Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nice face

Ojciec dziecka niechce nas!!!

Polecane posty

Gość Nice face

Witam ma taki mały problem mam kontakt z ojcem dziecka lecz on chce zostac anonimowy chce nam pomagac ale neichce aby jego nazwisko widnialo gdzie kolwiek czy jak podam jako nieznany to czy nie bedzie problemu z urzedami i moglabym sie starac o wyzsze becikowe ... czy mzoe to trzeba inaczej jakos wpisac zeby dostac wieksza pomoc ..

Gość tak to potem jest
twój problem jak jestes tak glupia i naiwna

Gość virusomentrop
kto ci da wyzsze becikowe dziewczyno z choinki sie urwałąs czy co

Gość Nice face
ja was pytam czy musicie tak reagowac ... okamieniujcie mnie jeszcze

Gość asietttaaa
anonimowy-dobre! przeciez jak to zrobisz bedzie mogl sie ze wszystkiego wykrecac. pozniej zeby to odkrecic potrzebny bedzie sad i badania dna. przeciez on jest ojcem tego dziecka czy chce czy nie. musi odpowiedzialnosc za swoje czyny. a ty sie zabezpiecz i dopilnuj zeby widnial w papierach

Gość virusomentrop
wyzsze becikowe a ile ty byc chciala 2 tysiaki?????niema czegos takiego jak wyzsze becikowe jak se poscielilas to teraz spij a tak na marginesie fajny debil z tego twojego chlopa nazwiska niechce dac idiota a ty nastepna idiotka

Gość gbfgb
haha dlaczego jestes az tak naiwna?? myslisz ze z dobrej woli bedzie Ci wysyłal kase? przeciez na pierwszy rzut oka widać że chce się wymigać od alimentów, matko dziewczyno nie bądź głupia....

Gość Nice face
poleciałam na to becikowe i muszę go w to wrobić :)

Gość otóż to - będzie się wykręcać
Powie, że się rozmyslił i szukaj wiatru w polu. Jesli ojciec jest znany to jego pomoc zależy nie tylko od jego dobrej woli. Radziłabym nie zostawiać tego tak, dla dobra dziecka. A jeśli z jakichś powodów chce pozostać "anonimowy" w tym znaczeniu, że nie chce by wiedziała o Was jego rodzina czy znajomi to moim zdaniem można mu to obiecać. Chociaż nie znam sytuacji i trudno mi sobie wyobrazić motywy. Jest księdzem? ;)

wyzszego becikowego nie dostaniesz. ustalenie ojcostwa nie znosi Twojego prawa do dodatków przeznaczonych dla samotnej matki. za to niestwierdzenie odbiera Ci prawo do alimentów na dziecko. a z dobrą wolą faceta to wiesz jak jest...

Gość Nice face
widze ladnie komus sie nudzi ze za mnei odpowiada .... ja tylko sie zastanawiam ale wiem ze teraz zrobie tak ze bedzie widnial ... niektore niemusza z was tak ostro reagowac .. ja tylko prosze o pomoc

Gość Nice face
nie rozkladalam nog przed nieodpowiednim on porpostu uciekl od nas .... i tyle

Gość PikantnaPirania
Jak napiszesz, że ojciec jest nieznany, to nie będzie Ci płacił alimentów. Ze spokojną głową będzie mógł się wyprzeć dziecka i nic mu nie zrobisz. Wyjedzie sobie i co? Jak go znajdziesz w innym mieście/kraju? Nie gódź się na to! Dziecko może mieć Twoje nazwisko, nie musi być jego, ale jako ojciec powinien figurować on.

Gość gbfgb
mysle ze ostre reakcje moga tylko zadziałać na Twoją korzyść, samo to że nad tym rozmyślasz świadczy o tym jak małą wiedze masz na ten temat a w twojej sytuacji przydałoby się troszke dowiedzieć co nie co i to nie przez kafe.... pojdz do najblizszego centrum swiadczen i dopytaj sie o alimenty, nie wierz temu facetowi, a tak w ogole to to jest jakis obcy gostek ze nie chce z wami byc? nie byliście razem?

Gość zielonkowa
widac autorka jest kompletnie bezmyslna

Gość Nice face
dziekuje Tym ktore odpowiadaja normalnie ....

Gość Nice face
my bylismy razem znamy sie od 12 lat a bylismy tez dlugo ale poprostu neichce nas..

Gość Nice face
zielonkawa ciesz sie ze ty jestes inteligentna

Gość lili-enka
ja bym podala ze on jest ojcem ... mogl myslec co robi a nie teraz miec pretensje... nie patrz na niego bo on na ciebie i na dziecko tez nie patrzy.... Jak widac jest nie odpowiedzialny. Bedac matka samotnie wychowujaca dziecko napewno otrzymasz zasiłki dla matek samotnie wychow.dziecko.... z OPS i zasiłek alimentacyjny ... On nie chce żeby jego nazwisko istniało gdziekolwiek bo cwany jest bo jasne że jak zgłosz go o alimenty czy podasz gdzieś że jest ojcem to będzie już w tak zwanym rejestrze osob nieplaconcych dlugow ...jeśli niebędzie płacił za alimenty itp ... podaje ciekawe str poczytaj sobie ,przydadza ci sie... http://www.bankier.pl/wiadomosc/Dluznicy-alimentacyjni-trafia-do-Krajowego-Rejestru-Dlugow-1834949.html http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/413665,fundusz_alimentacyjny_wiecej_rodzicow_trafi_do_rejestrow_dluznikow.html Facet boi się obowiązków.... Jednak musisz patrzeć na siebie i dziecko. A tatusia nowego maluszek znajdzie tez z czasem nowego ...bo ten niewart jest tego maluszka.. ŻYCZĘ POWODZENIA !! :) I OPTYMIZMU

Gość gbfgb
no to sama pomysl, nie chce byc wpisany jako ojciec na pewno nie dlatego ze nie chce zeby ktokolwiek sie dowiedzial(jesli byliscie razem to i tak bedzie wiadomo kto jest ojcem) tylko musi mu chodzic tylko i wylacznie o kase, naprawde nie wiem nad czym sie zastanawiasz wpisujac nieznany nic nie zyskasz a mozesz stracic bardzo wiele, finansowo przede wszystkim

Gość fdeee
Jak będzie kiedyś czuło się twoje dziecko mając w akcie urodzenia, dowodzie osobistym itd. zamiast ojca wpisane NN? Nie rób tego swojemu dziecku!

Gość lili-enka
A CO DO BECIKOWEGO....KAZDY DOSTAJE JEDNA TA SAMA KWOTE NIEMA ZE KTOS MA WYZSZA A KTOS NIZSZA.... ZAPOMOGE W FORMIE PIENIEZNEJ JEDYNIE MOZE POMOC CI OPIEKA SPOLECZNA JESLI SAMA WYCHOWUJESZ DZIECKO I NIE PRACUJESZ... LUB CIEZKO CI ALE TAK...NIEMA NICZEGO SAMEGO OD TAK SOBIE ZA NIC.... NAJLEPIEJ SIE POPYTAC W TEJ PLACOWCE...

Gość matacz ,,,...
to ze nie chce to jedno , ale dziecko ojca miec musi ! jak tego ktory go spłodił tak tego (nie koniecznie to musi byc ten sam ) ktoty to dziecko wychowa .

Gość gbfgb
jesli bedzie podany o alimenty a nie bedzie płacił to i tak masz szanse ze te pieniadze bedzie wypłacalo Ci panstwo, u nas np przekraczalo 50 zł i mama nie dostawala ale teraz ja sie ucze sama i utrzymuje i dostaje od panstwa alimenty od ojca i uwierz mi ze gdyby nie te pieniadze to nie mialabym szansy na edukacje

Gość Nice face
zielonkawa jak ci sie niepodoba to nei czytaj RESZCIE DZIEKUJE

ja tez nie rozumiem tych atakow.nie oceniajmy dziewczyny bo nie mamy takiego prawa,jesli prosi o pomoc to pomozmy. ja tez uwazam ze teraz powinnas myslec o sobie i dziecku ,bo to ono jest najwazniejsze.i ja bym nie szla na zadne ustepstwa.rob tak zeby dla was bylo dobrze.skoro on sie tak zachowuje a ty masz pewnosc ze to jego dziecko to nie miej zadnych skrupułów. ale to twoja decyzja .zrobisz jak uwazasz:)

Gość pyzataaaaaaaaaaaaaa
no wlasnie nie wem nad czym autorka sie zastanawia czyzby nie wiedzaila czym to smierdzi/???????

Gość lili-enka
BO FACECI SA CORAZ TO GORSI.... MALO KTORY SIE TRAFI ODPOWIEDZIALNY,WYROZUMIALY I WYCHOWANY....

Gość Jakatakakmama
Nie daj sie zrobić w balona...facet chyba mysli ze jestes idiotką, a on cwany!!! Proszę Cie nie daj sie omotać!!!!

Gość Nice face
TO wiadomo co zrobie ... dziekuje ;) i pozdrawiam