Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość horrory_fanka

Jaki jest najlepszy horror? taki mega?

Polecane posty

Gość halna wislocka
ruda Sierociniec :classic_cool: krwawe wzgórza widziałaś?

Amusement czy jakoś tak :P demonic toys dom strachu na moje największą porażką byla kopia Paranormal Activity czyli Paranormal Entity :D:D:D:D:D

a może coś z tych zakazanych? Byl taki o kanibalach gdzie podczas nakręciania zabijali na prawdę zwierzęta tylko nie pamiętam nazwy... i jeszcze jakiś o mężczyznach, którzy porwali kobietę i torturują ją patrzą ile jest w stanie wytrzymać oglądal ktoś?

Cannibal Holocaust - nie widziałam i nigdy nie obejrze. Nie rusza mnie jak kroją ludzie na filmie, ale jak krzywdzą zwierzęta... nie mogę patrzeć. Tym bardziej, że oni im to naprawdę robili ;/ Nie widziałam Krwawych wzgórz. Robię sobie liste filmów z tego wątku :D będzie co robić w dlugie zimowe wieczory... zamiast pisania pracy mgr :D blue_cockroach - jeśli lubisz von Triera i jeszcze do tego Michaela Haneke i Tima Burtona to napewno :P A jak dwójka Paranormal Activity? Widziałyście?

te filmy zakazane to mają nawet swoją specjalną nazwę "snaff" czy jakoś tak. kiedyś byłam tym zainteresowana ale żadnego nie obejrzałam, jednego ciekawego to nawet miałąm gdzieś spisanego, była tam ponoć scena jak kota zjadły szczury na żywca, ciekawe czy naprawdę czy tylko w filmie, chociaż to chyba by było niedozwolone żeby naprawdę...

Ja wlaśnie też tych zakazanych nie oglądalam i nie mam zamiaru :/ bylam w kinie na Paranormal Activity i muszę przyznać, że druga część mi się bardziej podobala od pierwszej. Trochę więcej się dzialo no i związek z pierwszą częścią jest a mówili mi że oba filmy nie mają ze sobą nic wspólnego :P

teraz "horrory" są bardziej obrzydliwe niż straszne... np. Piła, Opętany, Teksańska masakra, Wzgórza mają oczy. Jednak dość straszny jest Paranormal activity.. i to chyba tyle? Może Blair witch Project?

Gość lisaaaaaaaaaaaaaaaaa
oglądałam dużo horrorów (thillerów) i myślę, że mogę powiedzieć, że się trochę na tym znam Lśnienie Przypadek 39 Cube Rec (1 częśc) Ostatnio dom po lewej Hard Candy (bardziej thiller psychologiczny) Osaczony

Moja przygoda z Piłami skończyła się na drugiej części i tylko czekam z zainteresowaniem ile jeszcze części naprodukują :) Podobnie wszystkie odsłony żywych trupów, teksańskich masakr i chyba generalnie każdy horror, który ma więcej niż 2 części :) A podobały wam się Egzorcyzmy Emily Rose? Jak się potwornie wynudziłam :(

Egzorcyzmy Emily Rose...? ze mną to bylo tak, że obejrzalam w internecie dokument pt.: Egzorcyzmy Annelise Michel (czy jakoś tak się to pisalo) no a ponoć Emily Rose na podstawie tego bylo robione..... muszę przyznać, że ten dokument bardziej mnie przerazil i wywolal gęsią skórkę (odgranie autentycznych taśm jak przemawiala męskim glosem) a film.. nuda nuda i jeszcze raz nuda. a powiedzcie mi co to byl za film o opętanej dziewczynce z jakiejś wioski? Nie pamiętam go dokladnie ale byla scena np. z zakrwawionym prześcieradlem, że to niby jakiś znak. Oni próbowali na niej egzorcyzmy odprawiać a na koniec się okazalo chyba, że ją ojciec gwalcil czy coś.

Gość zły skręt
j.w....oglądał ktoś?!to jest spolszczona nazwa a tak to chyba wrong turn sie nazywa

Gość nemezisssss
Piła I Egzorcyzmy Emily Rose Hostel I i II Wrong Turn Wzgórza mają oczy Oszukać przeznaczenie I i II Lęk Paranormal Activity Sadysta tyle tego oglądałam że nie mogę sobie przypomnieć :)

Ja dzisiaj mam w planach film pod tytulem Duchy tragicznej śmierci. jak ktoś oglądal/wie coś na temat filmu/chce mnie ostrzec przed zanudzeniem się na śmierć to proszę w wskazówki :D

Sierociniec - tajemniczy klimat, zaskakujący, bardzo dobrze zrobiony, świetnie zagrany, Hiszpański. Amityville- wersja z 2005 roku. Dobrzy aktorzy, trochę oklepana fabuła, ale chyba najlepszy z serii mrocznych domów. Omen - kwalifikowany do gatunku horror, chodź dla mnie nie za bardzo, to już kultowy film i trzeba obejrzeć. Kręgosłup diabła - bardzo dobry, Hiszpanie w ogóle robią dobre filmy. Mgła - film na podstawie powieści Kinga, fajny, wkurzające zakończenie i szok. Dead End - trzeba pokombinować żeby go zrozumieć, trzyma napięcie. Delikatna - rzecz dzieję się w szpitalu, znów Hiszpania. Na pewno jest jeszcze kilka dobrych ale mi nie przychodzą do głowy. Horror to ogólnie bardzo trudny gatunek i ciężko zrobić ambitny film z potrworkami i duchami w roli głównej. Wymieniacie Piłe, czy inne tego typu ale to nie są horrory , to jest gatunek który nazywa się Gore, bo przecież w tych filmach nie występują zjawiska paranormalne (czym charakteryzuje się horror) tam jest po prostu dużo krwi i okrucieństwa, są to zjawiska które mogą mieć miejsce w realnym świecie.

The Eye Unborn Paranormal Activity Klątwa Zejscie martwy krzyk wzgórza mają oczy' lustra Rec

Gość nemezisssss
Wrong Turn to było o ludziach na których przeprowadzali eksperymenty i byli tacy obrzydliwi, żyli w lesie a nie w jakiejś wiosce jakiejś i to na pewno nie było to bo tu nie chodziło o opętanie tylko oni mordowali ludzi.. Kojarzę ten film ale tylko takie przeblyski mam kurde a fajny też był film o o takim chłopcu co myślami chyba robił złe rzeczy kurde nie pamiętam.. ale fajny był ten film

Gość nemezisssss
KoktajlMleczny! - chyba też to oglądałam o czym to było mniej więcej?? Czy to było o jakiejś sekcie która składała ludzi w ofierze czy coś takiego??

Gość nemezisssss
Amityville - też fajny i jeszcze lubię Krąg :)

Gość Apt.
Paranormal. Na faktach o duchu ktory straszy mloda pare w domu. super horror choc na poczatku troche nudny. Druga cz. jest czytana ale i tak obejrze:)

Jak chcecie obejrzeć krwisty, pełen sadyzmu , pojeb**y film polecam NAJŚCIE , jest to film Francuski, nawet nieźle zrobiony jak na ten gatunek, ogląda się go w ciągłym napięciu i szoku i jest po prostu MAKABRYCZNY. W roli głównej kobieta w ciąży.

Gość nemezisssss
o fujjjj to aż boli jak przychodzą mi myśli co może się tam dziac jak to jetst kobieta w ciąży :(

Nienarodzonego też oglądalam ale za pierwszym podejściem wysiadlam przy scenie zaraz na początku z psem z dziwną glową i wylączylam. Za drugim podejściem jakoś dotarlam do końca ale piszę jakoś bo nie specjalnie mi się spodobal. ale niech Was to nie odstrasza bo mnie w ogóle ciężko jakimś horrorem przestraszyć.

DLA WSZYSTKICH ,którzy twierdzą ,że Paranormal Activity jest na faktach, niech się walną w łeb . Ludzie nie dajcie sobą tak manipulować. To historia wymyślona w całości przez twórców, zainspirowana opowiastkami z internetu. Jest nagrana w sposób ,bo zminimalizować koszty, a do tego utwierdzić widza w przekonaniu ,że ogląda on prawdziwą historię. "Studio Paramount zatrudniło badacza zjawisk paranormalnych - Christophera Chacona, by ten swoim autorytetem posłużył jako magnes dla publiczności. Nasunęło to podejrzenia, iż historia w filmie oparta jest na faktach. ' "Film powstał dla studia Paramount, jednak wyjątkowo logo tej wytwórni nie pojawia się ani w napisach początkowych, ani końcowych. Widoczne jest jedynie przy klauzuli dotyczącej praw autorskich. " "Oryginalne zakończenie zostało zmienione za namową Stevena Spielberga." To chyba dostateczne argumenty. Ogólnie film słaby.

Gość nemezisssss
o i jeszcze fajny Gothika i 13 duchów :) tak dawno to oglądałam że zapomniałam :) ale fajne były

Gość nemezisssss
a bunkier to chyba nie horror ale fajny