Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A.CHYLINSKA

KTO DOBRZE ZNA NIEMIECKI?? HELP

Polecane posty

Gość szfszd
gratuluję odrobienia za pannę śmierdzący leń całego zadania domowego ;)

Gość kjlsdfjlksdfj
Moja droga, ja mieszkam w de od 10 lat i skonczylam tutaj germanistyke i anglistyke

nie? jakoś mieszkam w DE i tutaj się tak mówi/pisze mam na myśli stylistycznie. Wiadomo, że jak sobie gadasz z kumpelą to nie robi czy powiesz machen czy ablegen czy powiesz Ich plane czy mein Plan ist jednak poprawnie stylistycznie tak wlaśnie to się pisze. Chodzilam tu do szkól, daj się przekonać :) z resztą nie ważne ;) Die Besten Erlebnisse waren mit dem Schulausflug nach Warschau verbunden.

pewnie, pewnie już mniejsza z tym Ty pisz tak ja piszę tak ja mam swoje zdanie Ty masz swoje niech da obydwa do oceny i sprawdzi ;) w jakim mieście mieszkasz? Ja również mieszkam oficjalnie od 99 w Niemczech tutaj chodzilam do szkól itd.

Gość kjlsdfjlksdfj
No masz racje, musze sie jeszcze troche poduczyc. Ale ciesze sie, ze jest tak wielu wyksztalconych polakow na tym forum ;-)

lepiej bym napisala Die besten Erinnerungen sind mit dem Schulausflug verbunden czyli wspomnienia a nie przeżycia ale jak wolisz ;)

Gość kjlsdfjlksdfj
pisze z Duesseldorfu a ty? ;-)

Dokladnie to mieszkam między Berlinem a Falkensee. może nasze różne poglądy mają związek z Landami? W końcu ponoć w każdym Landzie mówi się troszke inaczej ;);)

Gość A.CHYLINSKA
Jeszcze jedno. jak mozna zakonczyc list?? Mam narazie to. So, das war's fur dieses Mal. Co dalej napisac? Najlepije jakies dluzsze zdanie

Gość A.CHYLINSKA
troche za malo, brak mi pomyslow na zakonczenie