Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna i zdołowana świetami

to będą najgorsze święta w moim życiu. Nie chce żeby przychodziły :(

Polecane posty

to miały być nasze wspólne święta, nasza choinka pierwsza razem ubierana, nauczyłam się gotować , świąteczne porządki wspolne, zakupy świąteczne, szukanie prezentów, wspólna pasterka. marzyłam o tych świętach 2 lata. że wreszcie będziemy rodziną. a tymczasem wszystko się spieprzyło, nie możemy się dogadać, niewzieliśmy ślubu przez to że narobił długów, nawet nie dostanie wypłaty w grudniu bo ma tyle zobowiązań ze głupich 20 zł nie bedzie miał, powiedział ze spedzi swieta przesypiajac je zeby nie myslec o problemach. załamalam sie bo tak o tym marzyłam a tymczasem zycie mi sie spieprzyło.

Gość tgterege
nieodpowiedzialny dupek :o

Gość tzn hmm rozumiem swieta swieta
atmosfera itd... ale czy nie powinnas sie zastanowic jak wyglada wasze zycie teraz ?? a nie ze tylko w swieta ?? problemy macie chyba caly czas, a swieta (chociaz rozumiem zal) sa w tej chwili drugorzedna sprawa ?? choinka tez moze poczekac zastanow sie jak dlugo ty mozesz czekac az sie palant zmieni

mam dość świat spedzanych w domu, gdzie wszytsko przygotowuje mama i babcia, które nie dadzą się w nic wtrącic, wszytsko jest gotowe. chciałam sama przygotować świeta, tak marzyłam o gotowaniu światecznych potraw, o pierwszej kolacji wigilijnej z nim jako rodzina, o wspolnym opłatku, o głupim ogladaniu telewizji razem i stojącej obok choince migającej swiatelkami. za miesiac swieta a ja nie wiem jak je przezyje, bo wszystko o czym tak marzyłam prysło :(

A mówią, że pieniądze szczęścia nie dają...ehhhh... A swoją drogą, Twój facet to naprawde dupek...narobił długów, nie zależy mu na normalnym życiu, rodzinie. Przykre :(

wez wyluzuj okey ?? to cos pryslo wczesniej, a nawet gdybyscie zroibli te twoje wymarzone swieta to i tak to by nie zmienilo tego ze macie dlugi i problemy cos pryslo ?? ja mam rowniez problem ale nie tragizuje... pozytywnie nastaiwona jestem do zycia a Ty sie zastanow nad tym, czy takiego zycia oczekujesz, bo kolejne twoje marzenia z takim kolesiem przy boku beda pryskac jak banka mydlana

Gość AMBERANGLIC
Mieszkacie razem?

CzaSEM TAKIE rzeczy po cos sie dzieja, nie mysl o bajkowych swietach a potraktuj jako ostrzezenie ze gacet nie jest tym na dluzej... niestety

wiem ze nie tylko swietami czlowiek zyje, ale to bylo moje marzenie :( ktore sie nie spełni. wszyscy w pracy zaczynają powoli rozmawiac o swietach ze spedza je tak czy inaczej ale ze swoimi ukochanymi a my spedzimy je zapewne oddzielnie. :( nasze zycie wyglada tak ze miał być we wrzesniu slub, mielismy wziasc kredyt na remont mieszkania, ktore kiedys dostałam po babci, i na swieta mieszkac juz na swoim, ale on wpedził sie w dlugi przez chybiony interes, wszytsko sie posypało.a ja czuje rozgoryczenie , zal , smutek.

nie mieszkamy razem. mielismy wziasc po slubie kredyt na remont mieszkania, no ale slub sie nie odbył.

aha rozumiem, ze to byl interes, a wiec dostal twoje rpzyzwolenie na takie ryzyko (mowie o interesie) czyz robil to za twoimi plecami ?? nic nie wiedzialas ?? nie zawsze w zyciu uklada sie tak jakbysmy chcieli

w sumie dobrze że masz swoje mieszkanie i jego długi Ciebie nie dotyczą podejście faceta wzorcowe..zamiast pomyśleć nad problemami jak je rozwiązać, woli je przespać święta z Tobą go nie cieszą....widocznie ślub odwołany nie tylko z braku kasy?

to byl interes o ktorym sie dowiedziałam jak wpadł w długi, wczesniej nie wsominał o tym za bardzo, mowil ze cos planuje ale nie mowił co konkretnie, przyznał sie dopiero jak zaczełam sie dopytywac kiedy zaczniemy przygotowanie do slubu (mielismy wziasc cywilny).

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne
Twój żal, smutek i rozpacz są jak najbardziej zrozumiałe. Za chwilę pojawi się też złość. Uszanuj tą życiową lekcję i wyciągnij z niej wnioski: czy to aby z tym facetem chcesz spędzać wszystkie następne Święta?

no wlasnie ja bym sie nad tym zastanowila, a nie nad swietami, ktore w tym momencie wydaja mi sie najmniej wazne

Gość moje święta z moją córcia
kolejny raz pojadę do rodziców, bo tak wypada, potem wracamy do siebie i mamy najpiękniejsze święta:) Choinka, barszcz z uszkami i krokiecikiem, potem pierogi, śledziki, potem karp i śledziki... mniam mniam, potem sałatki i ciasta i ciasteczka... Zacznij żyć dla siebie, nie dla niego!! jak jesteś sama, to rób to dla siebie!!! Cudowne święta, bez pasożyta! kilka spędzisz to docenisz!!

Gość rozwódkaaa
KOPNIJ GO W DUPĘ aż wyleci w kosmos i niech błaga komandorów z NASA o bilet powrotny. Powiem ci z doświadczenia: Jeśli puścisz to płazem to będzie jeszcze gorzej !!!

Gość w pogoni za szczęściem
Ty się nie smuć dziewczyno tylko ciesz, że z nim ślubu nie wzięłaś bo razem teraz w długach byście siedzieli. Nie planuj z nim życia bo przy nim wszystkie marzenia Ci prysną.

Gość fdfsdfs
na swoim jest ciezko na poczoatku . zalezy na co narobil dlugow. jak na was ok ale jak na piwo gry dziwki to kopnij go w dupe

Gość rozwódkaaa
jak to: na co narobił długów? głupie pytanie. Niech zgadnę... On wcale nie chce tego ślubu, a przynajmniej chciał zaszaleć przed ślubem, bo czuje, że go po ślubie życie ominie... Ktoś mu naopowiadał, że po ślubie trzeba mieć na wszystko kasę i on się poczuł jak PO ślubie. Jesli się zdecyduje, będzie miał pretensję, że go niewiadomoco omija. sperdalaj dziewczyno, póki ślubu nie macie...

wszedł w jakis interes z kuzynem, mieli zarobić krocie, a ze mój był głupi to wziął to na siebie i on teraz spłaca bo tamten sie wycofał. a ja jestem wsciekła, zrezygnowana, zdołowana, placze ciągle i mam nadzieje ze to tylko zly sen i sie zaraz obudze.

Gość rozwódkaaa
bla bla bla to zawsze nie ich wina, ale to TY nigdy nie dostaniesz prezentu, To TY będziesz rezygnowała z fryzjera, ciuchów i kosmetyków ciekawe, z czego on zrezygnuje w ramach spłaty długów?

rok temu o tej porze planowalismy i cieszylismy się ze następne swieta spedzimy razem, ze nie bedziemy musieli sie tułac po stancjach albo kontem u rodziców bo zamieszkamy w miom mieszkaniu. a teraz mam dosc, nie mam siły wstac z łozka bo wszytkie plany, marzenia trafił szlag.

Gość rozwódkaaa
ale skoro już święta przesrane, raczej nikt nie zdąży nic wymyślić innego... to wproście się do kuzyna na wigilie, który go wysterował i zróbcie mu rozpierduche na chałupie :-D Przynajmniej wspomnienia wam zostaną...

Gość tarzanka z tanzanii
Boze nie jest na dluzej bo zorbil glupote??? Ty taka idealna jestes, zawsze rozsadna? Pewnei to mlody czlowiek to i popelnia bledy...Jak kochasz go al etylko w dobrobycie....sorry to komu tak naprawde nie zalezy? Zawsze bronilam kobiet i siebie gdy faceci mowili ze kobiety to materialistki cholerne. Niestey- tak jest;/ Rzuc go moze jeszcze bo stracil kase. Brawo, Wielka milosc haha. Bez drogiego prezentu nie przezyjesz swiat? :) zastanow sie cyz ty go w ogole kochasz

Gość rozwódkaaa
nie jest na dłużej, bo nie stara się naprawić głupoty!!! A poza tym zaraz pewnie sie okaże. że on pali najlepsze papierosy i musi przynajmniej 1 l whisky obalic na tydzień. A autorka jest tłamszona, za to że chała mieć 1 !!! choinkę... w roku!!! żenada

Gość rozwódkaaa
chciała :-/0

nie chodzi mi o pieniadze, bo to nie jest najwazniejsze. poprostu chodzi mi o to ze planowalismy razem zycie wspolne, ze mielismy wziasc slub, a on to zaprzepascił, ze sam we mnie podsycał mysl o tym jakie te swieta beda cudowne itp. ja czekałam na nie tak dlugo. oszczedzała na czym sie da zeby te pierwsze swieta byly najcudowniejsze w zyciu, nauczyłam sie gotowac. a on wszystko zaprzepascil i teraz nie widzi problemu mowi ze przesadzam. ni pije ani nie pali. teraz nawet by go nie bylo na to stac, bo jest na utrzymaniu rodzicow bo jego wyplata idzie w calosci na dlugi.

Gość zaufanie godne podziwu
no to lipa! A wspólnik kiedy się wycofał?