Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwioo na

CO Z TM ŚLUZEM??!

Polecane posty

Gość zdziwioo na

Powiedzcie mi drogie kobiety jak to jest z sZYjka i ze sluzem w 18 dniu cyklu. ja mam dziwnie wysoa szyjke i 0twar dawawa i dodatkowo strasznie mokro ;-/ nie wiem co na ten temat sadzic ?? ktoras sie moze obserwuj i wie ?? Prosze o odpowiedzi osoby które nie szukaja kogos do pojezdzenia po nim tylko konkrety.

Szyjka jest bardziej otwrta+ jest mokro jak są dni płodne ^^ Napisz jak z temperaturą jest

Twoja szyjka i śluz wskazują na dni płodne. A czy to będzie 8,14,18 czy 30 dzień cyklu to sprawa indywidualna. W każdym cyklu u jednej kobiety może być inaczej, a co dopiero u innych

W każdym cyklu u jednej kobiety może być inaczej, a co dopiero u innych jezeli w każdym cyklu u jednej kobiety jest inaczej to coś jest nie tak :D ma nieregularne miesiączki ^^ szczególnie z rozbierznością jaką napisałaś :P

Gość RAZ 13 A RAZ 18 DC
TAK TO JUZ JEST Z TYMI DNIAMI PŁODNYMI

Przede wszystkim aby metodę naturalnego planowania rodziny wcielić w życie seksualne to trzeba robić stale wykresy z temperaturą oraz z obserwacjami śluzu ^^ I nie prezez 2, 4, 6 cykli tylko po roku można zobaczyć co Cio wyszło, zacząc współżyć i NADAL obserwować. Trzeba też popatrzeć czy ma się miesiązki regularne ( 2 czy 3 dni w te czy we wte to nie tragedii ;)) i trzeba się zbadać czy wszystko jest okej i wtedy zacząc prowadzić kalendarzyk

"jezeli w każdym cyklu u jednej kobiety jest inaczej to coś jest nie tak ma nieregularne miesiączki ^^ szczególnie z rozbierznością jaką napisałaś" podałam przykład, bo autorka zapytała o 18dc za regularność uznaje się tydzień, więc np. 10 lub 17dc jest ok

Gość zdziwioo na
Ostatnio mam regóralne miesiaczki co 28 dni wiec jestem po prostu zdziwiona. Jesli chodzi o temp. to niestety nie mierze ostatno (brak rano czasu). dodatkowo zero stresów czy nacisku ze chce i musze byc w ciazy wiec jestem zdziwiona tym. dodatkowo jak nigdy dzisiaj jakies takie bole w dole brzucha takiego ucisku ;-/

zdziwioo na. Bez temperatury to się nic nie dowiesz ^^ nastawiaj budzik 10 min wcześniej. Ja mam owulację przy cyklach 28-31 dniowych 13-15 dnia cyklu. U każdej kobiety jest inaczej. Jeżeli jednak zauważysz po wykresach TEMPERATUR! że masz cały czas 28 cykl a owulacja jest 13-18 dnia nooo to wtedy mi by się to nie podobało. Jeżeli cały czes masz 16018 dzień to wszystko okej. Tylko mierz dziewczyno tą temperature :/

Gość zdziwioo na
jesli przyjdzie @ to bede wstawała nawe 30 minut wczesnie

dokładnie, temperatura to podstawa. Ważne jest, aby faza lutealna była mniej więcej stała czyli jeśli teraz owulację masz później, to cykl powinien być dłuższy. Chyba że masz 10dniową fl to by się zgadzało, ale 10dni to minimum

Gość zdziwioo na
Minia własnie dlatego jestem zdziwiona ;p ehhh nie wiem juz co myslec ;-/ zreszta nie wiem czemu sie zastanawiam skoro moj partner nie konczyl we mnie . chyba bardziej dziwi mnie ta mokrosc ;p bo tak nie miałam wczesniej

KOBIETO STOP!!!!!!!!! Jedna ważna rzecz! Stosunek przerywany to nie ejst antykoncepcja!!!!!!!!!!! Masa ludzi przez taką głupotę w ciąże zaszła! Jak się facet podnieca to nawilża się tak jak kobieta- nie jest suchy. I tam są plemniki :) Nie wiem skąd ten mit, że tylko jak się facet spuści to może zapłodnić kobietę. Popieść go kiedys ręką i zobacz że robi się mokry. To że jeszcze w ciąży nie jesteś to cud! I nie waż się kochać bez gumek na razie do póki nie nauczysz się znać swoje ciało na tyle, żeby się nikogo nie pytać co się dzieje. Trzymam kciuki i weź sobie do serca to, co teraz napisałam :/.

Gość zdziwioo na
Jestem HAPPY nawiazujac do twojego posta powiem tak ze normalnie nie uprawiam sexu chociazby bez prezerwatywy. to wyfekcie zdarzen. ehhh tylko wydaje mi sie ze TO co sie z moim sluzem dzieje to nie objawy ciazy bo chyba byloby na to zza wczesnie

Gość zdzziwioo na
ehhhhh

Gość zdzziwioo na
Róznie bywa. ale popieram jestem HAPPY zeby mierzyc temke i nie sexic sie bez gumki. Pozdrawiam

Zdziwiona będę trzymała za Ciebie kciuki :) Jeżeli chcesz stosować tą metodę to cierpliwośc jest bardzo ważna :) i tak trzymaj! Sex tylko z gumkami ;) Powodzenia