Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaa2

morfologia

Polecane posty

Gość zmartwionaaa2

WBC-12 (4-10) RBC-3,60 ( 3,80-5,80) HGB 10,8 (11-16) reszta wynikow w normie ,czy to duza anemia czego moge sie spodziewac po wizycie u gina ,tylko zelazo bede miala przepisane , czy moze skierowac mnie do szpitala? prosze o odpowiedzi !!!!

Gość gryczka
Myslę, że nie skierują Cię do szpitala. Lekka anemia w ciąży jest częstą przypadłością.

Gość do lekarza bo to
bardzo wysokie białe krwinki czyli jakiś stan zapalny, niskie czerwone i hemoglobina tez do bani... Trzeba zbadać przyczynę, bo wyniki są złe

ja mam HGB 10,6 i dostalam syrop FERRUM po ktorym moj poziom podniosl sie do 11,6 :) popros o jakis suplement z zelazem, jedyna wada tego jest to, ze zaparacia sa jeszcze bardziej mega bolesne ;(

Ja mam prawie identyczne wyniki i lekarz stwierdził lekką anemie i przepisał mi żelazo w ampulkach

Gość gryczka
Bez przesady, że białe krwinki są bardzo wysokie. One tez się podwyższają normalnie w ciąży. Ale oczywiście do lekarza trzeba iść.

jak jestes w ciazy to nie przejmuj sie bialymi krwinkami.. chyba, ze dojda do 14- wtedy to moze swiadczyc o jakiejs infekcji; ponizej 14 jest to stan fizjologiczny w ciazy, poprostu plod jest jakby "malym pasozytem" i biale krwinki proboja z nim walczyc, ale progesteron i lozysko to hamuje...

Gość zmartwionaaa2
do lekarza to ja ide wlasnie w poniedzialek jestem w 33 tyg ciazy i sie martwie , dodam ze w tamtym tyg przeszlam wirusowke jelitowa:(

Gość do lekarza bo to
skoro norma to 10 a u niej 12 to znaczy, że wysokie, wskazujący, że cos złego się dzieje. Jeśli się tym nie przejmujesz, to twoja sprawa.

Gość gryczka
Tym bardziej białe ciałka możesz mieć podwyższone. Jak dla mnie nie ma co panikować, czekaj spokojnie na wizytę u gina:-)

Gość gryczka
do lekarza bo to--> Normy są podawane dla ludzi "normalnych" ;-) czyli nie w ciązy. obniżenie hemoglobiny i podwyższenie białych krwinek w ciązy to fizjologia.

Gość zmartwionaaa2
dziekuje bardzo wam za odp :)

ja mam od poczatku ciazy 12-13 i lekarz mowi, ze to norma.. zreszta wystarczy poczytac w necie... nie straszcie dziewczyny, moim zdaniem jak na ciaze to te wyniki nie sa jakies odbiegajace od normy... ja jakos zyje z takimi wynikami i dzidzia ma sie dobrze...