Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna24300

Moje wesele za 22 tys 210zł , co myślicie ?

Polecane posty

Gość anna24300

Często czytałam to forum i inne. Niektóre osoby wydają sumy nawet i 150 tys na wesele. My za swoje zapłacimy stosunkowo niewiele . Proszę o ocenę: 1. Sala 110zł od osoby= 6 dań gorących, 10 przystawek, napoje, owoce, kawa herbata. Wesele na 100 osób czyli 11000 zł. http://www.zajazdkluczkowice.pl/galeria.html 2.Suknia Urszula Mateja model 710 (szyta na wzór) 1100zł http://www.suknieslubne.katowice.pl/images/foto/2008/male/710.jpg 3.welon 50zł prosty 4. buty 150zł 5fryzjer 80 zł (zaprzyjaźniona fryzjerka) 6 paznokcie robię sala, lakier bezbarwny i delikatny wzorek biały ok 20zł 7 makijaż 60 ( ta sama pani co fryzura) 8 bukiet mój, starszej i dwie butonierki 300zł 9 garnitur 400zł 10 koszula na spinki 70 zł 11 spinki 50zł 12 kamizelka ślubna 150zł 13 buty 150 zł 14 obrączki 250 zł, srebrno złote (mam uczulenie na złoto) http://www.e-cyrkonia.pl/allegro/zlot_6.jpg 15 dekoracja samochodu 150zł http://www.asflor.pl/asflor7_pliki/bukiet-slubny-Asflor-04.jpg robię sama 16 zaproszenia 80 zł też sama robię 17 fotograf 1200 zł pełen pakiet http://kamilbartos.pl/galeria/?album=Slub 18 film 1100 zł 19 dj 1500zł 20 ślub (co łaska i organista 800zł) 21dekoracja kościoła 100zł (robię sama) http://www.greatparty.pl/images/dekoracja_kosciola_1_greatparty.pl.jpg 22 wódka 100 butelek po 17zł maximus 0,5 odkupione od znajomych 23 ciasto 500zł 24 tort 300 zł 25 dekoracja sali 650 zł( robię sama) http://i.pinger.pl/pgr460/023caea000186efc4b60a466/dekoracje_sali_weselnej_dekori_039.jpg , http://images03.olx.pl/ui/4/07/35/72230235_9-Wykonujemy-piekne-dekoracje-sal-weselnych-kosciolow-SZYK-I-KLASA-Kepno.jpg http://www.dekori.pl/galeria/dekoracje_sali/d/dekoracje_sali_weselnej_dekori_007.JPG http://www.agatadekoracje.pl/foty/stol0019_resize.JPG 26. pokrowce 3 zł od sztuki czyli 300 zł Nasze wesele łącznie kosztuje ok 22210zł Co myślicie?

Fajnie, że udało ci się zmieścić w takiej małej kwocie i macie wszystko takie jakie chcecie. :) Wyliczenia jak najbardziej ok, za salę wydaje mi się tylko podejrzanie mało.

Gość anna24300
sprawdzone miejsce i jedzenie nie jest mało ani innych problemów też nie ma. Właściciel ma dużo wesel więc może pozwolić sobie na konkurencyjną cenę (każda sobota zajęta). Lubelszczyzna i trochę taniej ;]

to kosciolkowi trzeba jeszcze doplacic do tego ze go udekoruje? ci to dopiero na plabaniach maja leb do interesow;-))))

Gość bhjbhbkjbnkjhnb
nasze wesele kosztowało w sumie 23 tys. i uważam, że to potwornie dużo kasy zia jeestes młoda, głupia, nie napracowałaś się w życiu i nie znasz wartości pieniądza to sobie możesz pierdolić że to mała kwota żałosna jesteś

Bhjbhbkjbnkjhnb, mała kwota jak na weselny budżet, to było w domyśle. Jeśli statystycznie wesele w Polsce kosztuje około 35-40 tys to połowa tego nie jest dużą kwotą, zwłaszcza na 100 osób. :)

Gość tobie zia czy ziaja
tobie zia sie wydaje, ze wszyscy sa bogaci

Mnie się nic nie wydaje. Po prostu skoro statystyka mówi, że średnio ślub w Polsce kosztuje 35-40 tys i podobnie mówią dziewczyny na wielu forach to kwota 20 tys na tym tle wydaje się bardzo fajna. Inna sprawa, że w statystyce mieszczą się śluby za 5 tys, za 50 i za 150. Poza tym 20 tys to jest ogólnie dużo pieniędzy ale ja mówiłam jak to wypada na tle uśrednionego budżetu ślubnego. :) I tylko o to mi chodziło. Nie miałam nic złego na myśli. :)

Gość gratuluje zaradności!
brawo :) ROR ty masz coś z głową, wiesz? co ty masz do Kościoła, kościoła i do księży? nie wierzysz - nie chodź i nie dawaj na tacę ani nie wspomagaj w żadne inny sposób. ale język to mogłabyś trzymać za zębami, bo ranisz uczucia osób wierzących. jak chcesz, idź do zakonu i będziesz miała słodko.

Gość nie chce mi się nitz
Ja pierdolę, tyle kasy. A z drugiej strony widzę, że wg większości z was to tanio... Oj, to ja chyba nie będę miała wesela.

Gość fdxd
no tak zia, obracasz sie w bogatym towarzystwie to moze i 40tys to srednai cena za wesele... wedlug moich danych i patrzac po rodzinie i znajomych to koszt max 25tys to SREDNIA cena, w normlanym lokalu :o

W naszym towarzystwie my pierwsi bierzemy ślub. :) Opieram się tylko na statystyce i na tym co widzę na forach. Poza tym wiele zależy od miejsca, ja mam ceny z dużego miasta a jak wiadomo zawsze jest drożej. W Krakowie nie ma szans na znalezienie lokalu za 150zł/osoba a co dopiero 110zł, dlatego napisałam, że bardzo fajnie się autorce wątku cena udała. :)

Naprawdę świetna oferta Ci się trafiła jeśli chodzi o lokal. Na tym najczęściej są duże rozpiętosci cenowe jeśli chodzi o budżet weselny

Gość zia nie każdy płaci tak jak Ty
Ja w lipcu płaciłam 90 zł za osobę, 6 dań gorących + poprawiny 4 dania gorące plus oczywiście inne rzeczy, jedzenie było pyszne i wszystkiego było bardzo dużo, także jeszcze po weselu zostało. Lokal sprawdzony, także nie było żadnych obaw. Nie doceniacie naszej pięknej Lubelszczyzny ;)

Gość spocony sexy men
o ja pierdzielę.. Tyle kasy za taki festyn? I jeszcze niektórzy płacą po 40 tysięcy??? :D Nie chce mi się wierzyć, żeby średnie wesele tyle kosztowało. Musiałbym wziąć chyba kredyt na 10 lat :classic_cool:

spocony sexy men-No niestety takie teraz są ceny;/ Największą część tej sumy płaci się za "talerzyk" Niektórzy trafią na taki za 100 zł. A niektórzy za 180-250 bo takie ceny też są.

Gość anna24300
Dla nas to i tak dużo pieniędzy ale Zia ma rację, biorąc pod uwagę statystycznie 40 tys to nasza jest połowa. Ludzi jeśli stać to robią wesele za 200 tys a nas stać na 20 i będzie ok :) trzeba jeszcze powiedzieć, że inne ceny są w Warszawie i dużych miastach np a inna na Lubelskim powiślu. Zresztą bardzo urokliwe miejsce :) Szczególnie w maju gdy kwitną sady na biało:) Oglądałyście zdjęcia sali???????

Gość kura_pazura
hmmm wyliczenia bardzo fajne tylko to 400 zł za garnitur? Jeśli macie sprawdzone miejsce gdzie można za tyle kupić w miarę starannie uszyty garnitur z dobrego materiału to zazdroszczę. Mi by zależało, żeby narzeczony szedł do ślubu w porządnym garniaku, szczególnie, że to nie jest artykuł jednorazowy jak suknia ślubna ale ma szansę się sporo razy przydać.

Gość anna24300
garnitur jest odkupiony (nigdy nie był użyty) od kolegi mojego R, który w październiku żenił się i przed ślubem okazało się, że przytył dość sporo i potrzebny mu nowy garnitur. Takim oto sposobem garnitur wart 780zł odkupiliśmy w pokrowcu z metkami za 400. pasuje idealnie. Mają taką samo budowę i wzrost. Kolega z przejęcia ślubem zaczął za dużo jeść :D

Gość uhhh
super cena! I nie wiem co sie czepiacie Zia, bo ja od razu sie skapłam co miała na mysli... Ta kwota to naprawdę nie dużo- ja nie pochodzę z dużego miasta, nie zarabiamy kokosów, a wesele bedzie nas kosztować ok 40 tys... tylko,ze my pochodzimy z woj ślaskiego i tu jest ogólnie drogo :/ u nas 180 zł od osoby i to była najtańsza, a zarez najprzyzwoitsza cena...

Gość kura_pazura
no to super się składa z tym garniturem :) bardzo fajnie. Powodzenia!

"ROR ty masz coś z głową, wiesz? co ty masz do Kościoła, kościoła i do księży? nie wierzysz - nie chodź i nie dawaj na tacę ani nie wspomagaj w żadne inny sposób. ale język to mogłabyś trzymać za zębami, bo ranisz uczucia osób wierzących" Ty mi grozisz kolezanko?;-))))) bo wiesz to tak nieladnie do w koncu nieznanojomej osoby mowiz, zeby trzymala jezyk za zebami - aczkolwiek to dosc typowa postawa - prawda w oczy kole i nie kazdy jest ja w stanie zniesc;-)) uderz w stol a na nozyce sie odezwa - innymi slowy placac czesc podatkow w pl - nie dam sie nie wspomagac;-)) moje uczucia tez sa ranione przez....panow w czarnym sutannach kt namawiaja do zlego;( a czy mam cos do ksiezy? no pewnie zazdroszcze im polotu do krecenia dobrych biznesow, nie wszystkim, ale znaczna czesc rozwinela naprawde dobre inicjatywy biznesowe co widac m.in. na tym forum;-))))

Gość ror to desperatka
i kafeteryjna frustratka :) nudna która próbuje zrobić z siebie gwiazdę na kafe ale jej nie wychodzi 💤

Ja do wierzacych nic nie mam, ale to, ze ksieza zarabiaja maaase pieniedzy i maja leb do interesow nie jest przeciez tajemnica. A skad to wiem? Bo mam znajomego, ktory nim jest :)

Gość fajnie to wyliczylas
zycze udaenego wesela!

Gość anna24300
szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się płacić 800zł (jest ustalony cennik w kancelarii parafialnej). Z powodów: 1. Sami musimy kościół dekorować 2. Kościół jest w okropnym stanie (generalny remont) Zdjęcia : http://www.paropolelub.natan.pl/Renowacja/album/index.html 3. Nie chodzi o to, że jestem skąpa i nie chce dać pieniędzy za ślub ale trochę to takie dziwne, że idę a oni mi mówią 800zł... dałabym pewnie coś w tej kwocie ale sama od siebie a nie bo musze bo cennik jest... trochę to oburzające.

Też miałam na 100 osób, ale wydałam ok 30 000, ale moim zdaniem to i tak niewiele w porównaniu do moich koleżanek, które tak, jak napisałaś wcześniej potrafiły wydać nawet 150 000. Nie mieliśmy dj-a, a zespół 3-osobowy, dodatkowo prosie pieczone

Gość majowa panna
No fakt, tanio. My za 22 tyś mamy tylko sale. Zazdroszcze.

Gość anna24300
Mieszkamy w małym miasteczku, jest tylko jeden kościół. Reszta ok 10 km dalej. To nasza parafia i mam sentyment do tego miejsca. Szkoda tylko, ze remont tak długo trwa i jeszcze będzie trwać.