Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rsyukythsdrdfhsfhdsf

Czy przerobi mi ktoś jakoś ładnie zdjęcie????

Polecane posty

Ja zabardzo się na tym nie znam, chciałabym jakąś naturalną przeróbke, przyciemnienie bądź rozjaśnienie, poprostu zeby ładniej wyglądało. jest raczej słabej jakości. Czy ktos by mi mogl przerobic? Ale na powaznie, a nie ze ktos bedzie sobie zarty robił... zdjecie wysle na meila.

Gość przerabiaczka
dziecko drogie mi możesz wysłać, serio mówię morela01@gmail.com

"dziecko drogie" nie zartujesz sobie?:O mamnadzieje, ze nie robisz sobie jaj. Wysyłam.

Gość przerabiaczka
a powiedz dokładnie co mam z tym zdjęciem zrobić? chcesz je wywołać w jakimś dużym formacie i boisz się że wyjdzie nieostre? czy może widzisz w swojej twarzy jakieś niedoskonałości? a może sama jakość zdjęcia cię razi?

poprostu chce zeby było ładnie i naturalne, jest słabej jakości i to wlasnie mnie "razi" chce jakieś małe poprawienie, np kolorytu. Zrób według własnego uznania, jak ci się podoba.

Gość to i ja spróbuję
rm-77@o2.pl Poproszę również, zobaczę co da się zrobić. Na poważnie.

wysłane.

Gość przerabiaczka
zrobione i wysłane

Gość to i ja spróbuję
Za słaba jakość tego zdjęcia i raczej nic tu się nie da zrobić :-/ Zdjęcie w koszu, więc się nie martw, że gdzieś wykorzystam. Zrób fotę w lepszym świetle, to podstawa. Jeśli nie masz dobrego aparatu, to warto robić w ciągu dnia. Wtedy nie będzie widać takich szumów matrycy.

Gość przerabiaczka
to i ja spróbuję-> zawsze da się coś zrobić, nawet jak jest tak beznadziejnie że gorzej już być nie może, zawsze da się coś poprawić, czasem wystarczy ruszyć głową, nie każdy ma profesjonalną lustrzankę, ja jestem w o tyle dobrej sytuacji że czasem pożyczam sobie lustrzankę od chłopaka i pstrykam zdjęcia cacy, gdzie tylko pryszcze wystarczy usunąć i poprawić krzywe

zdjecie robione telefonem, to dlatego dziekuje za przerobke:)

Gość to i ja spróbuję
Przerabiaczka, ale taka przeróbka o której mówisz, to żadna poprawa. Nie trzeba mieć lustrzanki żeby trzaskać świetnej jakości zdjęcia, wystarczy aparat wbudowany w telefon, tylko trzeba przestrzegać pewnych zasad np. postarać się nie ruszać telefonem podczas robienia zdjęć. Można ? Oczywiście, że można.

Gość przerabiaczka
oczywiście że można, ale załóżmy że np. jest impreza i przyjeżdża dawno nie widziana kuzynka mariolka, jest ciemno, nikt nie ma aparatu, a mariolka ma aparat w komórce i chce sobie zrobić zdjęcie pamiątkowe, więc daje komuś komórkę żeby zrobił zdjęcie jej i paru innym osobom. zdjęcie wychodzi kiepsko, no ale jest to jedyne wspólne pamiątkowe zdjęcie z imprezy. wyrzucić to w takim razie? czy może spróbować naprawić?

Gość przerabiaczka
poza tym w PS istnieje taka fajna funkcja jak redukcja szumu (także kolorowego), jak ktoś tego potrafi używać to nie ględzi że z kiepskiego zdjęcia nic nie da się zrobić, istnieje też parę innych funkcji, jak np maska wyostrzająca, poziomy, krzywe itd itp, trening czyni mistrza:P

Gość to i ja spróbuję
"wyrzucić to w takim razie? czy może spróbować naprawić?" Zostawić takie, jakie jest i nie pogarszać :P Redukcja szumu powoduje jeszcze większą utratę ostrości, co w tym nieostrym zdjęciu ma ogromne znaczenie. Tym samym z nieostrego zdjęcia nie zrobisz ostrego, więc funkcje w PS-ie można sobie włożyć w kieszeń. Tak samo z kiepskiej jakości zdjęcia nie wyciągniesz zadowalającego efektu, bo tak się po prostu nie da. To trochę, jakbyś chciała z DVD uzyskać HD - impossible ;-) Do obróbki zdjęć spróbuj LR-a, nie PS-a. Jak potrenujesz, to wtedy porozmawiamy :P

Gość to i ja spróbuję
Autorka mogłaby wyrazić szczerą opinię odnośnie przerobionego zdjęcia. Czy "cover" przypadł jej do gustu, czy jednak pozostaje przy oryginale ? :-)

Gość przerabiaczka
a czy wiesz, że LR to taka okrojona wersja PS dla leniwych fotografów, tudzież z lekka ograniczonych osobników, którym brak wyobraźni i traktują zdjęcie jako całokształt i tak też je obrabiają, a czasem wystarczy poprawić wycinek fotki, jakiś obszar wszystko, co potrzebne do obróbki grafiki rastrowej (jeśli wiesz o czym mówię) zawarte jest w PS, nawet odszumienie zdjęcia można zrobić na tyle inteligentnie, żeby pozostawić ostre krawędzie, można również posługiwać się maskami i tego typu rzeczami, aby w niektórych miejscach efekty ukryć, a w niektórych wyeksponować, a wyostrzać zdjęcie można na co najmniej 5 różnych sposobów - grunt to odrobina wyczucia i pomyślunku, czasem zdarza mi się robić retusz starej zniszczonej fotografii sprzed kilkudziesięciu lat dla klientów, ty byś się pewnie czegoś takiego nie podjęła (podjął)? bo nie sądzę, żeby to się dało zrobić w LR, z doświadczenia wiem, że z każdego zdjęcia da się wyciągnąć więcej niż by się na początku mogło wydawać, ale do tego trzeba trochę wprawy i bardziej zaawansowanej znajomości obróbki grafiki niż to na co pozwala LR jak potrenujesz PS, to wtedy porozmawiamy:P ahaaa zapomniałam dodać że osoba, która przesłała mi zdjęcie wyraziła szczere podziękowanie i uznała obrobione zdjęcie za wystarczająco ładne