Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnie sie z tym czuje

Czesto mysle o tym ze fajnie bylo nie miec dziecka

Polecane posty

Moglam spac do 10-11 Chodzic ciagle w pizamie Wyjsc kiedy mi sie zachcialo Pojechac do kolezanki o ktorej chcialam czy na zakupy albo siedziec caly dzien w necie Kocham mojego synka najbardziej na swiecie i nigdy w zyciu nie cofnelabym decyzji o posiadaniu dziecka Nie zaluje ze go mam tylko czasami zazdroszcze tym jeszcze niedzieciatym ze maja taki luz :D Tez tak macie?

Gość Czasem tak mam
Też kocham dziecko, zajmuję się nim jak szalona, dbam, tulę i życie bym dała za nie, ale też czasem brak mi tego luzu, że robię, co chcę w danej chwili, że idę , gdzie chcę, że mogę walnąć się na kanapie i spać, kiedy mam na to ochotę.Trochę tego brak.

też tak czasem mam... to całkiem zdrowe podejście do tematu, w końcu nam też się coś od życia należy... ale... gdy np. moje dziewczyny zostaną u dziadków na noc to na następny dzień tęsknię za nimi straszliwie :)

chyba każdy tak czasem ma ;) chciałabym posiedzieć z kawą i poczytać książkę a mała mendoza stoi nade mną i marudzi: MAMUSIA BAWIĆ!! W POKOIKU!!! eeeeeeeh ale jak pzrychodzi co do czego, czyli jak zostaje na noc u babci, wracamy z mężem do domu i obydwoje mówimy to samo: jak tu pusto!! jak beznadziejnie!!! nawet kot chodzi i miałczy pytająco: gdzie Nadusia!!! oddajcie ją! :P wariat za nią straszny jest

no wlasnie zyc bym bez tego zlosnika malego nie umiala niby marze o chwili spokoju a tu juz drugie dziecko w drodze pocieszam sie tym ze przynajmniej szybko sie odchowaja i w wieku 40-lat czeka nas z mezem druga mlodosc ;)

Gość Maminy żywot
Najgorzej mi brak spania. Od porodu nie spałam jeszcze od wieczora do np. 9-10 rano. A mały ma 7,5 miesiąca.No i też w nocy trzeba wstawać. Brakuje mi też właśnie tego, że wracam z pracy, siadam do obiadu, potem biorę pilota i się byczę na kanapie, a tu nie można, bo cały czas, całą uwagę właściwie zabiera maluch, póki nie zaśnie na noc:-)

Gość kafejkaaaaaa
dziwnie sie z tym czuje no ja tam mAM PO PRACY MNUSTWO OWLNEGO CZASU ROBIE CO CHCE ale wszystko bym dala zeby sie z toba zamieniac i miec dzieciatko ale poki co 2 lata i nic

Gość Maminy żywot
No i też jednocześnie żyć bym nie umiała bez tego małego "wypełniacza czasu".

Gość Maminy żywot
Kafejko, ja identycznie to samo mówiłam, co Ty teraz, jak się starałam, bo 2 lata się staraliśmy, a teraz , jak jestem mamą, brak mi czasem tej wolności, co była bez dziecka.

no nie ma co ukrywać ;) życie wraz z przyjsciem na świat dziecka zmienia sie o 100% ;) wszystko ma swoje plusy i minusy minusem jest oczywiscie zmęczenie, brak czasu, swobody itd a plusem jest radość jaką dziecko daje każdego dnia ;) i to jak się tuli, jak mówi łamaną polszczyzną kocham cie mamusiu ;) jak głaszcze mnie po buzi i mówi: ladna, kochana... i całuje ;)

Gość kafejkaaaaaa
Maminy żywot no tak ale cos za cos niestety tak jak jedna napisala sa plusy i miunusy takie zycie

Gość Maminy żywot
zawsze człowiek tęskni za tym , czego mu brak. Jak nie mogłam zajść w ciążę też jak kafejka mówiłam, co ja bym dała za te nieprzespane noce, za brak czasu, za totalne wywrócenie życia przez dziecko.A jak się doczekałam, to okazało się , że jestem zwykłym człowiekiem, który też pragnie się wyspać, pobyczyć na kanapie i to nie tak, że jak się starałam długo o dziecko, to teraz niewyspanie i brak czasu mi nie przeszkadzają i dzień w dzień dziękuję za to dziecko, że się w końcu pojawiło. Nie, życie jest życiem, jego proza i rutyna wkrada się wszędzie.

Gość ech, dziewczyny, nie zdajecie
sobie sprawy jak blyskawicznie minie ten czas, gdy dzieci byly male i jak milo go sie jednak wspomina. Nie obejrzycie sie, jak dzieci dorosna, wtedy te wszystkie problemy z perspektywy czasu wydadza sie zabawne, to tylko krociutki epizod w zyciu. Potem fajnie jest sie radzic swoich dorosłych dzieci w roznych sparawach, dyskutowac, dowiadywac sie od nich roznych ciekawych rzeczy - a to przeciez bedzie wiekszosc waszego zycia.

mamy które znam też tak mają. radzą sobie z tym tak, że kiedy się da zostawiają małe z tatusiami a same sobie fundują babski wieczór na przykład :) albo maluszek z nianią/ciocią a rodzice do teatru czy znajomych. Pamiętam kiedyś tak moja bratanica została z tatą i wujkami to jak dziewczyny wróciły to mała... i chłopaki spali jak zabici :D