Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co myślicie o tej figurze?

pytanie do głaszczki

Polecane posty

a więc zmierzyłam się ciasno pod biustem- 75cm a luźno w biuście 85 tak jak pisałaś mogłabyś podpowiedzieć jaki dobrze dobrać rozmiar stanika ? czekam na radę ,

Z wymiarów wychodzi uczciwe 70(32)B. Tylko nie z byle jakiego sklepu za 20zł, tyko jakiejś porządnej marki, żaby stanik Ci się zaraz nie rozciągnął, był dobrej jakości i miał dobrą konstrukcję. Polecę Pour Moi, Discover Mademoiselle, Audelle. Pewnie nigdy o takich markach nie słyszałaś :) Ty to te 85B, tak? To trochę się nie zgadza, bo Twój biust wyglądał na większy niż 75/85 i 85B też by na to wskazywało. Ja przy większej różnicy w 85B bym, się utopiła. Nie machnęłaś się w wymiarach i nie powinno być 75/95?

wiesz, noszę i kupuje 38/85 i moje piersi w takim staniku dobrze się prezentują, niewiem więc o co chodzi :(

Nie chodzi o to, żeby biust się dobrze prezentował, ale zwróć uwagę na obwód stanika. Na 75 pod 85tka podjeżdża gdzieś wysoko, a biust nie ma podtrzymania. Jak uniesiesz ręce do góry, to miseczki nie wjeżdżają na biust?

Tzn oczywiście chodzi o to, żeby się dobrze prezentował, ale nie tylko, bo może prezentować się jeszcze lepiej i przy okazji nie być niszczonym. Jak wygląda Twój stanik pod pachą? Fiszbina celuje mniej więcej w środek pachy czy kończy się wcześniej? Obejmuje całą pierś?

tak,miseczka nie wjeżdza mi na biust, a fiszbina celuje mniej więcej w środek pachy.

A ja zacytuję: "Aby przekonać się, czy na pewno jest w odpowiednim rozmiarze, pochyl się, sięgnij dłonią pod pachę i zagarnij pierś do miseczki, następnie się wyprostuj. Czy teraz stanik inaczej leży, czy miseczka nie zrobiła się za mała? Zastanów się, ile razy w ciągu dnia poprawiasz biustonosz. Co się dzieje, gdy zdejmujesz bluzkę? Czy stanik podnosi się do góry, fiszbiny uciskają piersi? Jeśli jesteś zmuszona do ciągłego poprawiania stanika, to nie dlatego, że twoje piersi są niewymiarowe, lub tak małe, że fiszbiny swobodnie na nie nachodzą. Na ten sam problem skarżą się przecież posiadaczki dużych biustów. W obu przypadkach to jest wina za luźnego w obwodzie stanika. Odpowiednio dobrany stanik nie poruszy się przy przebieraniu, wiązaniu butów, uprawianiu aerobiku. Ważnym elementem są też ramiączka, które nie powinny spadać z ramion. Należy podnieść stanik na obwodzie tak, żeby fiszbiny dotykały piersi od dołu, a nie wisiały niżej, a następnie mocno skrócić ramiączka i obserwować, czy obwód stanika nie podnosi się do góry, w kierunku karku. Koniecznie zmień rozmiar stanika, jeśli piersi mają tendencję do uciekania na boki, pod pachę. Jeżeli zgarniesz biust spod pach, a on dość szybko przy ruchu odpłynie w bok, to znaczy że masz za luźny obwód. Przymierz mniejszy obwód, oczywiście z odpowiednio przeliczoną do niego miseczką. Jeśli zdejmiesz stanik, zewnętrzna krawędź piersi powinna być widoczna, a nie zlewać się i gładko przechodzić w kierunku pleców. Jest to efekt rozpłaszczenia biustu źle dobranymi stanikami o zbyt malej miseczce. " http://www.pinezka.pl/content/view/3300/1/ I jak jest? :)

O matko, a ja zapomniałam o takich rzeczach :D Bo robię to już odruchowo i wydaje mi się to normalne :P Autorko zrób tak jak best bra pisze :)

Gość ej Dorotka
uppp