Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Ani

temperatura po szczepieniu

Polecane posty

Gość mama Ani

Mam pytanie do mam?.Jak dlugo moze wystepowac podwyzszona temperatura po szczepieniu- corka miala wczoraj szczepienie na blonice, krztusiec i tezec- ma 16 miesiecy- do tej pory nic sie nie dzialo po szczepieniach- a wczoraj wieczorem miala 38,6- podalam jej panadol na zbicie i w nocy juz nie goraczkowala i dzis od rana rosnie jej temperatura. teraz ma 37,7( pod pacha oczywiscie) . Jest poludnie dopiero. martwie sie, ze pod wieczor znow bedzie powyzej 38.Kiedy powinnam pojsc do lekarza? Prosze o rade i pomoc.

moje dziecko, po trzeciej szczepionce miało temperatutę, ale dopiero po upływie doby. Lekarz p[owiedziała że gdyby temperatura była po szczepionce, wystąpiłaby w tej samej dobie, po drugie temperatura po szczepionce nie doichodzi do 38 stopni, jest niższa i po trzecie temperatura po szczepieniu może trwać trzy doby.

Gość mama Ani
temperatura jest po szczepince bo pojawila sie tego samego dnia wieczorem. Moja lekarka nie mowila mi nigdy ze temperatura moze wystepowac jakakolwiek. Do tej pory zawsze w razie W mierzylam jej po kazdym szczepieniu i nie miala nawet podwyzszonej. To pierwszy raz.

Gość mama Ani
Nie znam nazwy- nie moge odczytac w ksiazeczce- placilam 130zl za nia i jest laczona bo oprocz tych trzech wymienionych chorob jest jeszcze na polio. Nie chce teraz jechac do lekarza bo beda na mnie patrzec jak na idiotke przewrazliwiona na punkcie dziecka- najgorsze, ze dzis piatek i jak cos to trzeba bedzie na izbe przyjec a tam traktuja nas jak debili, ktorzy mogli pojsc do przychodni a zawracaja im glowe w nocy............

jedx nie perzejmuj się---co jest ważniejsze twoje dziecko, czy to że obcy ludzie coś sobie o Tobie pomyślą,to jest Twoje dziecko i masz prawo się o nie martwić, łaski Ci nie robią że je przebadają. Pomyśl jest piątek idzie noc, co zrobisz jeżeli dziecku wzrośnie temp. albo nie będziesz mogła jej zbić i dziecko dostanie drgawek.

Gość mama Ani
masz racje. teraz mala spi- ma 37,5- wiec nie ma jeszcze paniki- choc z temparatura to moment i rosnie blyskawicznie- dzieki PZU za opinie i rade. Szkoda, ze ludzie bardziej przejmuja sie tutaj dlugosciami, szerokosciami itp a nie obchodzi ich nic innego.....maz wraca po 15- pojedziemy do lekarza

proszszsz i nie daj czasami się zwieść mężowi, bo oni też potrafią skutecznie nas odwieŹć od takich decyzji(póścia do lekarza) wmawiając że panikujemy a nic się nie dzieje

Gość ds3efefwe
38 stopni to nie jest temperatura u tak małego dziecka temp zaczyna sie od 39,5

Gość mama Ani
temperatura zaczyna sie od 38,5- gdy przekracza daje sie przeciwgoraczkowe leki- a nie 39,5 - Moja corka ma zwykle 36.7 i dla mnie to powod do zmartwienia gdy jej rosnie- w swoim krotkim zyciu byla 3 razy chora- wirus, zapalenie ucha i trzydniowka- i niepozornie bylo 37,8- a potem w mgnieniu oka 38,6- 39,0- i wiecej- teraz pytam poprostu czy to naturalne, ze ma temperature po szczepieniu i jak dlugo moze trwac i jakie doswiadczenia maja mamy ze swoimi pociechami- nie przyszlam tu po przemadrzale rady czy krytyke- PZU powiedziala to, co wyczytalam w necie- ze do trzech dni moze miec lekka goraczke-chodzi mi tylko po porownanie jak inne dzieci to przechodzily i tyle, koniec kropka