Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brylantq

pęknięta prezerwatywa i wytrysk.

Polecane posty

Ja i moja dziewczyna dziś się kochaliśmy. Używałem prezerwatywy DUREX Elite. Gdy osiągnąłem orgazm, wyjąłem członka. Prezerwatywa była pęknięta i wychodzi na to że doszedłem w niej! Szybko poszła pod prysznic i dokładnie wypłukała wszystko ciepłą wodą z mydłem. Była to może minuta po wytrysku. To byłą nasza pierwsza wpadka tego typu. Oboje się boimy. Wiem że są tabletki które można zażyć do 72h od stosunku. Ale jakie jest prawdopodobieństwo w tej sytuacji że mogła zajść ?? jest się czym martwić? Proszę o szybkie odpowiedzi bo na prawdę martwimy się.

Gość więc
Wymycie się nie jest środkiem antykoncepcji :) a jeżeli nie zależy wam na dziecku dla bezpieczeństwa idzcie d o ginekologa po tą tabletkę o któej istnieniu wiesz :)

skoro byla 6 dni po okresie to szansa na to ze wpadliscie jest calkiem spora. Plemniki moga przezyc nawet 72h czekajac na jajeczko. Ciepla woda raczej tutaj nie pomoze wiec albo tabl. po albo czekanie do okresu na ryzyk fizyk.

dzięki za rady. A może wiecie czy te tabletki "po" może przepisać tylko ginekolog czy też lekarz pierwszego kontaktu ?

lekarz pierwszego kontaktu - tak zwany rodzinny, może nie wypisać recepty na taką tabletkę. najlepiej udać się prywatnie do ginekologa. jak najszybciej

Wypisać może każdy lekarza tylko problem tkwi w tym, że nie każdy chcę. Ale możecie spróbować państwowo a jak nie to prywatnie - prywatnie na pewno wypisze ...

ginekolog najlepiej wyjaśni jak zastosować taką tabletkę, jakie są jej skutki uboczne i co się może stać w przypadku zażycia tabletki po tych 72 h. (wspomoże ona ciążę, przez zawarte hormony)

Gość Tibia
W takich sytuacjach nie ma co się zastanawiać tylko pędem do lekarza, niech wypisuje Escapelle,,, gdybyście mieli trudnośc ze znalezieniem takowego, bo niektórzy nie chcę wypisywać na to recepty, to na stronie wpadka.pl jest lista tych bardziej pryzjaznych do których mozna zwrócić się o każdej porze.

Gość pakqu
szczerze powiem, że dziwią mnie ludzie, którzy w takiej niecierpiącej zwłoki chwili znajdują jeszcze czas na szukanie porad na forum, kiedy to zegar tyka na naszą niekorzyść obniżając z każdą godziną skuteczność escapelle. Wpadka.pl również polecam, bo stamtąd własnie znalazłam swojego bardzo dobrego ginekologa

Gość gość
Problemem nie jest ciąża tylko brak emocjonalnej gotowości do współżycia partnerów. Skoro uprawiasz sex to liczysz się z tym że zostaniesz ojcem/matką nawet jeśli stosujesz antykoncepcje. Jedyną 100% metodą antykoncepcji jest brak współżycia :) Żadna gumka, spirala czy tabletki nie dają 100% pewności A potem takie emocjonalne dzieci pytają sie po forach "co zrobić pękła mi gumka i sie boimy"

Gość arleta32
Masz rację. Ale nawet "doświadczonym" i "dojrzałym" osobom zdarzają się nieplanowane poczęcia. Sytuacje są różne i dobrze jest wiedzieć, że można bez recepty kupić odpowiednie pigułki, które rozwiążą problem. Tutaj http://girlinneed.com/ na przykład są dostępne. Można dyskretnie zamówić, otworzyć paczkę przy kurierze itp.