Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PppxXlddfsafsw

Angielski

Polecane posty

Gość hjuyuyguiygig
szalala nie Polek wiele nie znam, ale Amerykanki tak, wiec trzeba szukac gdzie idziej.

Gość szalala
hjuyuyguiygig o żesz znowu to samo tak ludzie łamią sobie tym głowę, bynajmniej Angole, bo inaczej by nie rozumieli jeśli powiesz I smoked but now I don't a nie I used to smoke..... to pomyślą że raz tylko zapaliłeś papierosa a nie paliłeś nałogowo druga rzecz że oni są trochę tępi pod tym kątem i jak coś nie powiesz tak jak oni mówią to konsternacja i nikt nie wie o co chodzi

Gość hjuyuyguiygig
szalala tak ale mozesz powiedziec I have smoked before but now I dont, i to tez jest poprawne, ale z tym sie zgodze ze poprawnie powinno sie uzywac i used to smoke, ale od wielu lat jest tendencja zeby mksymalnie wszystko skracac ile to mozliwe jest.

Gość szalala
kolejny przykład, daaaawno daaaawno temu jak przybyłam do UK chciałam się zapisać do siłowni ale słabo znałam ang i nie powiedziałam "Hi i would like to look around" ale coś w tym stylu, coś jak "i would like to see how is inside like" , i normalnie koleś 2 minuty nie wiedział o co mi chodzi. bo tu jak nie powiesz DOKŁADNIE tak jak mówią angole to nie wiadomo o co chodzi druga rzecz że z kim się nie rozmawia to jest wrażenie że rozmawiasz z tą samą osobą bo wszyscy używają te same zdania w określonych momentach jak np "good old kick" nikt nie mówi "strong kick" czy coś w tym stylu

Gość szalala
hjuyuyguiygig nie ma takiej tendencji w UK bynajmniej

Gość hjuyuyguiygig
to smiesznie musialo to wygladac bo w stanach nikt nie zwraca uwagi na to jak sie mowi, ale wiem ze Anglicy sa przwrazliwioni na punkcie wlasnego jezyka. A naprawde jestes mezatka czy tylko tak piszesz?:)

Gość szalala
I have smoked before but now I dont to jest nie bardzo poprawne bo tego się używa jeżeli palisz bez ustanku od jakiegoś czasu aż do chwili w której o tym mówisz, i raczej się tego nie używa do mówienia o paleniu

Gość szalala
hjuyuyguiygig jestem i to od niedawna

Gość hjuyuyguiygig
ale my tego uzywamy, i w Australii tez sie tak mowilo mowie Ci ze nikt sie tym nie przejmuje :D, no to fajnie chyba musze sie jednak na gruba Amerykanke zalapac bo widze ze jakis pech mnie przesladuje, ale bede probowal sobie wyobrazic ze jest zgrabna:(

Gość szalala
hjuyuyguiygig będzie dobrze, rozwijaj wyobraźnie ale uważaj bo ponoć jak taka znajdzie faceta to już w ogóle się rozkręca ale nie wierze że wszystkie takie grube na filmach i teledyskach wszystkie ładne i zgrabne ale w sumie zawsze myślę że to są jakieś Słowianki

Gość hjuyuyguiygig
o tak czesc jest zgrabna i piekna ale to tylko niewielka czesc ktora ciezko znalezc, bo tylko Florida albo Kalifornia, a wszedzie indziej panny z nadwaga, to zalezy musze sie bardziej rozgladac albo do Rosji na panny poleciec, bo to tu jest modne:)

Gość szalala
hjuyuyguiygig albo jakąś ubogą Ukrainkę zabrać do siebie ale oczywiście musisz mieć obywatelstwo czy jak tam widziałam kiedyś taki porgram w którym obrzydliwi Amerykanie poznawali babki na necie z Europy Wschodniej i one przylatywały bo dla nich to było lepsze niż życie w biedzie

Gość hjuyuyguiygig
w kazdym razie fajnie sie rozmawialo, musze konczyc bo obowiazek wzywa, praca niestety pozdrawiam serdecznie :)

Gość szalala
no 3maj się i powodzenia w poszukiwaniach

Gość dswpppxxxx
Widze ze dalej dyskutujecie o USA i o Polaczkach którzy nie umią badź potrafia ten jezyk ;)

Gość what do u mean?
"bo tu jak nie powiesz DOKŁADNIE tak jak mówią angole to nie wiadomo o co chodzi" Tak, bo język to nie suma słów, tylko frazy.