Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 1287654

praca po wychowawczym pomóżcie!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kasia 1287654

jestem młodą mama mam 22 lata i pół rocznego syna. Przed zajściem w ciąże pracowałam tylko pół roku i teraz mam problem bo nie wiem co ze sobą zrobić. Niedawno skończyło mi się macierzyńskie i przeszłam na wychowawcze, wiem na pewno, że po jego skończeniu nie będę miała gdzie wracać. Znaleźli już inna osobę na moje miejsce :( Zastanawiamy się z mężem co teraz zrobimy. Jak na razie nie mamy problemów finansowych bo mąż dobrze zarabia ale co będzie potem to nikt nie wiem, planowaliśmy za jakieś 3lata postarać się o rodzeństwo dla syna tylko teraz tak myślę, że jak po wychowawczym zajdę w ciąże i potem kolejne wychowawcze to będę miała już 29lat i co w tedy?? W tedy już na pewno żadnej porządnej pracy nie znajdę bo kto zatrudni taką kobietę beż żadnego doświadczenia, nie dyspozycyjną itp? Doradźcie co mam teraz zrobić?? z jednej strony nie chce żeby była duża różnica między dziećmi a z drugiej czy dałabym sobie radę gdybym teraz zaszła w ciąże?/ Ja już sama nie wiem co robić. pomóżcie

Gość masz półrocznego syna
i za 3 lata chciałabyś postarać się o drugie dziecko, żeby różnica wieku nie była za duża? to daje 4-5 lat różnicy. mam siostrę młodszą o 4 lata i powiem ci że to przepaść. ja bym ci radziła jak najszybciej zajść w drugą ciążę, powiedzmy za pół roku, różnica wieku będzie mała a ty mając 26 lat będizesz miała odchowaną 2 dzieci.