrażacie tnie sie 12 warst brzucha rekonwalescencja jest o 300% dłuższa cięższa i boleśniejsza. W moim przypadku wprawdzie ja nie jestem kaleka, ale dziecko. Bylam zmuszana na sile do porodu naturalnego, II etap trwal az dwie godziny, dglowka nie schodzila. Ale w tym szpitalu bardzo niechetnie robia CC, bo uwazaja cos w stylu ze dziecko ma wyjsc tam gdzie weszlo. :( Tym sposobem moj synek ma teraz 8 lat, Zespol Westa od niedotleniienia, i jest na etapie 1,5 roku jesli chodzi o rozwoj. A osobom, ktore wypisuja takie BZDURy o szkodliwosci CC z calego serca zycze, zeby przytrafilo im sie to samo. :(

pani A wybierze sn porod pani B wybierze cc ok pani A ma komplikacje (choc nie musi to rosyjska ruletka) juz nie pisze o wypadajacej pochwie ale zle zszyta rana , pekniecia itp . pani B ma cc - ma rane bo operacja , ale tu tez jak rosyjska ruletka , moze nawet szybciej dosjsc do siebie niz pani po sn pani A - jesli dozna komplikacji powaznych niestety odwrotu nie ma , tylko moze mowic : gdybym wiedziala to bym cc wybrala ale nie wiadomo co to kogo czeka :)

Gość matacz ,,,...
nawet nie wyobrazacie sobie jakie informacje sie czaaem dowiaduje o kobietach od zony - tak ze obalam jakis mit , ze kobieta nie powie bo sie wstydzi , akurat kobiety to sobie lubią pogadac szczegulnie o chorobach - rozumiem - NIE WSZYSTKIE !:)

Gość a niby dlaczego 60latce
pochwa nie jest potrzebna? Bo nie może już urodzić pięknego następcy tronu dla swojego pana i władcy to w zasadzie może równie dobrze wypaść? A pomyślałeś że ją to boli?

Gość zastanawia mnie fakt
jak jestescie egoistki to po co wam bachory?

Gość ,.,.,.;;;;.;.;.;
matacz a od kiedy ty tak z ona romzmawiasz? pamietam z toba inny topik , juz ty wiesz jaki:) zalosny jestes facet

Gość matacz ,,,...
ALE TO WINA FACHOWOSCI LEKARZY ! a nie porodu naturalnego , oczywiscie ze sa przypadki kiedy cc jest koniecznoscia , albo ratunkiem , ale wy tu chcecie pzrepchnać , ze lepiej na zimne dmuchać i sie ciać

Gość ,.,.,.;;;;.;.;.;
matacz rozmawiasz z zona??

bachory a co to ? osoba ktora broni sn a pisze bachory ? no nie wytrzymie matacz takkk kazda sie spowiada z intymnych miejsc , oczywiscie tak tak takie z nas plotkary buahahahaha :O

Gość matacz ,,,...
ano rozmawiam , co w tym dziwnego ? czy jestem zalosny czy nie , to tobie tylko domniemasz , oceniasz mnie bowiem tylko po tym co tu pzreczytasz , ja uwazam , ze cc ot tak dla bezpieczesntwa to głupota , ktos inny moze i ma prawo głosic inaczej , ja tylko wymieniam poglady w tej kwesti , tak jak w kazdym innym temacie , a ze tobie sie cos tam nie podoba ...? kogo to obchodzi ? mezem twoim nie jestem .

Gość matacz ,,,...
No prosze widac surogatke na przyszlosc bedzie tzreba najac ! skoro tu same takie !!:) bede pisal co mi pasuje a ty radz sobie w domu