Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AWAW

DLACZEGO MŁODZIEŻ NIE USTĘPUJE STARSZYM W AUTOBUSIE?

Polecane posty

Gość AWAW

SIEDZĄ TŁUMANY Z PLECAKAMI GŁOWĘ WYKRĘCAJĄ W STRONĘ SZYBY A STARSZE KOBIETY STOJĄ - BRAK SZACUNKU, BRAK WYCHOWANIA

Gość AWAW
BOSA GÓWNIARZE NIEWYCHOWANI I TYLE

janek ---dajny nick"D upadek...ja myślę że atrofia całkowita:(

Gość
poczytaj: http://demotywatory.pl/1594214/Mlody-jestes-postoisz#comment_2748005 moze zrozumiesz bo 1. zaplacili za bilet ( starzy czesto jezdza za darmo) i maja takie samo prawo siedziec bo 2. moga byc zmeczeni, chorzy, moze ich cos bolec. ja ostatnio oddawalam krew i bylo mi slabo bo 3. moga zle reagowac na dluga podroz bo 4. jak ustapilam takiej starusze to postawila siaty na siedzeniu i stala obok. NOZ KURWA SIATOM USTEPOWAC NIE BEDE bo 5. starsi ludzie tez nie sa zabojczo kulturalni i zamiast poprosic (prosba jest wtedy kiedy liczysz sie z mozliwoscia odmowy, jesli nie to to jest zadanie) jecza i kwekaja i od gowniar wyzywaja. a dlaczego ja niby mam byc mila dla osoby ktora mnie wyzywa tylko dlatego ze jestem mlodsza? jeszcze pare powodow podac? ogolnie wkurwiaja mnie staruchy ktore uwazaja ze im sie WSZYSTKO NALEZY i uwielbiam udowadniac ze nie wszystko potrafie ustapic jak widze poterzebe np. kobiecie w ciazy czy naprawde starszemu czlowiekowi, ale babie 50+ z kilkoma siatami nie ustapie. miala sile latac po targu i targac siaty to ma sile postac 2 przystanki. jak ktos POPROSI a nie jedzie na mnie ze sie nie zrywam w podskokach to tez ma szanse

Gość parroveczka
Ja uwazam, ze ustepuje. Mieszkam w Niemczech i polska mlodziez bardzo dobrze wypada na tym tle, bo tutaj ten zwyczaj ustepowania starszym jest duzo mniej rozpowszechniony. A ze nie kazda mloda osoba sie podrywa? Moze jest zmeczona, moze jest chora, moze ma bardzo zle samopoczucie. To nie jest obowiazek, tylko dobra wola. Mlody czlowiek z biletem ma takie samo prawo do siedzenia jak stary czlowiek

Gość parroveczka
Raz siedzialam z mama w kosciele, miejsc wolnych w chuj, mialam wtedy jakies 12 lat. I slysze, jak stara baba za mna mowi do drugiej 'sa dzieci, moglyby postac'. Tak kurwa mac dla zasady, zeby taka stara ropucha miala satysfakcje albo nie wiem co.

Gość
To nie jest obowiazek, tylko dobra wola. o toto na mnie jakies baby najechaly jak po oddaniu krwi bylo mi slabo i powiedzialam ze nie ustapie bo zaraz zemdleje, zaczely mnie wyzywac. ja im na to ze nie ma zadnego obowiazku tylko dobra wola.. one ze JEST obowiazek i dawaj mi jechac od gowniar. i przeszly w drugi koniec autobusu " zeby kolo takiego gowna nie byc" piekny pokaz waszej tak zwanej "kultury" ludzi starszych

Gość parroveczka
To trzeba powiedziec - niech pani bedzie laskawa pokazac mi, gdzie to jest w regulaminie napisane, ze to obowiazek. I niech szuka, cipa awanturnica.

Gość
paroveczka ;) ja kiedys jechalam od petli autobusem, pelno miejsc wolnych. nade mna starucha jeczy ze mlodziez niewychowana. ja jej zeby sobie gdzies usiadla tyle miejsc. a ona ze chce akurat nantym co ja siedze bo ona zawsze tam siada i jest JEJ. to ja spytalam o akt wlasnosci albo wieczystego uzytkowania ^^ innym razem siedzesobie grzecznie obok mnie puste babsztyl stoi. jeczy. mowie zeby przestala jeczec bo przeciez ma wolne, a ona " ale ja wole od okna". noz kurwa takim na pewno nie ustapie

Gość
parroveczka To trzeba powiedziec - niech pani bedzie laskawa pokazac mi, gdzie to jest w regulaminie napisane, ze to obowiazek. I niech szuka, c*pa awanturnica. wiem wiem to jej poradzilam ;)

Gość parroveczka
No - to jest po prostu postawa roszczeniowa i tyle. Tak, jak sa rozne mlode osoby, tak sa tez rozne starsze osoby. Jedne by chetnie usiadly, bo im ciezko, inne w ogole nie maja potrzeby siedziec, bo sie dobrze czuja i nie potrzebuja czyjejs laski, a jeszcze inni domagaja sie jakichs przywilejow, ktorych nie ma NIKT - bo ona chce siedziec tu a nie tam, bo woli od okna, bo woli tylem do przodu albo przodem do produ, bo dla jej widzimisie wszystkie mlode osoby w autobusie maja stac, nawet jak wszystkie miejsca siedzace sa wolne. I z ta ostatnia grupa nie ma o czym dyskutowac, bo oni zawsze beda miec powod do narzekania

Gość tissues
Prawda jest taka ze te osoby starsze ktore czesto potrzebują usiasc nie odzywaja sie stana i stoja i czekaja na swoje miejsca. Najczesciej jakies zgrzybiałe wredne dewoty sie czepiaja.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Ode mnie chciała jakaś alkoholiczka, żebym miejsce ustąpiła jej, miejsc wolnych od chuja, ale jakaś śmierdząca wódą baba musi siąść tam, gdzie ja ...

Gość
no i taka babinke potrafie zaczepic i ustapic. a ona nierzadko albo mowi ze postoi jeszcze 1 przystanek, albo sie rozjasnia i dziekuje i ladnie do mnie mowi chociaz kilka razy mi sie zdarzylo, ze podsiadl mi miejsce z ktorego wlasnie zeszlam by zaprosic taka osobe, jakis babsztyl 50+, 100+ kg

Gość
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Ode mnie chciała jakaś alkoholiczka, żebym miejsce ustąpiła jej, miejsc wolnych od ch*ja, ale jakaś śmierdząca wódą baba musi siąść tam, gdzie ja ... ja takiej powiedzialam ze nie bo od niej smierdzi. glosno.na caly autobus. i nie smierdziala alkoholem tylko nieumyciem tak ze walilo na pol autobusu. jak sie zaczela pluc to powiedzialam ze moge wstac i poprosic kierowce zeby ja wyprosil (w regulaminie zakazane jest przewozenie rzeczy i osob wzbudzajacych obrzydzenie). to sie sfochala i poszla gdzie indziej

zgadzam sie z tym co piszecie, nieraz wracam z pracy po 10 godzinach ledwo patrze na oczy a do domu mam kawał drogi wsiadzie taka baba i dyszy i sapie nad człowiekiem a wystarczy patrzec jak autobus zbliza sie do przystanku to leci takie babasko na złamanie karku odpychajac innych, ale co jak co najlepsze jest jak w autobusie tyle miejsc wolnych a ona ma swoje upatrzone, masakra. co jak co ale my tez płacimy za to miejsce!!!

Gość tissues
Czasami sie zastanawiam czy takim osobom nie jest wstyd. Tzn. wchodza do autobusu narobią hałasu wiecej niż trzeba , nie wygladaja na chorych . Kiedys właśnie spotkałam sie z taka sytuacja siedzialam w autobusie wchodzi starsza kobieta wymalowana i wielkim futrze i mowi: wstan dziecko chyba niewychowana jestes starszym należy sie ustepować" powiedziałam ze gdzie jest spisana taka zasada, ze rozumiem ze jest chora albo zle sie czuje bo jak nie to niech stoi jak reszta i czeka na miejsce moze sie zwolni. Oczywiście zrobiła awanture na cały autobus zaczeła machac łapami masakra w koncu gdzies usiadła noga na noge i odruch peggy bundy normalnie :PPP jakis kompleks wyższosci powiedziałabym. A moja mama ma stwardnienie rozsiane czesto jezdzi do szpitala czy do lekarza , staje i czeka na miejsce nie rzuca sie do ludzi. Sama tłumaczy to tym ze wie ze inni tez moga sie zle czuc, po porstu jak ktos chce to zwolni miejsce :)

Gość TŁUMANEM to jesteś ty
ja np nie mam ochoty ustępować starym capom, wcale nie wykręcam głowy specjalnie, poza tym człowiek gdzieś sie patrzeć musi nawet podczas jazdy, najlepiej patrzeć w okno a nie na debilnych ludzi. Poza tym nie musze sie nikomu tłumaczyć dlaczego siedze i gdzie sie patrze to jest moja sprawa, wola sie patrzeć w okno niż na ryja takich jak ty

Gość
iwona ja mialam opcje z babcia o kuli. ustapilam miejsca na laweczce na przystanku. ok. stoje. tramwaj jedzie podchodze a ten babsztyl zrywa sie i kule pod pache i biegiem jeszcze ta kula dostalam. noz kurwa.

Gość AWAW
często jem kupę w ałtobusie, myślicie że to dlatego odwracają głowy

Gość AWAW
moja stara ma kutasa

Gość mała Milucha
ja miałam niedwno smieszną sytuacje. Jechałam autobusem i wsiadł dziadek, na oko 100 lat, z laską, cały sie trząsł. Wiec wstałam i powiedziałam, żeby usiadł. A on do mnie "prosze pani! to jest policzek dla meżczyzny jak mu kobieta miejsca ustepuje". Widziałam jak ludzie sie staraja, żeby sie nie roześmiać :-)

Gość mała Milucha
a potem sie obsrałam