Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córeczkaaa

Z jakimi farszami robicie pierogi???

Polecane posty

Gość córeczkaaa

u mnie ruskie i z kapusta słodka

z mięsem, z kapustą kiszoną, ruskie, z twarogiem i cynamonem - na słodko- to najczęściej. Raz robiłam z pieczarkami i kaszą gryczana - tez smaczne.

z mięsem, ruskie, z owocami(jagodami, truskawkami) z kapustą i grzybami, z pieczarkami i kaszą gryczaną

Gość córeczkaaa
a mogłybyście mi dac na ten farsz z pieczarkami i kasza?

ja gotuje kasze gryczaną pieczarki dusze az wyparuje sok wszystko miele przez maszynke do mięsa doprawiam troszke do smaku i gotowe

Gość córeczkaaa
dziękuje🖐️

gotuję kaszę gryczaną, dodaję przesmażone pieczarki, i zeszkloną cebulkę na patelni i doprawiam

- z miesem - z miesem, kapusta i grzybami - z kapusta i grzybami - z owocami - jagody,truskawki,sliwki - z serem bialym - ruskie - i hit ostatni - z miesem i serem zoltym:) ale dobre jest jak sie je podpieczone

Gość ruda laska
dajcie przepis na dobre ciasto, ja robię tylko z mąki i goracej wody,ale siny kolor pierogów mi się nie podoba

do ciasta pierogowego dodaje się jedno jajko, a woda powinna być ciepła. Ja uwielbiam pierogi z farszem serowo-szpinakowym i z kaszą gryczaną.

Gość KACHNA 71
CZEŚĆ .MACIE MOŻE PRZEPIS NA PIEROGI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ .

ruda laska....dziwne to co piszesz, a z jakiego typu mąki robisz ciasto, że Ci sine wychodzą? ja robię identycznie jak Ty, tylko, że dodaję jeszcze do ciasta niewielką ilość oleju. Nigdy nie wyszły mi sine, a używam mąki tortowej:)może dałaś mąkę z wyższym typem i dlatego takie wyszły? co prawda nie robiłam nigdy pierogów z kaszą i mięsem, ale tak na chłopski rozum to gotujesz mięso, mielisz, dodajesz do ugotowanej kaszy, dodajesz przesmażoną cebulę i doprawiasz do smaku :) moje typy pierogowe - ruskie...uuuwielbiam :D - z kapustą i grzybami - z ziemniakami i skwarkami - ze szpinakiem i pikantnym żółtym serem - ze szpinakiem i twarogiem - ze szpinakiem i serem feta - z mięsem( czytaj z podrobami :D ) - a w lato z jagodami, truskawkami, wiśniami itp

Gość tzn jak z podrobami
?????

Gość cytacik cytacikowy
z kapustą i grzybami, ruskie i z mięsem , z kasza gryczaną i białym serem biłgorajskie

Gość lady mary
do kaszy gryczanej zamiast pieczarek bądż mięsa mozna dodać szyneczkę drobno pokrojoną ew. jakieś resztki kiełbas. No i koniecznie przed podaniem polać skwareczkami z cebulką.

z miesem z opienkami i kapusta ze szpinakiem i gorgonzola z miesem z warzywami ( cebula biala cebula czerwona por, papryka czerwona) z warzywami i surmi na bardzo ostro zasmazane polane pikantnym sosem

Gość u mnie takie same jak u
autorki topiku. Mniam, juz sie nie moge dovczekac ;) Chociaz na poczatek trza sie bedzie narobic :P

Gość gość
Ja lubię pierogi ale nie zajmuje się ich robieniem. Zazwyczaj wychodzę na miasto zjeść. Jeżeli jesteście z Lublina lub okolic to polecam wam spróbować jedzenia w www.pierogarnialublin.pl Robią świetne pierogi i inne dania. Warto spróbować ich wyrobów.