Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytajka:)

Macierzyński-wychowawczy

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim. Umowe mam do 28 lutego 2011 r i wtedy też mniej więcej kończy mi się urlop macierzyński. Nie zamiarzam wracać do tej pracy. Moje pytanie takie: czy gdyby szefowa przedłużyla mi umowę (jest spoko, jeśli powiem o co kaman to się zgodzi) i ja wtedy mogę odrazu przejść na urlop wychowawczy?? I czy będzie mi się należeć to 400 zł z opieki (dochód nie przekracza mi 504zł/osobe)??

??????

Nikt nie wie???

myslę, że tak, jeżeli przedłużą Ci umowę składasz podanie z prośbą o urlop wychowawczy, a potem dokumenty do Mopsu o przyznanie zasiłku rodzinnego+dodatek wychowawczy

Jeśli szefowa przedłuży ci umowę bierzesz po macierzyńskim zaległy urlop wypoczynkowy jeśli taki posiadasz a później idziesz na wychowawczy. Jeśli dochód nie przekracza 504zł będziesz miała płatny wychowawczy jeśli przekracza nie.

Gość bedzie ci sie nalezal wychowaw
tak, bedzie ci sie naleza lwychowawczy i jak masz taki niski dochod to dostaniesz tez zasilek wychowawczy tylko dziwi mnie,skoro masz takie male dochody dlaczego nie chcesz wrocic do pracy i zarobic tylko ciagnac z mopsu?? dziecko do zlobka,albo niania i do pracy:O

Dzięki za odp. Dlatego, że moja pensja wynosi 600 zł i niewiem czy to by na nianie wystarczyło.