Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OPONKA@@@

Dieta Dukana !!!

Polecane posty

Gość OPONKA@@@

Witam.Dziś mój pierwszy dzień diety.czytałam mnóstwo na ten temat.Czuję się dziś wyjątkowo zmęczona i ...głodna.Piszcie jaki mieliście jadłospis w fazie uderzeniowej.Co doradzacie,a czego odradzacie ! Czekam na posty ! Pozdrawiam Proteinki :)

Gość dziś było
o tej diecie w tv. Mówili, że dieta jest niezdrowa.

Gość dziś było
mówili coś, że przez jakiś czas je się tylko nabiał i wtedy od człowieka śmierdzi...

Gość OPONKA@@@
Ale jest skuteczna :) zdrowa sądzę,że jest,nie widzę w niej nic szkodliwego :)

Gość dziś było
nie jest zdrowa. Wypowiadał się o niej lekarz. Mówił, że waga może spaść szybko, ale żeby ją później utrzymać trzeba się nieźle namęczyć. Krótko mówiąc lepiej jest dłużej się odchudzać normalnie, ale zdrowiej i potem można spokojnie dbać o figurę.

Gość OPONKA@@@
jestem w fazie uderzeniowej.5 dni czyste proteiny,a po upływie tego wprowadzam 5 dni protein + warzywa.Zobaczymy jak to będzie.Dziś zjadłam : 1 czarna kawa bez mleka 1 Kawa b/m Jajko Pól litra wody Jogurt naturalny z 2 łyżkami otrąb 1 Kawa z mlekiem 4 plasterki chudej wędliny z indyka,2 jaja, serek wiejski Pół litra wody Czerwona herbata pół litra wody Jogurt naturalny,2 plasterki wędliny,1 jajko Czerwona herbata

Gość OPONKA@@@
szybko się chudnie,ale w fazie uderzeniowej głównie traci się nadmiar wody z organizmu.Ta dieta trwa dość długo.10 dni na każdy utracony kg.czyli 10 kg mniej=100dni na utrwalenie....

Gość dziś było
w necie dużo jest negatywnych opinii. W tv lekarze, dietetycy też mówią, że jest to tylko kolejna niezdrowa dieta. "Siadają" często nerki, wątroba... Ale rób co chcesz. Twoje zdrowie nie moje.

Gość OPONKA@@@
halooo piszcie coś :)

Gość OPONKA@@@
jeśli ktoś ma problem z nadwagą,to dla zdrowia lepiej jest schudnąć,a w tej diecie nie stosuje się żadnych tabletek,nie je się tłustych potraw,które dopiero obciążają wątrobę,nie można pic alkoholu,który dopiero szkodzi...je się lekko,zdrowo i się chudnie.będę na tej diecie i wierzę,że schudnę.poza tym co w tych czasach jest zdrowe ... :/

Gość aleś ty naiwna dziewczyno
:O Najlepsza dieta to ograniczenie: słodkiego, tłustego, pieczywa itp. i ćwiczenia, a nie żadne Dukany :O

Gość OPONKA@@@
naiwna ? chyba sobie żartujesz :) Poczytaj,dokształć się w tym temacie,bo jest mnóstwo ludzi,którzy dzięki tej diecie utraciło zbędne kilogramy,poza tym na własne oczy widziałam osoby,które chudną dzięki zdrowej i dobrze skonstruowanej diecie Dukana.Jeśli ktoś ma uwarunkowane tycie genetyczne,to choćby nie wiem co robił i tak będzie tył,tylko dobrze dobrana dieta,pozwala nam zrzucić nadwagę.

dla osób z osłabioną wątrobą ta dieta jest potencjalnie szkodliwa ze względu na czasowe spożywanie zbyt dużej ilości protein. a z ręką a sercu - kto się bada kompleksowo przed dietą-cud? dietetycy są generalnie zdania, że na ofiary (nie mówię o śmiertelnych, ale o problemach ze zdrowiem, gospodarką hormonalną itp) tej diety trzeba będzie poczekać kilka lat, tak jak w przypadku wszystkich innych diet, obiecujących duży spadek wagi w krótkim czasie.