Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dariannaaaaa

implant zęba

Polecane posty

Gość Dariannaaaaa

witam serdecznie . Mam pytanie,mianowicie ukruszyl mi sie zab (gorna piatka)jakis czas temu , i glupia to zignorowalam a teraz niedawno wylamal sie calkowicie . Zostal tylko korzen . Moja szefowa powiedziala mi , ze miedzy implantem wkrecanym w kosc , a wkrecanym w korzen jest zasadnicza roznica w cenie . Czy ktos wie cos na ten temat ? bo szczerze mowiac nie moge sie doszukac. pozdrawiam

Gość Dariannaaaaa
ukruszyl sie bo chcialam ugryzc kosc mojego psa z miski

Gość no w korzen to chyba taniej
nie? ;)

Gość Dariannaaaaa
ale glupek . nudzi ci sie ??? czy ktos mi odpowie ??? :(

Gość dziewczyna facetea.....66...a
pracuje w klinice stomatologicznej wiec po krótce ci wytłumacze a wiec jesli masz korzen sam który ci został..mozesz w takim przypadku miec załozony wkład koronowo - korzeniowy..i na tym koronke(reszte zeba) np. porcelanową jest to koszt ok..liczac tam mniej wieej wkład koronowo korzeniowy kosztuje 200zł a koronoa porcelanowa ok 550-600zł zas impant jest wtedy gdy nie masz zeba wcalei jakby on zastepuje twój korzen, zrasta sie na stałe z kościa...masz wkrecana śrube w kość zabieg ok 2300zł potem trzeba czekac ok 2-6 miesiecy az sruba sie tamładnie ułozy w tej kosci wszystko sie zagoi..potem dopiero możesz miec załozona korone na implancie i to koszt ok 1500zł..bo korona na implancie jest drozsz y drozsze sa łaczniki analogi itp za to razem ok 4000zł

Gość Dariannaaaaa
no tak ale chodzi o cene , ilosc wizyt,itd... nic nie moge znalesc o implancie w korzeniu

Gość Dariannaaaaa
bardzo dziekuje za odpowiedz!!!!! i jeszcze jedno pytanie...czy taki implant (korzeniowy) jest trwaly ??? po jakim czasie trzebo go mniej wiecej naprawic ??? z gory dziekuje

Gość sia90
A ja mam coś podobnego. Ukruszył mi się, potem to zignorowałam, aż w końcu prawie go nie widać... W moim przypadku ma być wyrywany i jestem ciekawa, jak to będzie wyglądało? Miał ktoś tak? :P

Gość Druga kobyła
implant tydzień wytrzyma

Gość Dariannaaaaa
kobyła idz do stajni najesc sie slomy

implant jest na całe zycie nie wymienasz gio bo zrasta sie z kościa..ogolnie np u mnie jest gwarancja na to ok 10 lat czy 5 lat ale ogolnie implant jest na stałe..wystepuja raczej awarie korony porcelanowej czasem sie moze nakruszyc..zalezy to od wielu czynników...ale taka naprawa jets juz w ramach reklamacji;) a wkład koronowo korzeniowy jest tez trwały choc pewnie implant jest trwalszy;)

Gość a nie prościej jest
zapytać dentysty? Info z pierwszej ręki.

mieszkam i pracuje w łodzi moge dac ci namiary na nasz klinike konsultacjha jest bezpłatna

Gość Dariannaaaaa
ja jestem z Poznania to troszkę daleko ;) ale dziekuje za checi !! Napewno prosciej jest zapytac dentyste ale chcialam po prostu isc jak najszybciej i chcialam zorientowac sie cenowo :) a czy wchodzi w gre rozlozenie na raty takiego zabiegu ?

myśle zeu mnie mozna sie dogadac;) polecam estetika kościuszi 106/116 łódź

Gość Druga kobyła
na raty może być - ale wtedy jest drożej

Gość Dariannaaaaa
mimo wszystko za daleko ...:( dziekuje bardzo za odpowiedz