Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to prawda ???

Czy to prawda że suka ma więcej pcheł niż pies ?

Polecane posty

Gość Czy to prawda ???

Witajcie Mi się wydaje że nie... Ale moja ciotka tak twierdziła. Mieli suczkę w domu jakiś czas temu i mieli dużo pcheł w domu mimo tego że ją kapali I ktos jej tam powiedział że suki mają więcej pcheł ;/ To jakaś brednia ? Pytam bo chcę mieś suczkę w domu.

Gość co za roznica .
j.w

Pies, czy suka obojętne co, powinno być zabezpieczone dobrym preparatem antypchelnym i antykleszczowym. Tego typu preparaty (np. frontline lub fiprex ) praktycznie wykluczają możliwość utrzymania sie jakichkolwiek pcheł na zwierzaku.

Gość Czy to prawda ???
moja ciotka ma więcej pcheł niż mój wujek:classic_cool:

Gość Czy to prawda ???
głupi podszyw :) ale to tylko świdczy o tobie :)

Pamietaj, że pchły są tylko uciążliwe, ale ukąszenie kleszcza zakażonego bebeszjozą może w krótkim czasie uśmiercić psa

dziwne poglądy ma ta Twoja ciotka a Ty coś takiego w ogóle rozważasz?... suka czy pies nie ważne. Jak psa nie plnujesz i pozwalasz mu latać gdzie mu się podoba i bawić z nieznajomymi, niezadbanymi psami to nic dziwnego, że zlapie pchly. Może sie nimi "zarazić" od drugiego psa i wtedy kąpiele wiele nie pomogą. jedyne co można zrobić to zapobiegać, stosować preparaty specjalne czy obroże ale odradzam te tańsze, najlepiej zaopatrzyć się w nie u weterynarza on powinien polecić najskuteczniejsze. Do tego proponowalabym szczepienia i preparaty przeciwko kleszczom, bo to już inna bajka i pies może zdechnąć jeśli się czymś zarazi. Co najważniejsza jak już kupisz sukę to po prostu jej pilnuj jak byś miala dziecko to też mu nie pozwolisz wszędzie latać i bawić się z obcymi prawda?

Nie przesadzajmy. Nie odmawiałbym młodemu psu zabaw z innymi psami. Środki zapobiegawcze w postaci obroży i preparatów, o których mowa wykończą lub odstraszą pchły, nawet jeśli te przyplączą się w trakcie takich zabaw.

klon_ nie chodzi tylko o same pchly ale o różnego rodzaju zarazy i choroby. Nie mam oczywiście na myśli od razu izolowania psa od reszty świata, sama pozwalam mu na zabawy w parkach z psami gdzie przychodzą ze swoimi wlaścicielami są zadbane i zdrowe. Chodzilo mi o to, że nie pozwala się psu latać byle gdzie i kontaktować z bezpańskimi psami, niezadbanymi - takie mogą być chore, zapchlone etc

Prawda. :) Frontline działa przeciwpchelnie przez ok 3 miesiące. Przeciwkleszczowo przez miesiąc. Jak żyję nie widziałem na mojej suni żadnej pchły, choć pozwalam jej na zabawy z plebsem :p

Ja wlaśnie też slyszalam, że Frontline jest świetny. Na razie nic nie stosowalam takiego sama nie wiem w sumie dlaczego za to mój dostal szczepionkę dzięki której ponoć kleszcze będą się trzymaly od niego z daleka.

Ja z kolei przyznam, że nie słyszałem wcześniej o szczepionkach. Po prostu nasz weterynarz nigdy ich nam nie proponował. Przypuszczam, że ich przewaga nad środkami do zakraplania polega na długości działania. Gdy stosujemy Frontline lub inne podobne środki, koniecznie musimy odhaczać w kalendarzu datę ostatniego zakroplenia.Nawet tygodniowa zwłoka moze skończyć się fatalnie, zwłaszcza w Warszawie, gdzie jest szczególnie dużo kleszczy - nosicieli bebeszjozy.

ja mieszkam w Niemczech może po prostu w Polsce nie ma szczepionek? Wet powiedzial od razu, że mam do dyspozycji krople i szczepionki. Takie szczepienie trzeba powtarzać co 10 miesięcy ponoć tydzień opóźnienia to jeszcze nie tragedi w tym przypadku :)

Nie wiem jak jest w Niemczech ale tu w Polsce poraża mnie czasem beztroska właścicieli psów, którzy potrafią wypuścić na trawnik szczeniaka jeszcze przed zaszczepieniem go choćby przeciwko nosówce lub parwowirozie, o preparatach antykleszczowych już nie mowiąc :-o