Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Najwięksi wrogowie i przyjaciele Polski

Polecane posty

Gość lambo miura
ja nie jestem prawiczkiem ćwoku :D

Gość to tylko mzonki
ja tez nie jestem prawiczkiem Znajdz sobie na necie o doswiadczeniach w Mandzurii robionech przez Japoncow. tam byli nie tylko Chinczycy ale tez Rosjanie. Calkiem sporo ich bylo. takie same obozyy zaglady i takie same doswiadczenia na ludziach jak Niemcy trenowali w Europie. Ale za tamte nikt nikogo do Norymbergi nie ciagal. http://www.youtube.com/watch?v=YdQ5HJl5XMU&feature=related Hitler przegral wojne bo byl wariatem . Przegralby ja i tak ile by mu ludzi i sprzetu nie podeslac. Wciagnalby kazdego i kazdego zniszczyl.Sojusz to mozesz miec z kims kto mysli a nie z nieobliczalnym psycholem.

Gość lambo miura
Racja 23 sierpnia pisałem z głowy i mi się pomyliło Już mi się nie chce ale należy brać pod uwagę całość założenia jeden front dla Niemiec spokojne zaplecze dla Niemiec więcej czasu na wybór dobrego momentu inwazja nastąpiłaby wcześniej, pewnie już w 40 nikt nie pomógłby Rosji milion lub więcej polskich żołnierzy, walczyłoby w dobrych warunkach, z funkcjonującym zapleczem i tylko na jednym froncie ja się nie upieram, że to musiało wyjść ale to mogło się udać i taki wariant powinien być wzięty pod uwagę w 38 i 39 roku UK złożyło pocałunek śmierci, oferując pomoc to był akt zdradziecki należało zażądać w rozmowach realnej pomocy albo wprost powiedzieć idziemy do Hitlera już na serio nie mam czasu i pozdrawiam

Gość lambo miura
:D Hitler nie był wariatem był sprawnym politykiem, popełnił błędy i przegrał Stalin także popełniał błędy, ale wygrał i pomyśl, w 37, 38, 39 Hitler nikomu nie wydawał się wariatem, był skuteczny był też paranoikiem, ale który dyktator, zbrodniarz nie jest? o okrucieństwach Japończyków wiem ale to nie ma tutaj nic do rzeczy i faktycznie, nawet za te popełnione na Amerykanach nie odpowiedzieli do końca, a o niedoli Chińczyków i Koreańczyków to nawet nie ma co wspominać, bo nikt za ich nieszczęścia nie zapłacił kurwa idę :D

Gość checki
Turcy maja plus za to ze jako jedyne panstwo nigdy nie uznali rozbiorow Polski

Gość to tylko mzonki
Hitler mial wszystko co potrzeba. Rosji i tak nikt nie poparl To byli komunisci a caly zachod trzasl dupami ze zrobia rewolucje w innych krajach tez. Ta pomoc z USA to mi wyjasnij dokladnie bo nie wiem o czym piszesz? Pomoc USA dla ZSRR ?????? To nawet brzmiec logicznie nie chce. USA tez nie mialo zadnego parcia do popierania komusnistow. Oni sie tej komuny jeszcvze bardziej bali niz Europa. Hitler zawalil sprawe bo byl psycholem. On mial manie wielkiego imperium za wszelka cene. Przeciez nawet po porazce z ZSRR mogl jeszcze liczyc na lepszy koniec. Nie chcial. Po zamachu zgladzil wielu swoich i wykonczyl swoje wlasne Niemcy. Moze gdyby Napoleon mial takie poparcie jak Hitler to by wygral z Rosja. Ale nie Hitler. Tez juz nie mam czasu. Ide

Gość Patriormteshin
Chcę zaznaczyć że wrogiem jest litwa i ukraina, niemcy i ruskie oraz rumuni równierz murzyni.

Gość Ludu Polan powstań z kolan
Dnia 18.11.2010 o 14:58, Stalingrad napisał:

Francuzi nam pomagali. Napoleon, okres zaborów, traktat wersalski.

Napoleon wykorzystywał Polaków do podbojów innych krajów, warto się douczyc i rozszerzyć swoją wiedzę