Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anielka22ang

czy komus jeszcze wypadla pochwa podczas lub po porodzie?

Polecane posty

Gość jak uprawiacie sex
analny to prawie kazdej na starosc bedzie wypadac odbyt:D to taka niewielka dygresja:P

Gość A myślicie, że po cc nie można
mieć powikłań ? Ja rozumiem cc, jak są ku temu wskazania, jak najbardziej. Ale ja bym sobie z wygodnictwa operacji nie fundowała. Ja jestem młoda, ciąża nieplanowana, boję się porodu, nie powiem, że nie... ale chcę rodzić naturalnie. Nie znam żadnej kobiety, której by się przydarzyła ta przykra dolegliwość, a patrząc na te wszystkie niedogodności ciązy i porodu, czy ewentualne powikłania, to żeby się przed tym uchronić to trzeba by w ciążę nie zachodzić wcale. Statystyki statystykami, ale takie samo jest ryzyko, że wyjdę na ulicę i mnie samochód potrąci. Nie dajmy się zwariować. Niemniej, współczuję autorce wątku niesamowicie ! Jednak po tym, co pisze, widać, że trafiła na niekompetentnych lekarzy, co jest bardzo przykre.

Gość 423432523
Jednak po tym, co pisze, widać, że trafiła na niekompetentnych lekarzy, co jest bardzo przykre Tylko w tym nie chodzi o zadna niefachowosc, tylko po prostu brak checi leczenia. Tak samo, jak liczne przyklady szpitali co narazaja zycie i zdrowie dziecka, zeby zaoszczedzic na operacji. Jak szpitale robia cos w stylu ze np. czekaja po dwie godziny (!) jak pacjentka ma pelne rozwarcie, czy stanie sie cud i dziecko urodzi sie naturalnie, to dla mnie jest znecanie sie, bo wytrzymac cos takiego sie nie da, dwa - narazanie zycia. A ze u nas ludzie sa strasznie tepi i nie maja ojecia o medycynie, to wierza we wszystko. A faktem jest, ze nawet jak dziecko ma Apgar 10, moze miec nawet porazenie ktore moze wyjsc jak bedzie mialo np. dopiero roczek. Moze od niedotllenienia mozgu dostac np. padaczki w wieku 15 lat -i nawet was lekarz nie uswiadomi, od cvzego to... Przypuszcza sie ze jadna z mozliwych przyczyn ADHD jest tez niedotlenienie...

No ja napisałam, że jeżeli są jakiekolwiek wskazania do cc, to powinno się je absolutnie wykonywać. ! Ale z drugiej strony nie uwierzę, że każdy przypadek i każda kobieta rodząca wymaga cc. Bo jeśli tak jest, to jakoś źle to natura wymyśliła, że normalnie rodzić nie można a poród sieje spustoszenie w organizmie. Ja rodzić będę za granicą, liczę więc na przyjazne warunki. Boję się porodu, boję się bólu, ale chcę urodzić naturalnie, jeśli będę mogła.

Gość 423432523
Bo jeśli tak jest, to jakoś źle to natura wymyśliła, że normalnie rodzić nie można a poród sieje spustoszenie w organizmie Natura stworzyla nas zebysmy sie rozmnazali. A spustoszenia sa, tylko to juz nie ma znaczenia dla natury- dla niej jest wazne, zeby gatunek nie wyginal. Smierc przy porodzie tez jest poniekad - naturalna. :( Wiec nie odwoluj sie za bardzo do tej natury. Sama ciaza jest strasznie wyczerpujaca dla org, nie tylko porod. No i jest tez tak, ze czesto dziedziczy sie rozne problemy zdrowotne, te wystepujace przy porodzie trudnosci - tez. kiedys byla wieksza naturalna eliminacja, kto nie da rady - wypada. Jak kiedys matka mialam klopoty to po prostu umierala, i dziecko - podobnie. Teraz jest inaczej...

No ok, ja nadal twierdzę, że nie każdy przypadek wymaga cc. Ja bym się bez potrzeby pod nóż nie pchała i tyle. Moja mama urodziła naturalnie troje dzieci, babcia jeszcze więcej i obie są zdrowe i dzieci także, więc nie wiem czemu ja miałabym się kłaść pod nóż ;) może dlatego właśnie jestem spokojniejsza.

Gość matacz ,,,...
No prosze ...jaka kultura ? :) i jak sie tu nie dziwic ze dobry Bóg karze niektóre podobnymi przypadłosciami / Moze w ogole w ciaze nie zachodźcie - bo jeszcze urodzicie jakiegoś potworka , albo coś w ten desen , czego oczywiscie zadnej nie zyczę . przypomne , ze dwoje białych ludzi moze miec czarne dziecko ! ale oczywiscie to nic , to tak samo jak owe wypadanie pochwy ... wiec róbta co chceta wasze ciało ...

Gość cesraka nie taki cud
moja mama miala dwie, po 34 latach jak ją złapie skurcz w szwie to nie może z krzesła sama wstac, nie moze sie ruszyc , zegnie ja wpol, i kaplica , i do tego szew przez pol brzucha obrzydliwy blehhh :S

Gość matacz ,,,...
popytalem ludzi w około , mamę , tesciową , znajomych nikt nie o dziwo w temacie nie wie ! Wiec ! owa podana statystyka jest do d u p y ! co jednak na pewno nie znaczy, ze problem nie wystapuje .

Gość malinka151
ja urodziłam się przez próżnociąg,ważyłam 2800 ale poród trwał 40 godzin,miałam zdeformowaną główkę ogromnego krwiaka na niej.wszystko zeszło ale mam uszkodzony nerw słuchowy i nie słyszę na jedno ucho.tylko dlatego że lekarzom nie chciał się zrobić cc.nie zafunduję tego mojemu dziecku-może się uda-a jak nie?jestem w 6 miesiącu ciązy i będe miała cc. druga rzecz-moja przyjaciółka strasznie popękała przy porodzie, pozszywana okropnie,bełno blizn i zgrubień które powodowały przy współżyciu ból i u niej i u męża,jej życie erotyczne umarło,małżeństwo się rozpadło.będę miała cc bo chce mieć zdrowe dziecko,i pragnę po porodzie być nie tylko matką ale i kobietą.jeśli to egoizm to niech tak będzie,mam to gdzieś.

Gość matacz ,,,...
nie , to nie egoizm , to cackanie sie z sobą ! tyle kobiet rodzi normalnie i zyją jak i sa kobietami ! rozumiem cc jak są ku temu powody , ale jak kobieta umie urodzic sama , to ma rodzić !

Gość pompana
[zgłoś do usunięcia]cesraka nie taki cud moja mama miala dwie, po 34 latach jak ją złapie skurcz w szwie to nie może z krzesła sama wstac, nie moze sie ruszyc , zegnie ja wpol, i kaplica , i do tego szew przez pol brzucha obrzydliwy blehhh :S Nooo...34 lata temu a dzisiaj cesarka to roznica. Ja miaalm i sobie chwale. Ciachana bylam nisko, na spojeniu lonowym, blizny nie widac w ogole. Fakt, ze musialam 12 godzin plackiem przelezec a potem mialam bole przy probie wstania z lozka (bolal brzuch) ale dziewczyny po porodach sn nie mogly ani lezec ani siedziec ani stac bo cala cipka i dupa je bolala :D Jednak wole cc. Moje zdanie i mam do niego prawo :P

Gość matacz ,,,...
moja zona po prodzie działała jak przed , kuzynka po cc nie tak bardzo , a szrame widac jak nic , jak jests slepa to ja nic nie poradzę

Gość matacz ,,,...
aha - seks mialem jzu tydzien po porodzie a jak jest po cc?

Gość z maczetą na ...
A matacz miał tydzień po porodzie żony seks z ... kochanką

matacz a słyszałeś o połogu? Trwa ok 6 tygodni i sex jest niewskazany, wszystko się musi dobrze zagoić. Dziewczyny ale nie ma co panikować, to schorzenie dotyka na serio bardzo mało osób. To 1 na 10 to jakiś mit, czy któraś z nas słyszała od swojej mamy, babci, cioci o takim przypadku? Ja akurat miałam cesarkę i chciałabym mieć ponownie. Bardzo szybko do siebie doszłam. I jakie 12 warstw brzucha się tnie? Tnie się skóre, mięśnie i macicę ale mimo to jakoś tak szybko doszłam do siebie, blizna malutka jak jasny włos,pod majtkami niewidoczna, nawet pod biodrówkami. Ale panikować nie ma co.