Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora psychologicznie ojoj

Jakie macie problemy psychologiczne?

Polecane posty

możemy się pocieszyć, że nie jesteśmy same ;)

Gość smutna gąska balbinka
brzydulka 30 ale ja też jestem wylewna w pewnym sensie, bardzo łatwo mnie do placzu doprowadzić, jestem przewrażliwiona. Od miesiąca prawie codziennie rycze, nic mi się nie układa i moja wiara w siebie całkiem umarła:(

Brzydulo, na moim tle mozesz sie czuc normalna...

Balbino ja tez czasami platalam bo ostatnio to mi sie nie zdaza Mam takie okresy i wtedy placze z byle powodu Otwarta jestem tzn na biezaco wyrzucam co mnie gryzie i mowie,mowie,mowie a ,ze nie sluchaja to inna sprawa;)

ludzie uwielbiają sobie wymyślać problemy. Nie mówię że wszyscy na tym forum, ale wiele z Was po prostu taki a nie inny charakter usprawiedliwia jakimiś pseudo problemami psychologicznymi... jak macie problem to do psychologa, a jak po prostu taki charakter to przestańcie narzekać, od razu poczujecie się lepiej...

no wlasnie ja chyba dlatego nie mowie... chociaż.... w sumie przypominam sobie momenty z zycia gdzie nie mogłam czegoś wykrztusić a wiedzialam ze zostane wysluchana nie wiem... jestem chora psychicznie, dobrze ze moja siostra psychologie studiuje, moze mnie uleczy kiedys:)

Zośka, zeby isc do psychologa to trzeba umiec sie otworzyc przed nimi. Poza tym nasluchalam/naczytalam sie tylu zlych opini o psychologach, ze nie wiem czy warto. Oni chyba sami nie wiedzą co mówią.

co mi sie nie uklada???? wszystko!!! Dzis dokladnie mi sie wszystko pierd*** jeszcze kilka miesiecy temu wszystko bylo na dobraj drodze, przez co zdecydowalam się na pewne odważne kroki, i automatycznie wszysztko sie rozsypalo... a najgorsze jest to ze nie widac nic nadzieji. nie bede opisywac bo dybym miala to opisac to i tak nikomu by sie nie chcialo tego doczytac do konca, za duzo tego:(

Gość adiare
Co trzeba zrobić, zeby przestac sie zadręczać??? bo ja bym chciała, ale nie wiem za bardzo jak to zrobić... jest na sali jakis psychoterapeuta?:)

ja bym chyba chciala isc do psychologa, ale pewnie bym sie bala... wszystkiego sie boje. boje sie sama na kurs jakis zapisac ech... pojebana jestem

z owieraniem to ja problemow nie mam:) a psycholog zadaje pytania.mozna odpoowiadac albo zapyta inaczej-dobry psycholog mnie jak wkurzyl to tez mu powiedzialam zapowiadajac,ze nie wiem czy przyjde jeszcze;) ja moge o wszystkim kazdemu chyba opowiedziec

ja tez moge wszystko powiedziec, moge wyklucac sie o swoje ale nie umiem powiedziec tego co mi w sercu leży, nie umiem opowiadac o najgorszych momentach ze swojego zycia... zakopuje sie tym. a tak to moge tez mowic wszystko;)

chora psychicznie - a jak myslisz, skad wziely sie twoje problemy?zyjesz w dysfunkcyjnej rodzinie moze? zazwyczaj jest jakies wytlumaczenie na takie zachowanie- np wychowanie. mi sie wydaje ze u mnie wychowanie mialo duzy wplyw

Gość tatatatatatatataaatat
osobowość zajebiście unikająca prokrastynacja boje się odezwać w grupie niepohamowane napady agresji trwające tygodniami :O

ja tez coraz czesciej to widze... ale i tak o tym nikomu nie powiem, trzymam to w sobie. a w ogole to chyba depresje mam, gdybym mogla to bym z łóżka nie wychodzila

ja mowie co mnie boli co mnie krzywdzi kiedy spotkala mnie przykrosc na biezaco do tych osob to co mi lezy na sercu

wiem z własnego doświadczenia że pisanie na forum "mam taki a taki problem" i zadręczanie się nic nie pomoże, a rozmowa z psychologiem tak, choć to trudne i bolesne. ale pomaga.

tatatatatatatataaatat na kim tą agresje rozładowujesz?

do plastusiowa: matka furiatka, niedyskretna, wyśmiewająca mnie itp spowodowała, że już na starcie byłam osobą skrajnie nieśmiałą i skrytą. Prze to odtrącali mnie rówieśnicy, czasami mobbingowali mnie (głównie w szkołach). Poza tym rodzicielka często gnoiła mnie psychicznie za to, że płakałam; nadmiernie krytykowała i wmawiała mi, że to straszne co o mnie myślą inni. Duzo mogłabym pisać. To oczywiste, że przyczyna tkwi w "rodzinie".

Zośka, pewnie masz rację o ile człowiek będzie miał to szczęście trafić na właściwego psychologa, a samo wygdanie sie na forum przynosi ulgę. Ja ją czuję :)

Gość tatatatatatatataaatat
gaska balbinka ----> Lepiej bedzie jak nie odpowiemna to pytanie. :O Nie radze sobie z agresja jaka mnie dopada, boje sie ze moze to byc tragiczne w skutkach.

i jeszcze mam: -dystans do osób płci przeciwnej -lek przed ogniem (balabym sie zapalic nawet znicz na cmentarzu) -lek przed gleboka woda i przed polozeniem sie na plecach w wodzie -lek przed staniem na drabinie (chyba ze moge sie podeprzec) z tego powodu nigdy nie rozwieszalam firanki samodzielnie NIGDY -lek przed nowymi sytuacjami i wyzwaniami