Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaaaaajacaaagaaatka

doradzcie co kupic??? JEstem Całkowicie zielona :(

Polecane posty

Jutro jade kupic wyprawke ubraniową dla niemowlaka, który ma przyjsc na swiat w styczniu. Powiedzcie mi czego i ile minimum powinnam kupic. Od razu na r.56i 62 bede wdzieczna za kazda pomoc:)

?

Gość oh nie za duzo
ja tez urodzilam w styczniu :) Wiec tak ja wogole nie kupowalam rozmiary 56 chyba ze body i to gora 4 szt wiadomo w zimie musisz maluszka ubierac cieplej Mialam tak mniej wiecej 8 spiochow 5 polspiochow 10 bodow z dlogim troche rajtuzek no i spodenki bluzeczki kaftaniki

Gość marynazwawki
śpioszki x5 (możesz jakieś grubsze, bo zimno teraz się zaczyna) body x5 pajacyki x4 skarpetki bawełniane 3-4 pary spodenki na gumce długie najlepiej ze stopkami od razu- x2 bluza ciepła- x2 kaftaniki x3 czapki x2 grubsza i cieńsza (po kąpieli) rękawiczki cienkie przeciw drapaniu x2 kombinezon zimowy jednoczęściowy podejrzewam, że na jeden rozmiar wystarczy ale kup na razie malutkie, potem dokupisz jak dziecko podrośnie

Gość hmmmmmmma
wiec ja mysle ze body najlepiej kopertowe na poczatek latwiej wlozyc niz to przez glowe okolo 7 sztuk z kazdego rozmiaru, do tego tez kolo 7 polspiochow i spiochow, i do tego z 3 pajacyki i to jest taka w miare dobre ilosc wedlug mnie jak masz tyle zestawow.....a im wiecej tym mniej trzeba prac i tyle :) a warto miec tyle chociaz bo maluch zawsze a to cos uleje a to zasika i trzeba przebierac...

Gość marynazwawki
no i oczywiście rajstopki, jak mogłam zapomnieć :)

Gość hmmmmmmma
a ja doradzam kup 56........tez sie tym kierowalam ze wszyscy pisali ze po co a na krotko itp....i musialam dokupic w momencie....a maluch urodzil sie nie taki maly mial 3300g i mial 56cm wlasnie a mimo to ten rozmiar 56 byl na niego za duzy, nie mowiac nawet o 62

nie nie ma nawet mowy, ze nie kupie 56. Kupie wystarczajaco duzo. tego co pisaliscie min po 7sz. Dobrze ze napisałam bo mama mi ciagle marudzi ze po co rajtuzki jak na body zakłada sie półśpiochy :))

Gość mama_malca
na początek dobrze miec koszulki zamias body dopoki pepek nie odpadnie...nie kupuj zadnych jeansowych spodenek itp bo to sie nie przyda. Dziecku najwygodniej jest w spioszkach, a rozmiar 56 wg mnie konieczny bo moj maly mial 55 i w tym rozmiarze tonal a co dopiero w 62. Zaopatrz sie tez w pieluchy tetrowe, posluza ci przy wycieraniu buzki, a mozesz tez klasc na brzuszek w trakcie przewijania zeby spiochow dziecko nie zasikalo. Jeśli chodzi o body i koszulki to najwygodniejsze na poczatku sa kopertowe.

a tych skarpetek tak mało??

Gość mama_malca
skarpetki na nózki z 5 par i lapki niedrapki ze 3 wg mnie

Gość mama_malca
a i półśpiochów ja nie używam tylko zwykle śpioszki i pajacyki, wygodne i praktyczne. Zwracaj uwage na to zeby były rozpinane w kroku

Dobrze :) dziekuje :)

kurcze moze walne głupote ale czym się róznią śpiochy od pajacy?

Gość ja wogole
nie uzywalam lapek nie drapek dla mnie zbedne a mala miala jeszcze sukieneczki i od oczatku zakladalam jej bodu z pempuszkiem ok pielusze tylko podwijalam zeby nie zachaczalo

Gość ja wogole
pajace bez stupek rozpinane z brzodu a spioszki ze stupkami :D

Gość mama_malca
cieple czapki 2 bo co ubierzesz dziecku jak jedna wypierzesz? i patrz czy maja wypusty na uszy i sa zawiazywane pod szyjka bo taka zwykla zakladana bedzie sie zsuwac

Gość mama_malca
a ja lapki uzywalam bo maly bardzo sie drapal, a to ze wiecznie je sciagal to juz inna bajka:)))

Ale dostałam 2 pary pajacy od znajomych ze Smyka wiem bo na metce pisało,a mają stopki hmm

Nie ma pampersów specjalnie wycietych na pepuszek?

aaa ile tetrowych i flanelowych??:)

Gość ja miałam najwięcej bodziaków
koszulek i kaftaników nakupowałam a później używałam może kilka razy. Body najwygodniejsze bo na to rajstopki czy półśpiochy i maluszkowi ciepło i wygodnie. Kaftaniki nie spełniały zbytnio swojej roli i młoda się denerwowała bo się strasznie podwijały. Śpiochów miałam tylko 5 par....

Gość mama_malca
zwykle papmpersy podwijasz tak zeby odslanialy pepek i nie jest ci potrzebne zadne wyciecie

Gość mama_malca
ja mam 20 tetrowych i 3 flanelowe

Gość Pajace maja rękawy
a śpiochy są zapinane na ramionkach i bez rękawów. Wycięte pampersy sa np z Belli.