Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

apple juice new

przekąski na imprezę - PRZEPISY ?

Polecane posty

Gość to ja może taki mały pszysmak
ogórek świeży *

Gość sdfsfsdfsdf
aha, oprocz slatki z gyrosa robie tez salatke z paluszkow krabowych i kukurydzy:) oprocz tego troche czosnku przez praske, sol pieprz , wymieszac z majonezem i gotowe:)

Bez solonych paluszków się nie da. Najsmaczniejsze, to zdecydowanie Beerfingers!

Gość gość
A jakieś wędliny może? typu polędwica sopocka,. parówki stawiacie na stole? albo koreczki z wędliny i sera? i ewentualnie do tego pomiędzy oliwka.

Polecam coś pysznego ; nie wym czy było bo nie czytam wątku od początku ale REWELACJA! Suszone śliwki + boczek boczek tniemy w paski, owijamy śliwki i przebijamy wykałaczką. Do piekarnika pieczemy ok 10-20 minut zależy trzeba sprawdzać. Normalnie każdy kto spróbował zachwalał i prosił o przepis.

Gość pragnaca niezdecydowana
suszone śliwki i boczek to rzeczywiście rewelacja! Co do wędlin, jak najbardziej na stole stawiam (polecam te od Kiszeczki). No i jeszcze ewentualnie kabanosy, to chyba standardowe wyposażenie na imprezę;)

Gość pysio24
Nie ma tam jak chipsy, zawsze idą najszybciej. Niektórzy nawet się o nie biją tak jak w tym filmiku www.youtube.com/watch?v=o7M1lbXD-QI

Gość gość
faszerowane pieczarki :) pieczarki lepsze wieksze wykrecasz ogonki z pieczarek cieki maly plasterek boczku i ser żolty do zapieczenia na foli w piekarniku :)

Gość miskaka
Dzięki za pomysł z faszerowanymi pieczarkami:) Dotychczas robiłam tylko panierowane, to też jest dobra przekąska i do tego standardowo nuggetsy i sos czosnkowy (też sama robię). Pragnąca, a co od tej Kiszeczki polecasz? Jakieś kabanosy, szynkę w plastrach? bo w sumie chyba takie rzeczy są najpopularniejsze na domówkach.

Gość Imprezowiczka546
Ja ostatnio zrobiłam parówki z boczkiem: bierzesz parówkę nacinasz, do środka wkładasz kawałek sera, troche musztardy, potem zawijasz to plastrem boczku i wkładasz wykałaczkę, żeby się trzymało. Potem do piekarnika na 15-20 minut i gotowe :) Ja kupiłam do tego w Biedronce parówki i boczek od H. Kani. Jest po prostu przepyszne ;)

Gość gość
Od Kiszeczki kabanosy są całkiem niezłe, ja lubię bardzo wędzone szynki, ale to już chyba trochę dla smakoszy, mają bardzo specyficzny smak.

Gość kawoszka81
A może kup wszystkie 8 smaków kabanosków Maestro, pokruj i jakoś fajnie rozłóż :) Jesli bedą sami studenci to będą zachwyceni :)

Gość kasia568
hej takiej przekąski z zielonego ogórka pewnie jeszcze nie podawaliście :) Składniki: 2 długie ogórki 150g twarożku śmietankowego sól, pieprz ulubione dodatki (u mnie:) plaster szynki 1 rzodkiewka kawałek pomidora szczypiorek Sposób przygotowania i zdjęcie znajdziecie na stronie http://bestlunch.pl/aktualnosci/najlepsze-przepisy/2014/2/596/Lekka-przekaska

Gość malwwa
sajgonki z mięskiem albo kurczakiem ja często serwuję na przekąskę chociaż najlepsze jakie jadłam w Mekongu nie potrafię do końca zrobić.

Gość gość
moze sushi? to jest bardzo dobra opcja, jednak ja sama sushi zwykle nie robie tylko zamawiam w www.kanpai.com.pl/ bo maja tam wyjatkowo dobre./

Gość gość
ostatnio sama robiłam imprezę, większość rzeczy przygotowałam sobie w multicookerze. narzeczony mi kupił, to się teraz przed nim popisuję, bo wcześniej gotowanie tak dobrze mi nie wychodziło :) ale wracając do tematu, przygotowałam papryczki nadziewane farszem, małe pulpeciki, które nabiłam na wykałaczki, by łatwiej było zjeść, a także ravioli ze szpinakiem i serem, które również trafiły na wykałaczki. znajomym bardzo smakowało.

Gość gość
Oczywiscie zalezy jaka impreza. Czy oficjalna czy mniej oficjalna czy catering ejst zamówiony czy nie! Ja mysle ze zawsze warto postawić na coś oryginalnego! np. pokaz kawowy na imprezie, ostatnio na swojej firmowej widziałam pokaz kawowy z perfect service i bardzo fajnie wyszło. Pyszna kawę mieli!

Ja ostatnio miałem problem z przygotowaniem czegoś bo z 10 osób się zleciało niezapowiedzianie. W takich sytuacjach najlepiej zamóić jakieś jedzenie na imprezę. fajnie do tematu podeszła pizza portal, mają nawet specjalną sekcję na takie okazje - https://pizzaportal.pl/jedzenie-na-impreze

Gość gość
A najlepsze to : sałatka warstwowa, kuleczki z mięsa mielonego w zalewie octowej, oraz kotleciki drobiowe lub schabowe w zalewie octowo- pomidorowej. genialne !

Dla mnie żadna impreza nie może obyć się bez słodkich małych przekąsek, kruche ciasteczka, muffinki, kolorowe sałatki to jest to :) Ale jak posiadówka sie przedłuża, to fajnie jest też zjeść coś na ciepło, przyda sie na przykład pomysł, jak zrobić naleśniki: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/gotowanie/jak-usmazyc-idealne-nalesniki/ dobre i do krokietów, i na słodko, zwłaszcza dzieci się ucieszą :)

Gość gość
Na imprezę ostatnio zrobiłam kilka przystawek, ale największą furorę wśród znajomych zrobiły jajka z tego przepisu: ugotujmycos.pl/jajka-faszerowane-tunczykiem/. Tuńczyk bardzo fajnie komponuje się z jajkiem :)