Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiruni123

Moje dziecko bardzo żadko robi siku

Polecane posty

Gość hiruni123

Mam pytanie czy któraś z was też tak miała. Mój synek sika tylko 3 razy dziennie. Ma 3 lata, nie woła na nocnik, sika w pieluchę, jak go się na siłę wysadzi to czasami zrobi na nocnik. Rano budzi się z suchą pieluchą i potrafi pierwsze siku zrobić około godziny 11. Wczoraj zrobił siku o 14 a potem przez całe popołudnie nic, wieczorem nic a rano obudził się z suchą pieluchą. Jadł wczoraj zupę, pił sok, jadł galaretkę a przed spaniem wypił 300 ml mleka. Jak w końcu nasika to nocnik jest pełen a jak w pieluchę to pielucha nie jest w stanie tego wchłonąć.

ja z dziećmi nie pomogę, ale gdy zamieszkałam z mężem zdziwiłam się, bo potrafi oddać mocz raz- dwa na dobę. Robił badania moczu i ok. Przeprowadziłam wywiad wśród znajomych mężczyzn i okazało się, że wielu tak ma :) robią raz a dobrze oczywiście warto się skonsultować z lekarzem, jeśli wydaje Ci się, że więcej pije niż oddaje moczu

Gość moja corka robi siuku
najczesciej po poludniu. Wczesniej sadzalam na nocniki ale kwitla tak na nim, kwitla. To bez sensu - zaczelam jej ufac. Pytam czy chce ;) A chce jej sie dopiero po poludniu, mimo ze od kiedy sie obudzi kolo 8 to sie caly czas bawi ;)

Gość hiruni123
Dzięki za odpowiedzi. Wiem że faceci mają bardzo pojemne pęcherze. Martwię się bo on nie woła siku, jeszcze nigdy nie powiedział że chce. Jak go sadzam na nocnik to mówi że nie chce a za chwilę sika.

Gość hiruni123
Jak mu nie założe pieluchy to nasika sobie w buty i wogóle mu to nie przeszkadza, nieważne czy jest w domu czy na dworze. Awanturuje się jak chce go przebrać. Kupuję najtańsze pieluchy z reala i ma mokrą pupę w nich i nie przebieram go odrazu tylko w tym chodzi ale nie przeszkadza mu to. Tak samo jak zrobi kupę, czasa mi przetrzymuję go w niej nawet 3 godziny jak jesteśmy na dworze i może sobie śmierdzieć ;-)

Gość moja corka robi siuku
moja chodzi bez pieluchy od dawna. Czy w pieluszce czy bez tak samo rzadko sikala, co za roznica ;)

Gość rety ale macie mikrusów
zrób dobowa zbiórkę moczu. U niemowląt robi się to tak; ważenie suchej pieluchy, potem ważenie mokrej. lekarz wie jak to zinterpretować. Sjkoro twoje dziecko jeszcze w pieluchach to moze tak samo trzeba zrobić. Zapisz ile przyjmuje płynów i te pomiary ze zbiórki moczu i idź do lekarza, on rozwieje twoje wątpliwośći, moze zleci badania moczu, ale na pewno pomoże ci bardziej niż my na kafe

Gość rety ale macie mikrusów
aha, jak chcesz szybko użyskać fachowa opinię to zaloguj się i zadaj pytanie na www.dziecko24.pl mi często pomogli zanim poszłam do pediatry, a to co odpisywali w gruncie rzeczy nie mijało się z tym co móił potem nasz lekarz.

Gość hiruni123
Wiesz ale mi nie chodzi o to że za mało sika tylko że za rzadko i nie woła że chce, możeni nie czuje że ma pełen pecherz

Gość jesteś po prostu za młoda
3 latek jeszcze sika w pieluchę? ło matko. Mój jak miał niecałe 2 to już ładnie do nocnika robił.

Gość hiruni123
Też myślałam że moje dziecko szybko nauczy się sikać na nocnik, ale pomimo starań mi nie wychodzi. Martwie się że on nie woła siku. W teori wszysto wie , że trzeba wołać i nie wolno sikać do pieluchy, niestety praktyka jest inna. Teraz zaczynam schizować że z nim coś nie tak, że nie ma napięcia pęcherza i nie czuje że chce mu sie siku.

Gość hiruni123
Podneszę