Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nice face

Ojciec dziecka niechce nas!!!

Polecane posty

Gość niema co oooo
a to wczesniej tego nie wiedzilas ?????????????????????//

ja mysle ze nie warto ukrywac kto jest ojcem.jesli bedziesz samotna matka masz szanse jeszcze wywalczyc alimenty na siebie.chyba przez pol roku.moja znajoma byla w podobnej sytuacji.i ojciec dziecka placil alimenty na nia i na dziecko.

Gość zaraz pojedziecie......
TO CO TY DO CHOLERY Z KSIEDZEM TO DZIECKO MASZ?????!!!!!!!!!:O

Gość lili-enka
NIE KRYTYKUJCIE TAK BO JAK KTOS CZASEM POSTAWIONY JEST W TRUDNEJ SYTUACJI I JEST ZAGUBIONY TO CZASEM NIE MYŚLI I POTRZEBUJE WSPARCIA.... TYM BARDZIEJ ŻE NIE ZNACIE CAŁEJ SYTUACJI DOKŁADNIE ....CZASEM WSPARCIE PSYCHICZNE W FORMIE CHOĆBY TAKICH PORAD NA FORUM DAJE TROCHE PODTRZYMANIA NA DUSZY...I CZUJE SIĘ WSPARCIE....I POMOC....CHOĆBY W TYM ŻE MOZNA SIE WYGADAC...

Gość bo my ciemni jesteśmy
naiwna jesteś skoro dajesz sobie takie ciemnoty wciskać facet nei chce by figurował jako ojciec bo nie chce płacić alimentów zresztą jak naiwnym trzeba być by dać się wkręcić w jakieś rzekome "wyższe" becikowe (jednorazowe) by zrezygnować z alimentów które Ci się należą facet musi Cię uważać za skończoną idiotkę skoro myśli że tak łatwo wywinie się od odpowiedzialnośći, ojcostwa i alimentów ty naprawdę byłaś z nim 12 lat ? jakim cudem nei masz pojęcia o życiu i jakim cudem nie poznałaś sie na tym kolesiu zanim zrobił Ci dzieciaka ?

Gość Nice face
jeszcze raz dziekuje za to ze przejrzalam na oczy ... mialam male watpliwosci ale kilka z was mi je rozwiało ;)

Gość Nice face
my sie znamy od 12 lat a nie ejstesmy od 12 lat czytajcie dobrze prosze i juz prosze bez komentarzy juz wiem co robic ...

nie dociera do Ciebie że becikowe dostajesz RAZ a alimenty ojciec powinien wypłacać CO MIESIĄC do czasu aż dziecko ukończy edukację ? czyli jeśli bedzie studiowało to do około 25 roku życia ..... rachunek jest więc prosty poza tym drobny szczegół: becikowe wypłaca państwo a alimenty OJCIEC

Gość Nice face
juz wszystko wiem o alimentach i becikowym juz wasze komentarze oburzenia sa zbedne ,,, zachowujecie sie jakbyscie nigdy neimialy problemow ... to nie miłe

nijak nie mogę zrozumieć że mogłaś mieć w ogóle dylemat.... nie masz żadnej rodziny, bliskich którzy by mogli tobą pokierować ? piszesz jakbyś była zupełną sierotą w dosłownym i przenośnym znaczenia tego słowa rodzisz dziecko nie mając żadnego wsparcia ani żadnej bliskiej osoby która mogła Ci doradzić a ojciec dziecka jeszcze się próbuje wymigać..... mam nadzieję że życie da Ci przyspieszony kurs mądrości życiowej tym bardziej że teraz musisz być mądra za siebie i dziecko

Gość Nice face
to napewno szkola zycia dla mnie .. mam rodzine ale stosunki z nimi sa rozne nie bede teraz tu opowiadac a czasami lepie posluchac innych obcych ... dlatego napisalam !!!!!!!! mzoe i jestem glupia ze sie zastanawialam ale to dopiero poczatek ciazy 10 tydzien za duzo mam na glowie ja sama .. stad moje watpliwosci były

az zal patrzec jak kaffe schodzi na psy.cokolwiek nie napiszesz zaraz tysiace zlosliwych komentarzy.gdyby ona chciala usunac dziecko ,bo ojciec ich nie chce,ale przeciez ona tylko prosi o rade.

Nazwisko dziecko będzie mieć twoje w metryce, podasz imię ojca bo chyba znasz a nazwisko wpiszą twoje potem jeśli tatuś ze chce uznać dziecko metrykę się zmienia ,co do becikowego dostaniesz tak jak wszyscy 1000 zł ale możesz dostać celowy jednorazowy zasiłek np na święta ,jeżeli liczysz na więcej to wątpię .musiałabyś mieć ustalone ojcostwo i podać go alimenty a tu z kolei o alimenty też nie możesz podać faceta który nie chce uznać dziecka no chyba że wniesiesz do sądu o ustalenia ojcostwa po stwierdzeniu ojcostwa tatuś będzie musiał zwrócić koszty badać i procesu ,no chyba że okaże że ojcem nie jest .

Gość Nice face
powinnam wiedziec a skad niby z telewizji ?? żal mi twojej wypowiedzi widac kto jest tu nie dojrzały

Gość to żadna złośliwość
takie rzeczy się wie no chyba że jest się głupiutką laseczką taką jak ty zresztą jeśli masz wykształcenie niepełne zawodowe plus patologiczną rodzinę to niby skąd masz wiedzieć ? kto miał Cię w życiu czegokolwiek nauczyć ?

Gość gdyby chciała usunąć to
według Ciebie złośliwe komentarze byłyby usprawiedliwione? :D

Gość Nice face
oczywiscie ze znam nazwisko i dane ojca z tym niema problemu mala watpliwosc dla niektorych tu przerodzilo się w kompletny brak wiedzy czy zycia .... JAK MACIE ZAMAIAR OBRAŻAC INNYCH TO NIE PISZCIE PROSZE

Gość Nice face
no jak ktos ma watpliwosci to musi miec patologiczna rodzine i neimiec wyksztalcenia nie no dziewczyny jestescie smieszne

Gość decyzja każdego
Ja nigdy bym się nie zgodziła polubownie żeby nie wpisać ojca dziecka w odpowiednie dokumenty. Przemyśl to dobrze bo to będzie miało skutki i finansowe(nic ci nie będzie przysługiwało od tego faceta)i moralne(długofalowe). A becikowego nie dostaniesz większego,kto w ogóle podsunął ci ten pomysł?Ojciec dziecka?

Gość to żadna złośliwość
śmieszna jesteś ty bo zachodzisz w nieplanowaną ciążę z kolesiem który nie chce mieć nic wspólnego z Tobą nie masz pojecia o życiu, nie jesteś gotowana na to by być matką wpakowałaś sie w taką sytuację przez własną ignorancję, niewiedzię i niefrasobliwość mam prawo być złośliwa bo pokazałaś swoją postawą i zachowaniem że brak Ci inteligencji i zapobiegliwości ktoś kto nei ma oparcia w rodzinie, partnerze powinien mieć dość rozumu żeby wiedzieć że nieplanowana ciąża jest mu potrzebna jak dziura w płocie, wyciągać z tego wniosek i się skutecznie zabezpieczać nie jesteś kotką króra nie wie że w rui zachodzi się w ciążę, jesteś człowiekiem, istotą rozumną a to zobowiązuje do myślenia

gdyby chciala usunac ...tez nie usprawiedliwialabym glupich komentarzy .po prostu dla was nie ma roznicy.cokolwiek by nie chciala zrobic w sytuacji ,gdy ojciec dziecka ich nie chce...jest skreslona i trzeba z nia pojechac po calej linii.przykre to

Gość Nice face
NIEMOGE CZYTAĆ JUZ TYCH RZECZY .... DZIEKUJE TYLKO TYM DZIEWCZYNOM CO ODPOWIADAŁY SZCZERZE BEZ OSĄDU .. ŻEGNAM ....

Gość to żadna złośliwość
ma dokładnie co chciała chciała się seksić to ma dzieciaka i nie piszcie mi że to nie jej wina że zaszła, nie jej wina że facet ją olał,

Gość taaaaaaaaaaaaak
Człowiek tylko w teorii jest istotą rozumną.

Autorko! Jeśli chcesz zapewnić dziecku pomoc fiinansową ze strony "ojca" dziecka, to on MUSI sie przyznać w urzedzie, ze jest ojcem, jeśli nie, to musisz posądzić go na badania DNA (sądownie). W innym przypadku, nie otrzymasz alimentów na dziecko, edynie 170zl z opieki jako samotna matka.

Gość taaaaaaaaaaaaak
Z ktorej parafii ten tatus :D

Gość taaaaaaaaaaaaak
No jasne , pogłaskać trzeba :D

no wlasnie..najlepiej sie kopie lezacego.ja wiem ze wy tu w wiekszosci jestecie idealne,zadnych bledow zyciowych,zadnych pomylek.same madre decyzje podejmowalyscie...ale niestety ,nie kazdy jest tak idealny jak wy,wiec moze troche zrozumienia