Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córeczkaaa

Z jakimi farszami robicie pierogi???

Polecane posty

Gość córeczkaaa

u mnie ruskie i z kapusta słodka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z mięsem, z kapustą kiszoną, ruskie, z twarogiem i cynamonem - na słodko- to najczęściej. Raz robiłam z pieczarkami i kaszą gryczana - tez smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z mięsem, ruskie, z owocami(jagodami, truskawkami) z kapustą i grzybami, z pieczarkami i kaszą gryczaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość córeczkaaa
a mogłybyście mi dac na ten farsz z pieczarkami i kasza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja gotuje kasze gryczaną pieczarki dusze az wyparuje sok wszystko miele przez maszynke do mięsa doprawiam troszke do smaku i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość córeczkaaa
dziękuje🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotuję kaszę gryczaną, dodaję przesmażone pieczarki, i zeszkloną cebulkę na patelni i doprawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
- z miesem - z miesem, kapusta i grzybami - z kapusta i grzybami - z owocami - jagody,truskawki,sliwki - z serem bialym - ruskie - i hit ostatni - z miesem i serem zoltym:) ale dobre jest jak sie je podpieczone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ruda laska
dajcie przepis na dobre ciasto, ja robię tylko z mąki i goracej wody,ale siny kolor pierogów mi się nie podoba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do ciasta pierogowego dodaje się jedno jajko, a woda powinna być ciepła. Ja uwielbiam pierogi z farszem serowo-szpinakowym i z kaszą gryczaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KACHNA 71
CZEŚĆ .MACIE MOŻE PRZEPIS NA PIEROGI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ruda laska....dziwne to co piszesz, a z jakiego typu mąki robisz ciasto, że Ci sine wychodzą? ja robię identycznie jak Ty, tylko, że dodaję jeszcze do ciasta niewielką ilość oleju. Nigdy nie wyszły mi sine, a używam mąki tortowej:)może dałaś mąkę z wyższym typem i dlatego takie wyszły? co prawda nie robiłam nigdy pierogów z kaszą i mięsem, ale tak na chłopski rozum to gotujesz mięso, mielisz, dodajesz do ugotowanej kaszy, dodajesz przesmażoną cebulę i doprawiasz do smaku :) moje typy pierogowe - ruskie...uuuwielbiam :D - z kapustą i grzybami - z ziemniakami i skwarkami - ze szpinakiem i pikantnym żółtym serem - ze szpinakiem i twarogiem - ze szpinakiem i serem feta - z mięsem( czytaj z podrobami :D ) - a w lato z jagodami, truskawkami, wiśniami itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tzn jak z podrobami
?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cytacik cytacikowy
z kapustą i grzybami, ruskie i z mięsem , z kasza gryczaną i białym serem biłgorajskie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lady mary
do kaszy gryczanej zamiast pieczarek bądż mięsa mozna dodać szyneczkę drobno pokrojoną ew. jakieś resztki kiełbas. No i koniecznie przed podaniem polać skwareczkami z cebulką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z miesem z opienkami i kapusta ze szpinakiem i gorgonzola z miesem z warzywami ( cebula biala cebula czerwona por, papryka czerwona) z warzywami i surmi na bardzo ostro zasmazane polane pikantnym sosem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie takie same jak u
autorki topiku. Mniam, juz sie nie moge dovczekac ;) Chociaz na poczatek trza sie bedzie narobic :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja lubię pierogi ale nie zajmuje się ich robieniem. Zazwyczaj wychodzę na miasto zjeść. Jeżeli jesteście z Lublina lub okolic to polecam wam spróbować jedzenia w www.pierogarnialublin.pl Robią świetne pierogi i inne dania. Warto spróbować ich wyrobów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×