Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbesztana

obraźliwy mail. WAŻNE!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zbesztana

Mam nadzieję że mi ktoś pomoże. Wysłałam do pewnej osoby z ogłoszenia, która zajmuje się makijażem maila że robi zbyt mocne makijaże i napisałam kilka praktycznych porad. Napisałam też że ja się nigdzie nie uczyłam makijażu a robię go lepiej i mam dużo znajomych klientek na malowanie. A adresat odpisał mnie wyzywając od dzieci i gówniarzy. Powiedział że mnie już znalazł na facebooku i naszej klasie, gdzie nie mam kont... I zagroził że zgłosi mnie do urzędu skarbowego i sanepidu za nielegalne prowadzenie działalności. A ja przecież mu nie pisałam że zarabiam na robieniu makijażu. Robię go przyjaciółkom i sobie, dla przyjemności, własnymi lub ich kosmetykami i nie biorę za to pieniędzy. Czy mogę zrobić coś z tym za taką obrazę? I czy on mi rzeczywiście może coś zrobić?

Gość masz nauczke by sie
nie wpierdzielac. uwazasz ze maluje za mocno?jego sprawa! nie muszisz tam chodzic nie? pouczać to sobie mozesz swoje dzieci w przyszłosci a nie dorosłych ludzi.

nie bierzesz pieniędzy za to? to może sobie podawać ciebie gdzie tylko chce i nic ci nie zrobi

Levviatan dzięki wielkie, i coś jeszcze pisał o jakimś swoim prawniku ale po co by miał do niego zgłaszać moje maile i w jakim celu to ja nie wiem. A przecież ja tez mogłam mu zagrozić policją za obraźliwe maile i groźby. Nie biorę pieniędzy bo ich nie potrzebuję. Robienie makijażu to dla mnie przyjemność jeśli bym chciała zrabiać to napewno bym założyła firme legalna bo bym mogła rozsyłać reklamy.

Gość ewqwqe
po pierwsze to po cholere wysyłałąs tam maila? miałas jaka stycznosc z ta osobe czy np. po zdjeciahc widziałas ze te makijaze sa złe?? ehh o matko dziecko rzeczywiscie jestes i tyle. no ale ok. na tego maila odpisałabym tak: "szanowny panie/pani, napisałam do pana/pani swoje uwagi bez obrazliwych zdan. odpisała mi pani/pan (nie wiem czy to facet czy babka?) w bardzo nieprzyjemny sposób nie wiem dlaczego. czyz nie wolno mi było wyrazić swojej opini o pana pracy? czy jest to karalne? nie. karalne jest natomiast to o czym pan/pani pisze. informuje pana ze wydrukowałam cała korespondencję z panem i zapisałam maile w folderze (zrob to) alby była mozliwa pana identyfikacja po adresie IP. informuje ze wraz z wydrukowanymi mailami ide na policje zgłosic to co pan chce zrobic. pozdrawiam" mysle ze to wystarczy, nie musisz wcale isc na policje ale to kolesia odstraszy i da ci spokoj.

Gość ewqwqe
napisz jeszcze ze "ja nie prowadze działanosci gospodarczej, a makijaze robie tylko sobie i swojej siostrze (nawte jelsi to nie prawa), ale pan prowadzi działanosci i myslę ze to nią zainteresuję sie zarówno sanepid jak równiez urząd skarbowy"

może komuś się te malunki odobaja, skoro nadal ma klintów. Po co się wpierdzielać w cudze? Taka mądra jesteś? To ci odpowiedział, pewnie takim samym tonem co twoje przechwałki ;)

ok, przyznam, niepotrzebnie pisałm pierwszego maila, ale dzieckiem NIE JESTEM, a raczej ja będę je mieć za niedługo, więc bez obraźliwych wypowiedzi, bo już wiem co z nimi zrobić.

Mogę się założyć że wam niektórym też ny się te malunki spodobały ale dla mnie to one wyglądają jak barbie w latach 80. nie umiem tego opisać, poprostu brak słów. Makijaż ma wyglądać naturalnie i podkreślać urodę kobiety a nie zasłaniać twarz i szpecić. Bo na nich nie widać urody tylko wszystkie kolory tęczy... No ale cóż, skoro wielki technik usług kosmetycznych uważa że wie lepiej to jest to jego sprawa... W końcu nie każdy kto skończy szkołę w jakimśtam zawodzie jest w nim idealny.

No to chyba to jest groźba że zgłosi tu i tam i to jeszcze bezpodstawna bo nic o mnie nie wie. No a pozatym obraża. Za zniesławienie też jest kara. A zresztą niech sobie zgłasza gdzie chce, nic u mnie nie znajdą, tylko najlepiej by było żeby on potem musiał zapłacić za to że przyjechali i mnie sprawdzili :P

Gość ewqwqe
wiesz co? jestes niemozliwa. mi sie np. ine podobaja twoje wypowiedzi i co? obrazam cie? poza tym po twojej ostatniej wypwiedzi widze ze nic nie zrozumiałas i nadal obstajesz przy swoim NAWET JAK NIE MASZ RACJI. kretynka:D sory ale juz nie moge, kretynka i juz:):) a ja mysle z enie podobałyby mi sie twoje makijaze i tyle. zreszta nie chciałabym miec tak infantylnej makijazystki:) aa to ze bedziesz miała dziecko nie swiadczy ze nim nie jestes. poza tym mozna miec 30 na karku i pstro w głowie :) ehh dziecko a jelsi dziecko nie jestes to tym wiekszy wstyd ze stara baba a tak sie zachowuje.

Gość Janek 0000000
nie odpowiadasz na pytania po cholere sie wtrącasz jego sprawa jak maluje skoro ma klientki tzn ze jest zapotrzebowanie na ten rodzaj makijazu a ty wtrącasz się nie potrzebnie rynek reguluje jak nie bedzie miał klientek to upadnie

Gość nie-desperatka
skad jestes dragonka?

groźba? to raczej ostrzeżenie. Policjant jak wlepia manadat za przekroczoną prędkość to też cię obraża? A jak dostajesz upomnienie, to też się obrażasz?

Gość i myslisz ze ci US uwierzy
ze masz klientki a nie bierzesz od nich pieniedzy? samo to ze uzywasz slowa klient juz o czyms swiadczy

a gdzie on Ci drogie dziecko grozi?? Niby, że poda Cie do US?? To uważasz za groźbę?? Litości:o

drągonka- ty jakaś rąbnięta jesteś :o po co krytykujesz czyjąś pracę, widocznie ma popyt na taki rodzaj makijażu. zachowujesz się jak gówniara pisząc do kogoś z takiego rodzaju uwagami :o teraz też nie rozumiesz, że człowiek ci nie wygraża, tylko cię ostrzega. poza tym- sam fakt zajścia w ciąże nie potwierdza twojej dojrzałości emocjonalnej, bo jak widać kiepsko z nią u ciebie :D

Gość kozibonk
napisz mu tak:@ Szanowny Panie Zglaszaj se Pan to gdzie Pan chce, ja dzisiaj juz wypeirdalam do Pakistanu i tam nawet mnie FBI nie znajdzie Pozdrowiam serdecznie twoj podpis i juz

Gość kleo566
ja pierdole, dlaczego polskie spoleczenstwo jest tak strachliwe, ze jak jakis kretyn wysyla gowno znaczace pogrozki, to ta osoba juz dupa trzesie?:O

kozibonk przynajmniej coś śmiesznego i sensownego nie jak pozostałe wypowiedzi... A co do reszty to nikomu nie powiedziałam że jestem w ciązy a zresztą sami wymyślacie i dokładacie więcej jak w głuchym telefonie.

nie no wcale nie napisałaś, że będziesz miała dziecko:o głupota nie zna granic

tez mnie interesuje skad jestes. podaj chociaz wojewodztwo :)

Gość ewqwqe
"drągonka ok, przyznam, niepotrzebnie pisałm pierwszego maila, ale dzieckiem NIE JESTEM, a raczej ja będę je mieć za niedługo, więc bez obraźliwych wypowiedzi, bo już wiem co z nimi zrobić. " o ja pierdole.. nie ty?? jakas schizofrenia??

Gość ohjaja
drągonka ok, przyznam, niepotrzebnie pisałm pierwszego maila, ale dzieckiem NIE JESTEM, a raczej ja będę je mieć za niedługo, więc bez obraźliwych wypowiedzi, bo już wiem co z nimi zrobić. dokładnie tą wypowiedzią dałaś do zrozumienia, że jesteś w ciązy. a poza tym to jakaś tępa kretynka z ciebie, zeby pisac do kogos, kto zajmuje sie czyms zawodowo, ze sie nie zna i ty umiesz lepiej, bo malowalas ciotke klotke na wesele w remizie i powiedziala, ze ma super makijaz :D booozz, co za dzieciak :D

"(...)ale dzieckiem NIE JESTEM, a raczej ja będę je mieć za niedługo, (...)" no to dałam do zrozumienia ale nie napisałam że jestem w ciąży! A może po prostu planuję dziecko??? To też znaczy że będę je mieć niedługo... No widzicie sami sobie wbijacie nieprawdę do głowy i dokładacie swoje plotki... Nie spodziewałam się że użytkownicy kafe są tacy...