Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PppxXlddfsafsw

Angielski

Polecane posty

Gość szalala
nieeeeeeeeeeeeeeeeeee bez d na końcu no proszę Was didn't use to like jak można wstawić did i formę czasu przeszłego na raz?

Gość PppxXlddfsafsw
Dziekuje wam bardzo za pomoc Jestem wdzieczna naprawde . miło jest wiedzieć ze sa ludzie ktorzy pomoga w potrzebie:)

Gość szalala
jaka ty jestes arcyinteligenta brawa dla ciebie Powinni pomnik zbudowac na twoją cześć miłej nocy bo wiem ze nie prędko zaśniesz gdyż bedziesz sie złoscic o to co ja napisałam z nerwów jestem bliska podwójnemu zawałowi serca i wylewowi do mózgu pobiłam już wszystkie talerze i teraz czaję się na laptopa

Gość hjuyuyguiygig
szkoda to zyczymy pani licencjatce duzo rodzicielskiej radosci, dobranoc:)

Gość annnniee
ehh normalnie marzę o tym żeby biegle mówić po angielsku, ale nie spolszczonym angielskim z wyraźnym polskim angielskim i rozumieć to co usłyszę, co ktoś do mnie powie.. ale to nie jest takie łatwe do wyuczynia jak sama gramatyka np, która w praktyce mało pomaga :( jak ja zdam dobrze maturę rozszerzoną to ja nie wiem, najgorzej będzie ze słuchankami :o nie wiem jak mogę poprawić te rozumienie ze słuchu, jakieś pomysły może macie?? ;)

Gość szalala
hjuyuyguiygig to w Waszym cudownym wielkim USA nie ma żadnych licenjatek że trzeba jakiś na necie, w dodatku w UK szukać?

Gość PppxXlddfsafsw
Tak mi też sie wydaje ze ciaza to ci na mózg skoczyła:P pozamaciczna pewnie;) Alee ty to wiesz wiec po co bede ci mówiła;) Miłej nocy Licencjatko;)

ogladaj duzo telewizji oraz filmow, tylko bez napisow. Musisz sie wsluchac i pozniej pojdzie jak po masle.

Gość PppxXlddfsafsw
musisz duzo piosenek po angielsku słuchac:) i bedzie ci duzo łatwiej :) ogólnie duzo słuchowisk bedzie tobie lepiej :)

Gość szalala
annnniee proponuję słuchac jak najwięcej ang, np znajdź jakąś ang radiostacje. na początku będzie męczyło ale zobaczysz za jakiś czas efekty, albo e-booki po ang ale jakieś proste, żeby się nie irytować, że się nie rozumie np czarnoksiężnik z krainy oz a żeby mówić bez akcentu trzeba lat osłuchiwania sie z ang

Gość annnniee
próbowałam serial bez napisów z kumpelą, tylko, że ona wszystko rozumiała, a ja nie :o czasem to naprawdę nie wiedziałam w ogóle o co chodzi, wyłapywałam tylko takie najłatwiejsze pojedyncze słówka, masakra :(

Gość szalala
Nick Niani ogladaj duzo telewizji oraz filmow, tylko bez napisow. Musisz sie wsluchac i pozniej pojdzie jak po masle. ja oglądam TV z napisami i w sumie lepsze daje efekty niz bez moze dlatego, że jestem wzrokowcem

ja polecam nawet nasladowanie na glos wyrazow, uslyszanych w tv. Cwicz sobie przed lustrem, patrz, jak ci sie wargi ukladaja i staraj sie wymawiac miekko, bez tego twardego "r".

Gość hjhbj
nick niani, kolejna "anglistka" od siedmu bolesci, nie oslabiaj mnie i nie mow, ze ty niby uczylas angielskiego, niby kogo?? Amerykanow:D:D Jak chcesz to moge wytknac bledy, ale na maila, bo autorka nie zasluzyla na poprawna wersje. NIc z siebie nie dala i oczekuje, ze wszyscy beda skakac i jej pomagac, a potem sie dziwimy, ze mlodzi ludzie ani be ani me po angielsku:O

Gość annnniee
jeszcze oglądałam BBC World News(tylko ten program mam) ale tak tam zapieprzają, że nie nadążam no i powtarzają w kółko te same wiadomości :D myślałam coś nad filmami, ale nie wiem jakie i skąd wziąć takie z angielskimi napisami:P

Gość szalala
ja jestem za! nie dawać lemu leniwemu dziecku gotowego zadania

Gość hjuyuyguiygig
szalala sa ale dwa razy tak wielkie jak Ty, a ty pewnie szczupla jestes:-P

Gość szalala
annnniee poproś jakiegoś sprytnego kolegę żeby znalazł Ci znalałz coś na torrentach tego masa. na pewno łatwe i przyjemne w oglądaniu są "Przyjaciele". oni mówią w większości prostymi zdaniami z życia codziennego, nie mówią szybko, i z amerykańskim akcentem (ach znowu te USA) który łatwiej jest zrozumieć

wytknij bledy tutaj, w koncu wszyscy sie czego nauczymy dzieki temu. Nie rozumiem, po co tak mieszasz wszystkich z blotem. Sluchaj, znasz lepiej, to sie z nami podziel wiedza, wyjdzie to nam wszystkim na zdrowie. Po to czlowiek sie uczy, zeby pozniej uczyc innych. Jesli widzisz moje bledy, to bede wdzieczna, jesli mi je poprawisz tutaj, publicznie - skorzystam z wiedzy.

Gość szalala
hjuyuyguiygig tak, oprócz bycia zjawiskowo mądrą, wykształocną i inteligentą jestem jeszcze zabójczo zgrabna i przecudnej urody :D

Gość hjhbj
Nie mieszam nikogo z blotem, po prostu oslabiaja mnie osoby, ktore podaja bledna wersje, a potem pisza, ze mieszkaja w usa, wiec to na pewno dobrze, bo tak wlasnie w usa sie mowi:O A takim ludziom jak autorka nigdy nie pomagam, bo nie znosze ludzi, ktorzy nic nie daja z siebie i oczekuja, ze inni odwala za nich robote. Niby z jakiej racji? To nie jest pomoc, tylko utwierdzanie takiego delikwenta w przekonaniu, ze nie warto w zyciu sie wysilac, bo zawsze znajdzie sie jakis frajerzyna🖐️

Gość hjuyuyguiygig
o na przyklad mozesz sciagnac wszystko z mojej ulubionej strony i szybko sie angielskiego nauczyc http://thepiratebay.org/search/friends/0/99/0 i polecam radio TRIPLE J, fajna muzyka australijska i jezyka sluchac tez mozna sie uczyc.

Gość szalala
A takim ludziom jak autorka nigdy nie pomagam, bo nie znosze ludzi, ktorzy nic nie daja z siebie i oczekuja, ze inni odwala za nich robote. Niby z jakiej racji? To nie jest pomoc, tylko utwierdzanie takiego delikwenta w przekonaniu, ze nie warto w zyciu sie wysilac, bo zawsze znajdzie sie jakis frajerzyna dobrze gada! polać mu

Gość hjuyuyguiygig
szalala no tak bad luck, gdyby nie ta ciaza pewnie przylecialbym do UK:)

Gość szalala
szalala co Ty, u nas sztormy i inne takie, plus nikt by Cię przecież nie zrozumiał więc nawet odprawy paszportwej byś nie przeszedł

Gość hjuyuyguiygig
szalala no cos Ty, z tak piekna i zjawiskowo madra kobieta to nawet nie na sztorm bym zwazal:D

Nie mieszam nikogo z blotem, po prostu oslabiaja mnie osoby, ktore podaja bledna wersje, a potem pisza, ze mieszkaja w usa, wiec to na pewno dobrze, bo tak wlasnie w usa sie mowi. Ale ty o mnie mowisz? Podalam wersje taka, jaka uwazam za poprawna; jesli widzisz moj blad, to go popraw i badz szczesliwa, ze twoja wiedza moze sie na cos przydac. Przyszlas tutaj marudzic, a nie pomagasz, wiec... po co tutaj siedzisz?

Gość szalala
hjuyuyguiygig a że tak jeszcze zapytam Polki też takie utuczone? czy tylko Amerykanki?

Gość hjuyuyguiygig
wiec o to mi od poczatku chodzi ze tak sie mowi bo kto lamal by sobie glowe jakims has had had had czy used to