Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Czym sie leczyc w ciazy

Polecane posty

Bolace gardlo,zatkane zatoki,piach w oczach...czekam az kompletnie mnie rozlozy,kosci bola, tylko czym tu sie wspomoc?Do glowy przychodzi mi tylko syrop z cebuli i mleko z czosnkiem...Poradzcie jakimis sprawdzonymi radami.

Gość thaisse80
ja na gardlo plukalam gotowana woda z sola, najpierw pieklo ale przeszlo. na katar stosowalam inhalacje z rumianku, pilam cieple mleko z miodem, ciepla herbate z miodem i cytryna. i tak przeszlo. w ciazy dwa razy bylam przeziebiona ale wszystko poszlo okey i mam zdrowa coreczke:))

Gość kijevna
herbatę z sokiem malinowym też nie zaszkodzi, a na noc smarowałam klatę i plecy amolem na rozgrzanie... no i skarpety ciepłe też były w robocie...

Gość ja z tobą pogadam;) mam
ja bym jednak propoowała iśc do lekarza!!!! jak to znajoma polożna mowiła, jak mama jesto chora to dziecko tez!! syropem z cebuli i mlekiem z czosnkiem też ise leczylam w ciąży i pomogło, ale nie wiem jak to z zatokami;)

Gość farmaceutkaw2
jest syrop dla kobiet w ciazy PRENALEN. na gardło Propolis w sprayu i tantum verde, oscillococinum tez mozna uzywac:) na katar sól morska

Jeszcze nie jest tak zle zebym z katarem i bolem glowy do lekarza leciala.Jak mnie zlapie wysoka goraczka to pojde,pamietam jak bylam z mlodszym w ciazy i zachorowalam to mi przy przeziebieniu lekarz zalecil wlasnie domowe ,naturalne sposoby a w ostatecznosci przy silnych bolach glowy paracetamol a i to pol tabletki zeby dziecka nie obciazac.Wiec nie bede mu teraz zawracac glowy bo i tak powie mi to samo.thaisse gratuluje coreczki :).kijevna nie mam amolu ale vicks masc rozgrzewajaca,jeszcze poczytam na ulotce czy mozna stosowac w ciazy.

Lepiej byś poszła do lekarza.Domowymi sposobami owszem możesz sie leczyć,ale leków na własną rękę bez konsultacji z lekarzem lepiej nie bierz :) Mnie dopadło na początku ciązy zapalenie płuc :o Lekarz zabronił brać leki.Więc zdychałam dobre 2 tygodnie.Kazał pić mleko z miodem i czosnkiem,herbatę sokiem malinowym,sok z cebuli,mleko z tartym świeżym imbirem,robić inhalacje,płukankę ze soli.

Gość orentelka
a czy amolem mozna sie nacierac w ciązy? a co najlepsze na nudnosci?

Wcale nie zamierzam brac lekow.Wlasnie dlatego zalozylam ten temat zeby podpytac o domowe sposoby.

Gość CZOSNEK!!!!!!
czosnek ,miod

Stawiam glownie na czosnek takze moj maz bedzie biedny jak wroci z pracy...No nic ja juz stad uciekam,dziekuje dziewczyny za porady i dobranoc.