Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PppxXlddfsafsw

Angielski

Polecane posty

Gość PppxXlddfsafsw
No zobaczycie czy mam dobrze?? :) proszze was Bardzo :)

Gość hjuyuyguiygig
to jakbys powiedziala w Twoim poprawnym BRYTYJSKIM angieskim to zdanie Chce zebys mnie lizal wlasnie w tym miejscu?:-P

Gość hjhbj
nie chrzan, narobilas pelno podstawowych bledow, ktore nie maja nic wspolnego z wyuczonym czy niewyuczonym jezykiem:O Nie dziwie sie, ze maja nas za nic za granica, skoro polacy nie sa w stanie konstruowac poprawnych zdan:O

Gość szalala
no nie wiem, jakoś ja widzę że rozumieją i jak najbardziej używają poprawnego angielskiego i nie mówią najprościej ale tak jak się powinno mówić zależy z jakimi anglikami się zadajesz bo zawsze można z takimi, od których Polak lepiej zna angielski hehe

1 she came in WHEN the children WERE playing (play) 2 they.went (go) to the theater last weekend. 3 I.walked.. (walk) on the beach this time lat week. 4 He... USED TO SMOKE (smoke) but he doesn't now 5.Liz went to bed early because she .was playing ..(play) all day 6 I .was ..(be) angry yesterday 7 They .celebrated ..(celebrated ) because they had won the match. 8 the children were sad because they .LOST..(lose) the dog. 9 she was washing..(wash) the dishes when she dropped the glass 10 my dad .USED TO DIDN'T LIKE not/likes) the chocolate but now he likes 11 they ..REALIZED .(realize) they had lose the way 12 they..were making. (make) sandwiches for a picnic when I phoned. 13 nicole closed the window and..left.. (leave)the office 14 two hundred years ago people.traveled . (travel) abroad by ship 15 while we were talking...(talk) she started to cry 16 we didn't have a problem to get the table because we..rang. (ring) there before 17 Konopnica.wrote.. (write) a lot of books 18 i ..USED TO GO..(go) to the gym but now I don't 19 he was..(be) at the exhibition last monday 20 robert CALLED to tell me he .left (leave) documents at home

Gość PppxXlddfsafsw
Prosze pomóżcie mi sprawdzicie mi te zdania?

Gość hjuyuyguiygig
to nawet tak prostego zdania nie potrafisz skonstruowac?:)

Gość hjhbj
I walked on the beach this time lat week. He smoked but he doesn't now They celeshe washed the dishes when she dropped the glass co to w ogole ma byc?:o powstawialas wszedzie past simple, bo nie znasz innych czasow. Idz dziewczyno sie doucz, bo robisz karygodne bledy:O

Gość PppxXlddfsafsw
ale wytłumacz mi czemu use to smoke przeciez to jest prosty przeszły powinien tam byc uzyty

Gość szalala
przykro mi ale nie nabierzesz mnie na to w ogóle nie mam zamiaru nikomu udowadniać znajomości angielskiego

Gość PppxXlddfsafsw
Czemu wy dajecie jakies Use to ... Przeciez wysłałam wam takie zdania jak powinny byc a nie zmieniacie mi je teraz! ... po drugie nie ma byc zadne use

Gość hjuyuyguiygig
nie wszystkie sa poprawne, bo ja pisze prosto i zwyczajnie i tak sie pisze w usa, ale panny magistry tutaj ktore nie wiedza jak powiedziec facetowi zeby je tam lizal, pewnie sie ze mna nie zgodza:-P

Gość szalala
ja bym użyła (wg książek) used to ponieważ on kiedyś palił, miał w zwyczaju zaglądnij do książki bo ja nie jestem nauczycielem. w sumie to już używam czasów bez namysłu, tzn nie zastanawiam się jaki czas trzeba użyć ale w sumie Twoja wersja też może być poprawna

He USED TO SMOKE (smoke) but he doesn't now Jesli jakas czynnosc byla kiedys wykonywana, a juz nie jest, to uzywa sie zwiazku "USED TO". I USED TO paint, but I don't anymore. She USED TO love him, but she doesn't anymore. Jesli masz w drugej czesci zdania czesc "...ale on/ona juz tego nie robi", to wtedy wiesz, ze bedzie USED TO.

Gość szalala
wiemy wiemy, że Wy tam polskie Amerykany mówicie prosto i zwyczajnie, jak na prostych ludzi, którzy z biedych polskich wsi przyjechali, przystało a my ty panny magistry z UK udajemy nie wiadomo co z tym brytyjskim i jeszcze mówimy arss, fag i mobile

Gość hjhbj
przestan ciagle pisac o usa, bo rowniez tam bylam i wiem, ze mieszka tam mnostwo polakow mowiacych kali byc osiol, wiec fakt, ze tam mieszkasz gowno oznacza:O Wiem rowniez, ze wyksztalceni amerykanie posluguja sie wieksza iloscia czasow niz past simple, wiec przestan tlumaczyc swoje nieuctwo tamtejsza mowa:O w wersji nani tez jest mnostwo bledow

Gość PppxXlddfsafsw
ahaa no to dzieki :) I dzieki wam za skopanie mi tyłka;p zrozumiałam ze trzeba sobie radzic samemu bo na ludzi nie ma co liczyc;)

Gość szalala
hjuyuyguiygig musisz zrozumieć że dzieci w Polsce uczą się poprawnego a nie prostego angielskiego

Gość hjhbj
*w wersji Nick Niani

Gość PppxXlddfsafsw
Jakie niby znowu błędy ?

Gość szalala
PppxXlddfsafsw to jeszcze tego nie wiedziałaś? a tak serio, przyznaj że próbowałaś znaleźć łosia

Gość hjuyuyguiygig
used to znaczy uzywac w czasie przeszlym, np. I used to lick my gilfriend's fanny very often------to jest bardzo BRYTYJSKIE:D to samo odnosi sie do used to smoke, used to fuck, used to lick, used to play, used to kick, used oznacza przyzwyczajenie sie do jakiejs czynnosci ktora miala miejsce w przeszlosci, ale nie ma miejsca w terazniejszosci:-P

Gość szalala
właśnie właśnie wszyscy wiedzą że żyją tam tysiące Polaków którzy przez 20 lat nie nauczyli się języka więc może dla kolegi znajomość nawet takich podstaw ang jest dokonaniem (w porównaniu do nich)

Gość hjuyuyguiygig
szalala i dlatego jak pojada za granice to watpie ze jakikolwiek Anglik potrafilby zrozumiec co do niego mowia:-P

Gość PppxXlddfsafsw
szalala zamknij sie i idz spac to moze ci ta złosc przejdzie... złosliwa jestes strasznie lecz sie albo przestan tyle tych tabletek wpierdzielac ... Uczepiłas sie mnie ... zajmij sie soba nie musiałas wcale na ten temat topiku wchodzic ...

Gość hjhbj
jak wroce z psem, to poprawie wersje nicka niani

Gość szalala
bardzo mi się podoba z Wami ta rozmowa hehe a Tobie radziłabym sie wziąć jednak za ten angielski od podstaw albo poproś kolegę z USA o rzetelne korepetycje z zakresu wulgaryzmów myślę że będzie doskonałym źródłem

Gość hjuyuyguiygig
szalala zdziwilabys sie moglbym cie przegadac po angielsku i pewnie nie zrozumialabys mnie za cholere, jesli pytalbym cie gdzie cie polizac:-P ordynarny teraz jestem, ale sama do tego prowadzisz pani magister:-P

Gość PppxXlddfsafsw
Dobra moge poczekac :) Szalala jest zazdrosna bo nie ma co w domu robic i uprzykrza na forum innym zycia...