Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanuskaaaa

wzielam tabletke anty podczas biegunki. POMOCY

Polecane posty

Gość kanuskaaaa

Od rana mam biegunke, do ubikacji latam co pol godziny. O 20tej zawsze biore tabletke anty (novynette) teraz tez wzielam mimo ze mam rozwolnienie. co powinnam teraz zrobic? W ulotce pisze ze ma wplyw na dzialanie.

Gość kanuskaaaa
prosze o pomoc niewiem co mam robic teraz czy brac druga czy nie, ale i tak biegunke jeszcze mam

Gość przeczytaj ulotke
dolaczona do pigulek. Prawdopodobnie znajdziesz w niej, to samo co jest w mojej - spoznienie krotsze niz 12 godzin nie wplywa na dzialanie antykoncepcyjne. Natomiast wchlanianie zostalo piguly nie jest wystarczajace jesli biegunka nastapi w czasie krotszym niz 4 godziny od polkniecia piguly. Czyli - skoro zwyczajowo lykasz pigule o 20, nic sie nie stanie jak teraz jeszcze kilka godzin poczekasz z polknieciem drugiej. Wez najpierw cos na biegunke.

Gość przeczytaj ulotke
jesli w tej chwili wezmiesz druga pigule, to i tak zaraz ja...;) jezeli nie uda Ci sie zatrzymac biegunki, sprawdz co jest napisane w ulotce na temat postepowania w sytuacji, gdy pominieta zostanie jedna pigulka..? Zdaje sie, ze producent radzi dodatkowe zabezpieczenie (prezerwatywa) przez tydzien.

Gość kanuskaaaa
Dzieki wielkie. Ale niestety nie mam nic na biegunke:( więc chyba zostaje mi celibat do następnego opakowania