Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 PppxXlddfsafsw

Angielski

Polecane posty

Go艣膰 szalala
ja piernicze, skad si臋 w Polsce wzi臋艂o to poj臋cie 偶e Anglicy nie rozumiej膮 Polak贸w, kt贸rzy nauczyli si臋 ang w Polsce mieszkam tu ju偶 tyle lat i widz臋 偶e rozumiej膮 i to doskonale zreszt膮 s膮 pe艂ni podziwu dla tych ludzi i u mnie w pracy, Polacy m贸wi膮cy p艂ynnie po angielsku maj膮 wi臋ksz膮 szans臋 na awans ze wzgl臋du na to, ze pracodawca widzi, ze ta osoba jest ambitna i pracowita, skoro zdo艂a艂a si臋 nauczy膰 tak dobrze obcego j臋zyka ( w odr贸偶nieniu od Anglik贸w kt贸rzy znaj膮 tylko ang i pare s艂贸w po francusku)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szalala
hjuyuyguiygig no to chyba Ty masz problem z tym ang skoro m贸wisz, ze bym Ci臋 nie zrozumia艂a znajomos膰 slangu nie jest powodem do dumy to tylko efekt zadawania si臋 takim towarzystwem (czarnuchy i inna cho艂ota)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyuyguiygig
szalala pani magister mozemy sie skonsultowac mailowo na temat angielskiego:) Jesli chcesz:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyuyguiygig
nie z czarnuchami tylko mieszkalem jako dziecko jeszcze w Australii, a tam mowi sie slangiem Co z tym mailem, podawac czy dac sobie spokoj?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
Do tego jeszcze rasistka jestes wida膰 ze masz jakis problem ze soba...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szalala
ja piernicz臋, po co ja mam si臋 z Tob膮 konsultowa膰 po drugie nie mam tytu艂u magistra, tylko licenjat (wersja dla tych co rozumiej膮 tylko j臋zyk z USA- udergraduated/first degree)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szalala
ja wiem 偶e w Australii si臋 nie m贸wi slagniem tylko angielskim brytyjskim, szkolnictwo te偶 jest oparte na brytyjskim) i tu Ci臋 mam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
nick niani powiedz mi czy ty studiujesz angielski czy co ? chcialabym wiedziec wiem ze moze smieszna jestem z tym ze takich prostych czas贸w nie rozumiem/pamietam:)

Udost臋pnij ten post

Zyje od kilku lat w USA miedzy Amerykanami, pracowalam jako nauczyciel angielskiego w PL w dwoch szkolach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyuyguiygig
o rany, po to zeby sobie pisac ze soba a tu nieprawda, bo mowi sie nawet w szkole w slangu i kazdy o tym wie, ale nie mieszkalas tam to mozesz nie wiedziec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
a to dziekuje bardzo za pomoc :) naprawde bardzo mi pomog艂as:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szalala
temat opad艂 a by艂o ju偶 ciekawie wi臋c spadam st膮d a dzieci do nauki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
No to tyle chyba :) po drugie szalala jak ci sie nudzi to zajmij sie ro艣linami ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szalala
dziecko drogie, nie b膮d藕 taka przedm膮drza艂a w szczeg贸lno艣ci je艣li masz tak niewiele w g艂owie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
No w艂asnie tez tak mysle zeby pomagac w odrabianiu zadan niestety nie pami臋tam juz czas贸w za bardzo, chcia艂am sobie pocwiczyc. to nie jest zadanie domowe . cwicz臋 sobie z ksi膮zek i chcia艂am znac odpowiedzi :)

Udost臋pnij ten post

Jesli chcesz, moge ci wyjasnic niektore ze zdan, jesli masz pytania, a sama chetnie poczekam na wersje tej osoby, ktora wyszla z psem na spacer. Moze akurat gdzies blad mi sie trafil, tylko go nie widze - ciezko jest uzywac angielskiego, skoro Amerykanie sami mowia niepoprawnie i czlowiek nieswiadomie uczy sie bledow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
Od ciebie za to tryska wiedza w przem膮drzywaniu sie. Dziecko - znalaz艂a sie wielce doros艂a kt贸ra wszystko na kazdy temat wie;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annnniee
ma by膰 CHYBA didn't used to like to b膮d藕 didn't use to like to a nie used to didn't like jestem taka 艣rednia z angielskiego i nie chcia艂o mi si臋 tego czyta膰 ale to mi si臋 rzuci艂o w oczy:P a wszkole to pani ma艂o nam t艂umaczy same regu艂ki dyktuje i zdania w k贸艂ko robimy :o nie nawidz臋 tych kart z daniami:/ m贸wienie i s艂uchanie jest u mnie tragiczne :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
W sumie jak patrze teraz na te zdania to nie by艂y takie wielce trudne i troche tez pomysla艂am . wiem juz gdzie i jak odrobic :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szalala
przem膮drzywaniu na pewno wiem, 偶e takie s艂owo nie istnieje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szalala
didn't use to like to jest poprawne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyuyguiygig
pani licencjatko co z ty mailem?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annnniee
znaczy didn't used to like b膮d藕 didn't use to like* te TO wci臋艂o mi si臋 niepotrzebnie 2 razy :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
Wiesz ? no popatrz ... ;) jaka ty jestes arcyinteligenta brawa dla ciebie Powinni pomnik zbudowac na twoj膮 cze艣膰 mi艂ej nocy bo wiem ze nie pr臋dko za艣niesz gdy偶 bedziesz sie z艂oscic o to co ja napisa艂am ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szalala
przykro mi ale Pani licecjatka, cho膰 szczeg贸lnie inteligentna,b艂yskotliwa i wyszta艂cona ;) ma m臋偶a i nawet w艂a艣nie w ci膮偶y jest wi臋c nie ma si臋 co napala膰 ale mi艂o mi艂o, nie powiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szalala
didn't use to like a nie didn't useD to like czyli bez d na ko艅cu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PppxXlddfsafsw
No w艂asnie niestety zamiast t艂umaczyc daja jakies kartki z zadaniami i mowia " rozwi膮z sam" zamiast pom贸c to jeszcze bardziej utrudniaja zycie;)

Udost臋pnij ten post