Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anielka22ang

czy komus jeszcze wypadla pochwa podczas lub po porodzie?

Polecane posty

Gość Aleeeee29
matacz idź trzepnij futrzaka cioto! a nie udzielaj sie na babskim forum

Gość duża dzidzia 80
anielka22ang napisz mi czy od razu po porodzie był u ciebie ten problem czy potem i jak potem to ile czasu po? ja urodziłam 2 tyg temu mój synek ważył 4,250 jak na razie wszystko jest ok ale...może jeszcze coś się okazać że jest źle czy juz nie.

Gość matacz ,,,...
ktos tu nie zna znaczenie szowinizmu

jejku...ciekawe naprawde. w sensie ze wnętrznosci na zewnatrz mogą wyjść ?? ??

Gość dobre dobre hahahaah
matacz ,,,... ze tez sie sexu jedna z druga nie obawia , jestescie kobietami czy czym ? a kobieta ma rodzic dzieci , taka wasza rola ! tyle kobiet rodziło i ma sie dobrze ,a wy tu panikujecie ! Moze z domu nie wychodzić , bo samochód pzrejedzie , cegła na łeb spadnie ? it. Matacz a skad pewnosc ze twojej mamie pochwa nie wylatuje ? :O idz stad jak nie masz nic do powiedzienia sorry ale porod dla mnie to rzez , pieklo nie wiesz na kogo trafisz , na jakiegos konowala , a co tam ze pekniesz az do odbytu ? a co tam nie wyproznisz sie przez kilka dni bo bedziesz wyl jak bobr , olac to , a co tam ze dziecko zaklinuje sie w drogach rodnych eee tam proznociag jest za leb wytargaja badz kleszcze do srodka za leb i hejaaaa a co tam ze dziecku zlamia bark , raczke itp ? ile tego mozna jeszcze wymienic :O Dla mnie teraz tylko cc !

ja po porodzie (2 miesiace po) mialam obniżone krocze... lekarz kazał mi przyjsc do kontroli po 1,5-2 miesiacach.... ale nie dotarłam ... czy moze mi grozic cos takiego ?? ale duzych dzieci nie rodzilam..bo raptem 3130 i 3270

Gość w zyciu nie dalabym
sobie rozciac brzucha, po co jak mozna urodzic samej??? jestescie szurniete, wystarczy jeden artyul i juz jestescie zastraszone:Dza duzo zrecie w czasie ciazy, dziecko jest za duze i sa powiklania same jestescie sobie winne ja urodzilam w 4 godziny, corka mi wyskoczyla jak z procy, po 2 dniach az mnie nosilo, juz do pracy chcialam w domu wracac. Porod to pikus, biorac pod uwage pozniejsze nieprzespane noce, albo dochodzenie do siebie po cesarce. Przeciez to sie goi tygodniami ehhh

pierworodki ktore oczekujecie dziecka duzego 4 kg macie prawo do cc

Gość matacz ,,,...
straszycie sie nie potrzebnie nawzajem i tyle ! moja zona rodziła dwoje dzieci , bez zadnych powikłan pod kontrolą fachowców - ale fakt - trzeb uwazac na kogo sie trafi , stad mojej zony obie ciaze były prowadzone prywatnie ! zona bardzo sobie chwaliła

Gość chcecie wiedziec jak wyglada
google nie boli: http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.gyndr.com/images/scansetc/Scan39.jpg&imgrefurl=http://www.gyndr.com/pelvic_organ_prolapse.php&usg=__uXsRbNdKzluOcVsZ3UiHL9gQUqE=&h=200&w=200&sz=20&hl=fi&start=46&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=4rq5SzB05iOMpM:&tbnh=104&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dpelvic%2Borgan%2Bprolapse%26start%3D36%26um%3D1%26hl%3Dfi%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-GB:official%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1 naprawde nie zazdroszcze :/ nigdy w zyciu bym sie nie zdecydowala na naturalny porod

Gość Aleeeee29
GŁUPIA CIPA NIC NIE WIE O CESARCE A SIE WYPOWIADA!

"za duzo zrecie w czasie ciazy, dziecko jest za duze i sa powiklania" nie zycze ci zeby twoje nastepne dziecko bylo duze, zebys rodzila 20 godzin i zeby ci moze jeszcze krocze popekalo, a pochwa wypadla. tobie tez to sie moze zdarzyc, wiec nie badz taka madra.

w zyciu nie dalabym widzisz ty mialas latwy porod i dobrze ciesz sie wole dac sie pokroic i chocbym z bolu 3 miesiace mialabym sie zwijac to przezyje :D ale nie chce komplikacji , chce czuc sie pozniej kobieco .

Gość Aleeeee29
A JA BYM SOBIE NIE DALA CIPY PO SAMA DUPE POCIAC

Gość matacz ,,,...
zdrowa - podkreslam bo to bardzo istotne ZDROWA kobieta urodzi bez problemu ! syna zona rodziła godzine i 10 minut , a córke 20 minut do domu dojechałem a juz bhyłem po raz drugi ojcem . Rozumiem nie kazda sie tak dobrze ma , jednak bez przesady

o jezuuu ale to wyglada :O:O buuu matacz to ciesz cie ze zona bez problemu i szybko urodzila nie kazda ma to szczescie, i jest mozliwosc wyboru to kazda niech decyduje wobec siebie

Gość w zyciu nie dalabym
zawsze jestem dobrej mysli:D nie boje sie porodu i tych durnych historyjek ale oczywiscie placcie za rozcinanie brzucha, naiwniary

naiwniaro bys pozniej nie plakala ze nie potrafisz sie wysrac zreszta wypadanie pochwy dosiega co 10 kobiete wiec jak ruletka :classic_cool: 🖐️

i bys pozniej nie wyla :D:D naiwniaro :P

Gość matacz ,,,...
Mysle , ze lekarze Ci wyjasnili

Gość matacz ,,,...
a to dziwna statystyka , bo znam mnustwo kobiet i nic mi nie wiadomo by ktoras sie skarżyła ... Zona czytajac ten temat ze mna jak sie okazuje wie mniej niz ja , bo zazkoczyła ją ta przypadłosc i o niej nie słyszła , wiec i jej kolezanki - zadna takiej nie ma ! wiec skad sie wzieło ze co 10 kobieta ma takowa ?

matacz ja bym sie nie chwalila ze mi pochwa wypada a napewno nie opisywalabym jak to wyglada wiesz co to dyskomfort?

matacz --> no ale wlasnie o to chodzi ze komplikacje przy porodzie moga sie zdarzyc kazdemu, ale ty gadasz tylko na podstawie swojej zony, moze i kilku znajomych, az nie wierze, ze nie znasz nikogo zdrowego co by musial miec cesarke z jakichs wzgledow. to ze twoja zona rodzila z usmiechem na twarzy 15 min to nie znaczy, ze wszystkie tak maja. wiekszosc rodzi w ogromnych bolach po kilkanascie godzin a w miedzyczasie dzieja sie rozne nieprzyjemnosci. dzieki bogu za cesarke.