Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Październikowa mama!

Hej dziewczyny!

Polecane posty

Hej dziewczyny!Mój miesięczny synek przekręca główkę tylko na prawą stronę i dlatego ma lekko spłaszczoną.Podkładałam mu już wałeczki z pieluszki,ale i tak przekręcił główkę.Teraz ma włożony cukier,ale i tak jak się z nim pomocuje to potrafi przekręcić główkę tak żeby mu było wygodnie.Oczywiście jak się zorientuje ,że mama mu prostuje główkę to od razu płacze wniebogłosy.Doradźcie mi coś ,bo nie chce aby miał spłaszczoną głowę z jednej strony!

Nie martw się, nie będzi miał spłaszczonej głowy xD Kształt głowy jest genetycznie uwarunkowany ( chyba, ze choroby typu wodogłowie czy bliźniactwo syjamskie i dzieci są rozdzielane ale w tym wypadku rozumiem, że to wykluczamy) Teraz ma spłaszczoną jak będzie dzieckiem siedzącym a później raczkującym, chodzącym to mu się unormuje :) Mój siostrzeniec nienawidził spać na boku! Na brzuchu? Zapomnij. Głowę miał tak spłaszczoną, że jak się go widziało to aż uśmiech się mimowolnie pojawiał bo wyglądał prześmiesznie :D W dodatku z twarzy przypominał małego głoda więc nie raz z siostrą boki zrywałyśmy :D Lekarz jej powiedział, to co napisałam wyżej :D takie dziecko i już!

Gość ostrężynka
Nie martw się mój synek na początku też trzymał główkę tylko w jedną stronę a potem samo mu przeszło :) Ja jak byłam mała też to miałam ale do tego stopnia że mam jedno uch bardziej odstające od drugiego, ale to jest jedyny efekt tego "skrzywienia" :)

Gość ostrężynka
*ucho miało być :D

Gość kasiunia
a ja radze przekaldac nawet jakplacze ,moja coreczka tez miala splaszczona glowke ,a pozniej przukurcz prawej nozki i trzeb abylo rehabilitowac ,lekarka powiedzala ze to wlasnie od tego , teraz jestem w 2 ciazy i napewno tego bledu niepopelnie , terehabilitacje tonajwiekszy koszmar , ale naszczescie jest juz wszystko ok rehabilitacje trwaly 2 czy 3 miesiace niepamietam juz

Jedno z bliźniąt mojej znajomej tez trzymało główkę na jednej stronie przez cały czas-nie dopilnowała tego i teraz w wieku 4 lat ma jedną stronę bardzo mocno spłaszczoną i nie ładnie to wygląda.