Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia334

KU PRZESTRODZE!!!

Polecane posty

Gość Andzia334

zdjecia dosc drastyczne,ale moze one otworza oczy rodzicom ktorzy szczepiac swoje dzieci narazaja je na cos takiego. Maluszek pokzany na slajdach zmarl :( http://iansvoice.org/default.aspx Byl szczepiony szczepionka wzwb http://www.bt.cdc.gov/training/Smallpoxvaccine/reactions/adverse.html I jak mozna mowic ze szczepionki sa bezpieczne??? Dlaczego lekarze nie infirmuja nas rodzicow o takich strasznych powiklaniach??Przeciez kazdy rodzic ma prawo by wiedziec co moze spotkac jego dziecko i dopiero wtedy powinien miec mozliwosc podjecia decyzji zgodnej z sumieniem.

Gość o boze jakie nudy
a jakie sa skutki wzwb dla takiego maluszka?

Gość mama 2-latka
szok !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Andzia334
Do o boze jakie nudy .Nie bede sie wypowiadac,widac ze masz ograniczony punkt widzenia....

omg. jedno dziecko na tysiące zaszczepionych... wybacz brutalność stwierdzenia, ale to w granicach błędu statystycznego... nikt nie twierdzi że szczepionki są CAŁKOWICIE bezpieczne - bo nie ma leku CAŁKOWICIE bezpiecznego. po prostu NIE MA. każda normalna osoba zdaje sobie z tego sprawe. powikłania mogą być po wszystkim, nawet po wapnie i witaminie C. wiec bez histerii.

Gość bzdura, zawze szczepili
dzieci i bylo ok - a ze sa takie przypadki - to zbieg okolicznosci

Gość dhkcherilf
proszę mi również wybaczyć brak łez i rzucania się po ścianach z żalu ALE w dzisiejsych czasach to dalej kobiety umierają przy porodach więc przepraszam bardzo co? wkleić zdjęcie trumny matki i dziecka i powiedzieć nie rodzić?

Gość Andzia334
Gdybyscie bardziej zaglebily sie w temat,wiedzialybyscie wtedy, ze nie sa to pojednycze przypadki niestety :( a dlaczegoi nie sa one naglasniane? dziwne prawda? kazdy powinien sobie odpowiedziec na to pytanie... No ale kazdy robi jak uwaza

ale co nie sa nagłasniane? każdy przypadeczek z osobna nagłasniac, opatrywać zdjęciami, opiywać dokładnie minuta po imnucie, dawac namiary na rodziców?... masz informację w ulotce że "moze wystapić to i to" i starczy. wiemy że nie pojedyncze dosłownie, ale mimo wszystko w proporcji do osob zaszczepionych jest to dalej w granicach normy. to NORMALNE że niektorzy ludzie po jakichs lekach umieraja. pewnie nawet ne wiesz ile osób umiera po orzeszkach arachidowych... naprawde nie ma o co robić wielkiego halo, jakkolwiek bezwzględnie by to nie brzmialo.

Gość Andzia334
Nie prawda,nie tylko u dzieci z przewleklymi chorobami nastepuja NOP-y Dzieci z przewleklymi chorobami sa bardziej narazone na powiklania to fakt i nie wiesz czy taki noworodek ktorego szczepia w pierwszych godzinach jego zycia nie ejst przypadkiem na cos chory czy uczulony...Widze ze nawet majac podane na tacy jednak klapki na oczach Wam jakos opasc nie chca.Powodzenia jednak Wam zycze a szczegolnie Waszym maluszkom bo beda tego potrzebowac.

Gość gdfuygr
weź idź kobieto pilnuj tego swojego maluszka, najlepiej w szkalnej bańce go zamknij bo nie daj boże go kurwa kurz zabije! w dupach wam się poprzewracało i tyle. miliony ludzi są po szczepionkach i żyją, tak jak miliony dzieci były wychowane na krowim mleku. to dzisiejsze czasy robią wam wodę z mózgu. najlepiej połóż całą rodzinę do grobu i czekajcie na śmierć!

Gość goldi...
Andzia daj spokoj:O tutaj popracia nie znajdziesz niestety. ja moje dziecko szczepie, ale przy kazdym szczepieniu modle sie zeby nie bylo zadnych owiklan:( boje sie tych szczepionek i na odre, swinke,rozyczke chyba szczepic nie pozwole:( coraz czesciej slysze o takich przypadkach,ze dziecko umiera:(

Gość goldi...
jakby waszym dzieciom po szczepionakch stalo sie cos zlego, czego z calego serca nie zycze, ale inaczej byscie podchodzily do tej sprawy:(

Gość najgorsze szczepienia są
te skojarzone 3 w 1,2 w 1 a teraz prawie wszystkie są coraz czesciej tych powikłan jest.

Gość kaszzztanekkk
Ciekawe czemu nie tłumaczą czemu szczepionki zawierają rtęć....hmm? Ciekawe czemu ostanio była afera ze szczepionkami na ptasią grypę..? "gdfuygr" - Milony ludzi także kiedyś dawały sobie wsadzać w zęby plomby z rtęcią.. miliony ludzi nie potrafią używać własnego rozumu i myśleć logicznie... no ale "jedzmy gówno... milony much nie mogą się mylić.."

Gość gdfuygr
to nie szczepcie, co mnie wasze bachory obchidzą??? jak zdechna na zwykłą dziecięcą chorobę to może wam wróci rozum!

Gość kaszzztanekkk
Jak cie nie obchodzą to po co sie wypowiadasz? Poczytaj najpierw na temat.

"jakby waszym dzieciom po szczepionakch stalo sie cos zlego, czego z calego serca nie zycze, ale inaczej byscie podchodzily do tej sprawy" ale kobieto, mojemu dziecku moze sie stac coś złego nawet po paracetamolu, ktory mu sama wlasnoręcznie podam - czy w tym wypadku mam powiesić producenta że to przez niego, czy samą siebie że dziecku podałam?... sama osobiście mam uczulenie na pewną grupę leków - czy mam w takim razie odradzac wszystkim ich zażywanie? powtarzam do znudzenia - skutki uboczne leków i preparatów leczniczych to normalna rzecz. nawet te bardzo drastycze. nic na to nie poradzimy, takie jest życie.

Gość gdfuygr
taaajasne - one tego nie zozumieją bo skoro one są na nie to i każdy MUSI

"Ciekawe czemu nie tłumaczą czemu szczepionki zawierają rtęć....hmm?" bo nie zawierają w znakomitej większości.

Gość Andzia334
Nie no jak ty porownujesz paracetamol do szczepionek to nawet nie mamy o czym dyskutowac,poczytaj sobie sklad tego i tego to moze zobaczysz roznice.

Gość Andzia334
Na szczescie nie kazdy musi....

omg a co ma jedno do drugiego w tym przypadku? :D jest wyraźnie napisane że dziecko ze slajdów zmarło na skutek reakcji alergicznej na szczepionkę. ALERGIĘ MOZNA MEC NA WSZYSTKO, to że się ma na szczepionkę to naprawdę żaden wielki myk. jak zaznaczają sami autorzy tej strony, w dokumencie ktory sie tam u nich przy szczepieniu powinno dostawac jest zaznaczone że "Severe allergic reactions are believed to occur about once in 1.1 million doses". RAZ na 1,1 miliona zaszczepionych. No prosze Cie.

Gość uyuyuyuy
chodzi jedynie o to, że wszystko co nas otacza jest potencjanie niebezpieczne i zagraża naszemu życiu: oddychanie jedzenie, spanie, podróżowanie samochodem, przechodzenie przez ulicę itd. i co raz w takich banalnych okolicznościach giną ludzie dorośli i dzieci, mnóstwo osób zostaje kalekami do końca życia, mnóstwo wegetuję przykuci do łóżka nie mogąc nic przy sobie zrobić. ja kiedyś na własne oczy widziałam jak samochód potrącił jakieś dziecko na przejściu. czy powinnam w takim razie swoim dzieciom absolutnie zabronić przechodzenia przez jakąkolwiek ulicę bo komuś zdarzył sie taki wypadek? przykre jest to co się stało temu dziecku po szczepionce ale to nie sprawi że ja swoje dzieci przestanę szczepić. będę szczepić w dalszym ciągu ponieważ uważam, że powikłania po chorobach są o wiele bardziej realniejsze niż powikłania poszczepienne czego mam przykład w rodzinie - jako chłopczyk nie był szczepiony bo matka uległa obecnej modzie, dziecko przechodziło świnkę wyjątkowo źle i i prawdopodobnie nie bedzie mieć własnych dzieci. dziś to nastolatek który pewnie się cieszy że nie zaliczy wpadki z dziewczyną ale dla dorosłego faceta i jego przyszłej żony to pewnie będzie dramat.

Gość kaszzztanekkk
niech mi ktoś udowodni skuteczność tych szczepionek...

chociażby to że na skutek szczepień wiekszosc Europy nie choruje na gruźlicę, mimo iż choroba ta jest nadal aktywna i to śmiertelnie - patrz Afryka.

Gość Andzia - ty swoich
dzieci nie pozwoliłaś zaszczepić na nic - ma się rozumieć? a co lekarze na to?

Gość kaszzztanekkk
Patrz na warunki życia w Afryce

Gość Andzia - ty swoich
w Polsce też zdarzają się niestety zachorowania na gruźlicę - dzięki tym "kochającym" mamusiom :o n oddziale na którym pracuję mieliśmy jeden przypadek zgonu spowodowanego gruźlicą u badzo młodej kobiety... szkoda gadać...