Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Samuelle

Procedura przyjęcia do szpitala- wywoływanie porodu

Polecane posty

Hej. Dostałam skierowanie do szpitala na wywoływanie porodu i moje pytanie- jak wygląda procedura przyjęcia? Ileto wszystko trwa? Tzn chodzi mi o to czy odrazu jak mnie przyjmą na oddział, "rzucają" na łóżko i podłączają oksytocynę? Proszę o odpowiedź.

Gość buhahahahahahaaaaaaaaaaa
idziesz do szpitala na izbę przyjęć ze skierowaniem, dowodem osobistym, kartą ciąży, badaniami. Wypełniają tam kartę przyjęcia, oddajesz ubrania do sztani i w piżamce idziesz sobie na oddział. Na pierwszym obchodzi lekarze pooglądają twoją dokumentację medyczną i zalecą ci badania, ktg, krew, może usg no wg tego co uznają za słuszne i dopiero majac wyniki decydują o wywołaniu, pewnie ci powiedzą wieczorem że na drugi dzień spróbują wywołać. Nikt cię od razu nie rzuci na łóżko porodowe he he, no chyba ze będzie sytuacja zagrażajaca zdrowiu twojemu i dziecka. Jeśli już jestes po terminie spróbuj sama zadizałaś, trocjhę większy wysiłek fizyczny, seks, moze sie uda naturalnie, bo skurcze oksytocynowe sa bolesniejsze.

Gość lopae
biorą cię w ustronne miejsce po czym dostajesz kilka porządnych kopów w bęben, a dopiero potem na łóżko. później pól litra gorzaly i jakos miło zleci ci czas

ja dostałam 2 kroplówki - maskara!

w pierwszej były same dopalacze, a drugiej czysty spirytus

Mnie np. przyjęli i od razu w tym dniu urodziłam. Miałam skierowanie na poród, miał się rozpocząć 01.08 i tyle. Przyszłam, cała papierkowa robota. Dostałam miejsce na sali przedporodowej, potem zrobili mi usg, badanie ginekologiczne, ciśnienie, ktg i inne. I w tym samym dniu podłączyli mnie do pompy z oksytocyną. Ale może też dlatego, że miałam cukrzycę a było już tydzień po terminie, chcieli to rozwiązać.