Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Motyliadaa

Problem z koleżanką :(

Polecane posty

Gość Motyliadaa

Jakiś czas temu przyjechała do mojego miasta koleżanka, którą znałam jedynie z wakacji. Tak się złożyło, że byłam pierwszą osobą, z którą się skontaktowała - nie znała tutaj nikogo, więc postanowiłam jej pomóc, póki się nie zaklimatyzuje. Dziewczyna wydawała się dość zagubiona i samotna. Stąd też postanowiłam poznać ją z moimi kolegami i koleżankami. I teraz tego żałuję. Bowiem odkąd tutaj przyjechała, wszyscy skupili się na niej. Jaka to fajna, zdolna, jaka interesująca itp. Ze mną też niby gadają, ale mam wrażenie, że jestem trochę w cieniu tej dziewczyny. Ona chce chodzić wszędzie tam gdzie ja, za bardzo stara się doczepić do ludzi, z którymi się przyjaźnię. Na domiar złego niedawno miała okazję poznać mojego bliskiego kolegę, który bardzo mi się podoba i wykorzystała moment, żeby wymienić się z nim numerem telefonu. Czuję się okropnie. Niby ona jest w porządku, na każdym kroku okazuje mi wiele sympatii, ale trochę drażni mnie to, że muszę dzielić się z nią światem, który był mocno odgrodzony od reszty.

Gość Motyliadaa
I co z tym zrobić ? Czuję się, jakby wszyscy mnie olali.

Dlatego najpierw wypada 2 razy się zastanowić nad konsekwencjami pomocy ;) Mogłaś swoja drogą zachowac pewien dystans a teraz masz.Chciałaś pomóc i obróciło sie przeciw Tobie.Teraz już nic niestety nie zrobisz :/ Ewentualnie o tym chłopaku porozmawiaj z nią , że Ci się podoba i żeby nie wchodziła Ci w drogę choćby z racji tego jak jej pomogłaś.

Gość Motyliadaa
Ona twierdzi, że ich nic nie łączy, tylko raz poszli na piwko, ale za to on ciągle o nią pyta. Przykro mi, bo do tej pory to mną był najbardziej zainteresowany, a teraz pojawiła się ta Patrycja i zachowuje się tak jakbym miała pośredniczyć między nimi.

Gość Motyliadaa
Wiem, że to moja wina, ale znałam tę dziewczynę już od kilku lat i myślałam, że można na niej polegać. Teraz jednak już tak nie jest. Źle się czuję w towarzystwie Patrycji. Ona za wszelką cenę chce być w centrum uwagi, przy innych popisuje się ile wlezie, bo jest pewna siebie i chociaż niezbyt urodziwa, to ma spory urok osobisty.