Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmm myślę i myślę

KIEDY dostałyście @ po porodzie karmiąc piersią? DZIWNA SPRAWA !!

Polecane posty

Gość hmmmmm myślę i myślę

Ja dostałam już :o czyli 2,5m-ca po porodzie, a karmię TYLKO I WYŁĄCZNIE piersią i w dzień i w nocy! Słyszałam/czytałam, że nawet rok czeka się na pierwszą @ Coś ze mną nie tak? Aha, strasznie skąpy był ten okres i trwał 2 dni :/ nie nwiem czy wszystko ok ???

Gość roki500
Karmiłam córkę 1,5 roku a okres dostałam dopiero jak przestałam karmić piersią

Gość COŚ Z TOBĄ NIE TAK
j.w

5 tyg po porodzie:-D uwazaj to jeden z mitow, ze niby okresu miec nie mozna jak sie karmi, tak samo mitem jest ze karmienie zapobiega ciazy!!!

Gość hgdjf
Nie słuchaj tych bzdur, karmienie piersia nie zapobiega przed ciażą ani nie zatrzymuje miesiączki.

Po pierwszym porodzie karmiłam tylko 2miesiące a okres miałam po roku. Po drugim porodzie karmiłam prawie rok, ale miesiączka wróciła równo miesiąc po narodzinach syna.

Gość niczym się nie matrw
ja karmiąc tylko piersią dostałam @ po 10 tyg od porodu.

Gość jtht gggggg
ja w 8 miesiącu po porodzie a koleżanka karmiąc nie dostała jeszcze @ a już zaszła w drugą ciążę ( 5 miesiecy po porodzie )

Gość SabinkaMalaaa
dlaczego jak chodzi o okres to dziewczyny na kafe pisza ''@''??

Gość jtht gggggg
nie wiem dlaczego, ale to bardzo wygodne i każdy wie o co chodzi

Gość SabinkaMalaaa
ale skad to sie przyjelo bo ciekawi mnie to

To jest mit, że karmienie zapobiega ciązy -.- Brak okresu zapobiega owszem. Jest jedno "ale": Nie masz okresu- nie zajdziesz w ciąże, ale dnia owulacji nie przewidzisz :/ Nie przewidzisz tego kiedy miałabyś dostać pierwszej miesiączki zatem nie przewidzisz owulacji ( a pierwszą miesiączkę po ciąży poprzedza owulacja no chyba, ze jest cos nie tak l\ub akurat jest cykl bezowulacyjny) zatem kompletnie nie można tego traktować jako antykoncepcję! Drugi mit: jeżeli karmi się piersią nie dostaje sie miesiączki -.- BZDURA! Tak jak dziewuszki tu piszą, ja dostałam pierwszej miesiączki zaraz po krwawieniu połogowym xD Jakieś... 4 tyg po porodzie :D karmiłam piersią i to bardzo regularnie bo nie karmiłam na rząanie tylko co 3h więc wg mitu powinnam pożegnac się z miesiączką ;P Prędzej niby kobieta karmiąca na żądanie dostanie okresu niż karmiąca o konkretnie wyznaczonych porach ^^

Gość kajakajakna
karmiłam córkę 9 mc, a miesiączkę dostałam w 7 mc Wydaje mi sie że dostałaś normalnie podobno po 6 tyg moze sie pojawic u niektórych kobiet

Gość kajakajakna
ja tez karmiłam córkę ile chciała, sama przestała w 9 mc z dnia na dzien

Gość alliska
9 mies po porodzie dostałam a karmiłam 10,5 mies.

@ po polsku tłumaczy się czasem jako "małpa" więc możliwe, że wśród klawiaturowych znaków ten najbardziej odpowiada w nazewnictwie okresowi :P

Karmie 7,5 miesiąca. Okres dostałam jak syn miał 5 miesięcy. Jest on bardzo nieregularny. Niestety nie każda ma ten komfort :(

karmiłam około dwóch lat -okres po około dwóch latach:}Ginekolog badał , wszystko w normie

Gość hmmm a to ciekawe
dziewczyny które chcą dzidz nazwały okres małpą!! ...że @ przyszła to dziecka nie ma ... co za MAŁPA :D @ hehehe ja tak to rozumiem :P

Gość idź z nim do pediatry
Karmiłam 1,5 roku, miesiączka po 9 m-cach od porodu

Gość kijevna
dostałam po roku - 5 dni po zakończeniu karmienia i tez się martwiłam czemu tak późno

To chyba zalezy od formy matki, tzn jak szybko wraca do siebie po porodzie i jak szybko organizm dochodzi do wniosku, ze udzwignie juz kolejna ciaze. Wiec kazdemu jak wypadnie...