Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alkoalko

Jaki alkomat mam kupić?

Polecane posty

Gość Alkoalko

Czy ktoś może polecić mi jakiś alkomat do 600 zł?

Gość Alkoalko
czy ktoś posiada alkomat godny polecenia, prosze o rade...

Gość Beatkowiec
Nie pij tyle opoju jeden

Gość Alkoalko
jak nie wiesz po co jest mi potrzebny to daruj sobie komentarze

Gość informatyk_wlkp
czy ja wiem czy taki porządny? Sensor musi byc elektrochemiczny. Poza tym powinno się go co pół roku kalibrować oraz uzywac zgodnie z wytycznymi, czyli nie np zaraz po wypiciu albo paleniu fajek itp itd

Gość gość
ma atesty i zgodnosc z dyrektywą unijną, to chyba znaczy że wystarczajacy i odpowiedni na polski rynek, co nie? no i wiadomo ze wszystko dziala lepiej ja sie tego uzywa zgodnie z wytyczymi

Gość gość
wiesz w sumie jak tak sprawdziłam na internecie to na nawet pozytywne opinie więc chyba jest to dobry produkt

Gość gosc40
W tej cenie kupisz dobry alkomat, polecam ci ALKOHIT X50 ale nawet nizszy model tego producenta spelnia oczekiwania, tylko ze tanszy ma wymienne ustniki jednorazowe które kosztuja 1,80 zl szt oraz nie ma bezplatnych kalibracji.

Gość imit
gość Alkomatu bez atestu raczej nie kupisz.

Gość gość
to czemu zachwalają atestowane sprzęty jak innych się nie kupi? przecież to nie ma sensu

Gość zenek_D
Mam w planie zainwestować w alkomat do firmy, bo niestety czasami się zdarza, że ktoś mi wygląda na trąconego...ale bez zrobienia badania, to przecież nie udowodnię pracownikami że jest po kielichu...Fajne modele znalazłem na stronie www.expertmarket.pl . Kupował ktoś może tutaj? Mają produkty od marki Sentech, ponoć sprawdzona firma, która robi rzeczy tak dokładne jak te alkomaty policyjne.

Gość gość
Tak ja tam chciełem kupić ale niższe ceny znalazłem na alcotester pl i na neomaniak pl kupiłem tani chiński na allegro i jestem niezadowolony ;(

zenek_D, w takich sytuacjach najlepiej mieć chyba alkomat dowodowy, jedną z tańszych opcji będzie chyba x100, dane z niego możesz przesłac do komputera, ale jeśli dysponujesz większymi funduszami to może warto kupić taki z drukarką?

Gość Megan85
Dorka możesz mi pokazać jakiś z drukarką? Pierwsze słyszę. Czy później taki wydruk może być użyty jako dowód?

Gość gaajowy
ja mam polski AT 5000 i spełnia moje wymagania. Pokazuje tylko do dwóch promili, a to dlatego by dokładnie pokazywać niższe wartości. Ze znajomym policjantem sprawdzaliśmy i pokazywał identycznie jak ten co oni używają.

Gość gość
polecam sklep z alkomatami w Pabianicach ul.Łaska 80A, super ceny i ogromy wybór alkomatów, mają też stronę internetową chyba sie nazywa alkopatrol

Gość Dario31
Jako, że został tutaj poruszony ważny temat, a mianowicie temat wyboru odpowiedniego alkomatu chciałbym korzystając z okazji poruszyć bardzo ważną kwestię, a mianowicie czy jesteście za tym aby instalować blokady alkoholowe w autach osób skazanych za jazdę po pijanemu? W przyszłym roku prawdopodobnie zostanie przegłosowana ustawa, która przewiduje zaostrzenie kar dla pijanych kierowców w tym instalowanie blokad alkoholowych w autach osób skazanych za jazdę po pijanemu tzn. kierowca który został skazany za jazdę po pijanemu ma mieć montowaną w samochodzie specjalną blokadę. Aby ruszyć kierowca najpierw musi dmuchnąć w alkomobilajzer i dopiero po wykazaniu trzeźwości auto odpala. Co o tym sądzicie? Czy tego typu działania poprawią bezpieczeństwo na naszych drogach i wyeliminują przynajmniej częściowo problem pijanych kierowców?

Gość Mercury man
Gajowy, coś chyba niewiarygodnego piszesz, albo w policji są rózne alkomaty, a znam się ytrochę na tej branży! po prostu nie wierzę ze jakikolwiek alkomat półprzewodnikowy pokazuje dobre pomiary, bo to zabawaka na krótki czas. jak juz porównywac alkomaty profesjonalne to raczej wyłacznie elektrochemiczne. a jak już ktoś nie chce wydawać większych pieniędzy, to lepiej zainwestować w kliak sztuk jednorazówek, zakupić sobie w necie i stosować w razie potrzeby. Tylko jednorazówki to też często jakieś podróbki, więc warto szykać z odpowiexdnimi certyfikatami ( nf, tuv, fda) a take sa na rynku. takie jednorazowe alkomaty sa bardzo popularne za granicą, jak np. contralco.w polsce dobrą marką jest też alkohit.

Gość gość
Kupiłem alkomat AL-8000 na neomaniak pl i działa fajnie tyle, że bardzo głośno piszczy jak się go włącza i rano często żonę budzę jak dmucham przed wyjściem do pracy, ale poza tym dość dokładny.

Ja mam pytanie do osób znających się na rzeczy. Chciałabym kupić chłopakowi alkomat, pracuje on jako kierowca i myślę, że byłby to dobry prezent tylko kompletnie się nie orientuję w temacie. Moglibyście coś polecić? Czy taki policyjny http://www.iparts.pl/czesc/alkomat-policyjny-fit-alco-alcoblow-fitalcoalcoblow,1-fao-fitalcoalcoblow-1200779.html byłby OK czy może macie jakieś inne propozycje? z góry dziękuję za pomoc.

Gość parkeren
poszperaj na avans.pl tam masz obok produktu opinie więc możesz się tym pokierować

Gość digidigi
A co sądzicie o alkomatach alkohit? Szukam czegoś porządnego, co wystarczy mi na pare lat, a nie na 1-2 imprezy.

Gość gość
Polecam Alkomat elektrochemiczny Fit Alco GRAFIT http://www.bron.pl/alkomat-elektrochemiczny-fit-alco-grafit Funkcje alkomatu - wskaźnik naładowania baterii - automatyczny wyłącznik zasilania ( po 30 sekundach od ostatniego pomiaru ) - czytelny wyświetlacz z dwukolorowym podświetleniem - funkcja kontroli temperatury pracy - funkcja kontroli ciągłości wydechu

Gość gość
Super prezent ! Myśleliście kiedyś by kupić alkomat na prezent ? To świetny pomysł! Tym bardziej, że teraz mamy super promocję ! Rabat 10% na zakupy w naszym sklepie. Ilość kuponów ograniczona! Sprawdź szczegóły - http://alkopatrol.pl/info/index/pageId/32/preview/1