Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinaaaaaaaaaaaaaaaaa

Czy naprawdę w Polsce w miastach do ok 80 tys. ludzi nie ma pracy?!

Polecane posty

Chodzi mi o miasta w WLKP od ok. 20 tys do 80 tys liczby ludności. I mam na myśle o prace dla kogoś kto ma wykształcenie wyższe (licencjat) informatyka w ekonomii. Dla kogoś takiego naprawdę nie ma pracy?! Bo znam kogoś kto prawie rok siedzi w domu na bezrobociu bo dla niego nie ma pracy, a składał cv "wszędzie" Jak to naprawdę jest?

Gość boaaboa
takas mądra? znajdx...

Gość bezrobotna ona załamana
W miastach powyzej 80 tys. tez nie ma

Pytam bo się naprawdę nie orientuję. czy naprawdę nie da gdzies się zaczepić by dostać pare groszy? Jak to jest...?

Gość chyba pechowa prac
jestem ze stolicy i chyba zaczne rozdawac ulotki z informacja, ze szukam pracy. Taka jest sytuacjea na rynku pracy.

naprawdę z wyższym wykształceniem ekonomicznym nie ma pracy?

Gość poziomeczkaaaaa
moja kumpela szuka juz pol roku a jest po studiach magisterskich

Gość chyba pechowa prac
nie ma pracy. A jak sie prace znajdzie, to stare biurwy naobiecuja, ze sie tu popracuje (jak juz wyzebrzesz i zgadniesz mniej wiecje ile chca ci zaplacic - bo o Twoich potrzebach zarobkowych tu nie mowiamy) a potem z dnia na dzien nie przedluzaja umowy albo ja wypowiadaja.

To jest okropne, ale chyba jeszcze nigdy w PL nie było tak źle. Komuna to był cud, miód i orzeszki. Teraz większość moich znajomych i w ogóle ludzi przyznaje się, ze ledwie wiąże koniec z końcem... Na kafe powstaje coraz więcej tematów mówiących o biedzie, zakładanych przez osoby proszące o jedzenie, ubrania, mleko dla dziecka itp... I podobna ma być jeszcze gorzej szczególnie w miastach. Chcą odebrać miastowym emerytury, żeby płacić Krus dla wieśniaków

Gość poziomeczkaaaaa
terz to dobrze miec znajomosci bo tak to ciezko w tym chorym kraju

Wiem, że ciągle potrzebują przedstawicieli handlowych na wszystkich płaszczyznach. Może tutaj warto?

tina-> jest praca tylko trzeba chcieć pracować. Ja szukam pracownika, płaca jest prowizyjna i każdemu małoooo, by chcieli stałą, bo jak jest stała to można udawać, że się pracuje. Dodam, że ja zarabiam na podobnych warunkach więcej niż średnia, ale ja pracuję.

o czym wy mówicie , mamy cud gospodarczy, jesteśmy zieloną wyspą :classic_cool: bezrobocie spada , donald tak powiedział to tak jest

Gość marumr z kamienia
do was wszystkich skącz pierdolic takie bzdety czlowieku

Gość chyba pechowa prac
ja juz przepracowalam na umowach zlecenia, prowizji itp. i juz sie przejechalam na swojej checi ciezkiej pracy. Wrocilam do starego zawodu, ale mimo to jest ciezko.

Gość boaaboa
chyba kaczor donald... właśnie zatwierdzili zwolnienia w urzedach, poleci ze 100 tysięcy miejsc pracy. Swoi oczywiścuie zostana i nawet podwyżki dostaną, bo ustawa mówi o zwolnieniach ALE bez cięcia budżetu placówki :O

Gość taa jaasneee
wszyscy bidni a w supermarketach pełne koszyki którymi podjezdzaja pod swoje auta:D znam wielu co narzekaja ciagle a w domu wszystko plazma dvd auto wakacje skad to maja pytam sie? wniosek? jak ktos chce to ma prace i pracuje

bzdety? to znajdz mi kogos nieleniwego, madralo. sorry, ale jak ktos jest leniem to chce stała. Do osoby wyzej-> prowizja to najsprawiedliwszy system. Premiuje pracowitosc.

Gość chyba pechowa prac
no chyba, ze dostanie sie tak nierealny target od "uczciwego" pracodawcy, ze sie tej prowizji nigdy nie zobaczy na oczy a koszty sie utopi. Tak to bardzo sprawiedliwy system :)

Gość niedługo sie pochlastam
Ja mieszkam w dużym mieście, skonczyłam niezły kierunek studiów (nie jakąś tam gównianą pedagogikę-bez obrazy) i siedzę od 5 miesięcy i bezskutecznie szukam roboty. Czuję, że niedługo przeżyję załamanie nerwowe...

Gość taa jaasneee
macie studia ale inteligencja to wy nie grzeszycie:D mamy kapitalizm pobudka

Gość pracy jest mnostwo
tylko jakos nie chca placic :) ja w ciagu ostatnich 3 tyg. dostalam chyba z 10 propozycji, hehe. Propozycje pozal sie boze, hehe. Pewnie tacy pracodawcy jak "do wszystkich". Dorosly czlowiek potrzebuje stabilizacji a tego nie zapewnia system prowizyjny, chyba,ze podstawa jest dobra, a raczej nie jest. Raz mozesz miec kupe kasy a raz nic. A na poczatku raczej marne grosze.

kapitalizm :o ? w pl to mamy komunokapitalizm w wydaniu białoruskim :o do was wszystkich-> na samej prowizji jedziesz ? bez podstawy ?

Gość chyba pechowa prac
ci, ktorzy szukaja pracownikow do pracy w takim systemie szukaja czesto naiwnych frajerow do wykorzystania. I jak czlowiek wpadnie w koszty i do tego dopłaci to przeciez "sam chcial tak pracowac"prawda?

już nie wymyślaj "pułapek" jakie ktoś może na ciebie zastawić. Normalna uczciwa praca. Tylko właśnie, PRACA. Lenie śmierdzące. :o Dalej sobie szukajcie pwodów by nie pracwać

Gość pracy jest mnostwo
Prowizja nie premiuje pracowitosci. Moja kolezanka nr1 jest PH, zarabia ok. 5 - 7 tys miesiecznie. Dziennie wykonuje max jeden telefon, caly dzien siedzi u kosmetyczki albo na NK. Odziedziczyla klientow, bazy danych po poprzednikach, klienci stale cs zamawiaja, chwytliwa branza. Spotkania z Klientem max 5 w m-cu. Druga kolezanka, tez PH, towar malo ciekawy, jezdzi,pyta, wciska, dwoi sie i troi - co z tego ma? malo ma

Gość pracy jest mnostwo
Lenie? E tam, ja jestem pracowita, jesli praca jest ciekawa. :P

Gość chyba pechowa prac
już nie wymyślaj "pułapek" jakie ktoś może na ciebie zastawić. Normalna uczciwa praca. Tylko właśnie, PRACA. hahaha :o wlasnie z tego powodu, ze to taka uczciwa praca odeszlam z tej branzy. Jak sie nie trafi na koniunkture, branze, gdzie jest co sprzedac i miejsce w strukturze firmy, ktore daje takie mozliwosci to sie g...zarobi.

Gość Maya Rostoska
nie chce wam sie pracować nieroby i tyle