Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łosiemnastka

trądzik poważny problem

Polecane posty

Gość łosiemnastka

Mam 18 lat. I od 11 roku życia zaczął pojawiać mi się trądzik. Obecnie od około 3 lat na twarzy mam masakrę. Krosta na kroście. Głównie na policzkach, w okolicach żuchwy i czole. Używałam już chyba wszystkiego. Brevoxyl, Benzacne, Clindacne i wiele innych także na receptę. Antybiotyk doustny Tetralysal również nie działał. Mam kochającego narzeczonego, który wie jakie mam problemy, ale mu to nie przeszkadza. Najgorzej jest kiedy jestem w szkole. Rano ładnie nałożę podkład i wyglądam w miarę, ale potem zaczynam się świecić na twarzy, widać jak się cała tłuści, niczym nie mogę tego zamatować, pryszcze wychodzą z pod podkładu. Nie mogę się na siebie patrzeć, ale też nie będę biegać do łazienki co godzinę. Wstydzę się swojej twarzy i zazdroszczę wszystkim dziewczyną z ładną cerą. Nie mogę się przełamać, żeby przestać nakładać podkład na twarz idąc do szkoły. Mój narzeczony tylko mnie widzi bez podkładu. Nie wiem co mogę stosować na moją twarz. Polecacie coś? Może ktoś też ma taki problem. :( Przepraszam, że tak dużo napisałam, ale musiałam :(

Gość powiem Ci
ze ja tez walczylam z tym dziadostwem przez ok 6-7 lat wyprobowalam prawie wszystkiego, wydalam mnostwo pieniedzy az wreszcie jak bylam u ginekologa i zobaczyla moja twarz to przepisala mi Diane 35. Biore juz drugie opakowanie i juz po pierwszym byla widoczna roznica, z tym ze przytylam po tych tabletkach ale wole to niz sie meczyc dalej;)

Gość annannannann
To nie antybiotyk a retinoid