Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

apple juice new

przekąski na imprezę - PRZEPISY ?

Polecane posty

witam:) zawsze lubiłam organizować imprezy na których były ciekawe potrawy czy raczej może przekąski. za kilka tygodni znów organizuję taka imprezę i mam pytanie - czy macie jakieś ciekawe przepisy? Na pewno zrobię pieczywo czosnkowe i paprykowe zapiekane w piekarniku, mini pizze (takie "do ręki") i kilka rodzajów sosów. Jakieś jeszcze pomysły? Dodam, że na imprezie będą właściwie sami studenci:)

Gość gedoline
paczkę suszonych śliwek zostaw na 4 godziny w czerwonym winie, potem owin w cienkie plastry bekonu, zepnij wykałaczką i smaż na pateli aż boczek się upiecze - faceci to uwielbiają pokrój surowe jabłka w ósemki, podsmaż na pateli, zepnij wykałaczką z plastrem szynki parmeńskiej (cienkim) i serem, mozesz posypac parmezanem i zapiecz to chwilke w piekarniku - pycha

Gość gąska ge ge
jak studenci to poloz cokolwiek, oni i tak zjedza wszystko.

Gość gedoline
następna prosta a pyszna rzecz - pieczarki wyjmij ogonki, wsyp odrobine soli, pieprzu, potem cos co akurat Ci przyjdzie do głowy, np kawaleczek jakiejs kielbaski, ja robie z krewetkami, ale moze byc tez cos prostszego i dopelnij pieczarke zwyklym serkiem topionym, i na 25 min na 180 st. do piekarnika - proste i pyszne

Gość gedoline
lepiej obrać

Krakersy imprezowe (czosnkowe) : SKŁADNIKI: pomidory suszone [6 szt.] czosnek [4 ząbki] ser żółty [25 dag] krakersy [2 op.] awokado [1 szt.] majonez [3 łyżki Przygotowanie: Podaję krakersy (Lajkonik, Biedronka) z dwoma pastami - idealna przekąska do piwka. Pierwsza pasta - drobno pokrojone pomidory suszone, starte na tarce 2 ząbki czosnku + dojrzałe avocado. Wszystko łączę za pomocą widelca. Wychodzi maź :) Druga pasta - ser żółty (np. ementaler) - o dość "twardej" konsystencji, żeby łatwo było zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zmieszany z rozdrobnionymi dwoma ząbkami czosnku (czy wyciskarka, czy też tarka) połączony majonezem (tak około 3 łyżki). Pasty nakladamy na krakersy i przekaska gotowa :) Czas wykonywania to 20 minut :) Takie i ti

Rozpływające się krokiety z szynką plastry suszonej szynki 2 łyżki masła 3 łyżki mąki szklanka mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa jajko bułka tarta olej do smażenia Plastry szynki pokrój w drobną kostkę. Przygotuj gęsty beszamel: rozpuść masło na patelni, gdy zacznie bąblować, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj, wlej mleko i intensywnie mieszaj, do czasu aż masa zacznie gęstnieć. Ostudź, wymieszaj z szynką, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wstaw do lodówki, by masa stężała. Uformuj z masy beszamelowej wałki grubości kciuka i pokrój na krokiety długości ok. 3 cm. Obtocz je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Możesz przygotować je wcześniej i zamrozić. Dobrze schłodzone wrzucaj na gorący olej i smaż, aż będą złociste. Podawaj na gorąco.

Przepisy na pyszne imprezowe koreczki: Koreczek z dwoma serami: kromeczka ciemnego chleba, kostka sera żółtego, 2 plasterki rzodkiewki, kostka sera pleśniowego. Koreczek z szynką: kromeczka ciemnego chleba, plasterek chudej szynki, mały korniszon, listek natki. Koreczek z fetą: kawałek pumpernikla, kostka fety, zielona oliwka z papryką, krążek czerwonej cebuli, ćwiartka minipomidorka. Koreczek melonowy: kostka melona, plasterek chudej szynki wędzonej, suszona figa. Koreczek słodko-kwaśny: krakers, kostka goudy, rzodkiewka, kawałek kiwi, listek mięty.

podluzne kawalki z piersi kurczaka obtoczone w jajku i platkach kukurydzianych smazone na glebokim tluszczu,mieso przyprawic jak sie uwaza,i do tego dac 2 sosy takie jak do pizzy - czyli pomidorowy i czosnkowy...

Gość gość2365
ja najbardziej lubię koreczki, są idealne jako przekąska na imprezę, ostatnio robiłam najprostsze - czyli kawałek sera (może być żółty, pleśniowy, cammembert) i oliwka zielona lub czarna Bulerias, są baaardzo dobre, koreczki przygotowuje się mega szybko, wyglądają bardzo ładnie podane na paterze

Gość gość
Na imprezie nie wiadomo, kto na co będzie miał smaka. Ja zwykle stawiam na stole: *sałatkę (z ryżem lub makaronem, by była sycąca), *nuggetsy z dipem czosnkowym, *chipsy / paluszki / precle / orzeszki ziemne, *słodkości - talerz z ciastem i miseczka z miksem cukierków. Tu jest fajny pomysł na krakersy z pastą z tuńczyka: http://kulinarnesos.pl/krakersy-z-pasta-z-tunczyka/ Proste do zrobienia i cieszy oko;) Można też zrobić: koreczki, kanapki, rollsy z tortilli i... ...chyba pomysły mi się wyczerpały;(