Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bobik888

Teściowa, młode małżeństwo i JA

Polecane posty

Gość Bobik888

Witam, Chciałbym poprosić forumowiczów o radę, ponieważ sam nie potrafię już ogarnąć tematu a nie mam zrozumienia wśród rodziny. Sprawa tyczy się rodziny mojej narzeczonej. Otóż jej brat jest rok po ślubie. Niedawno doszło do sytuacji, że moja przyszła szwagierka wyprowadziła się z domu. Rozumiem ją doskonale, ponieważ teściowa jest "potworem". Młodzi małżonkowie mieszkali z rodzicami i budowali własny dom. W zasadzie to budowała go teściowa bez udziału synowej, wszystko zresztą robi za jej plecami. Knuje, awanturuje się, terroryzuje własną matkę, a potem siedzi w kościele w pierwszej ławce. Na dodatek jej syn jest 30-latkiem, który nawet sam nie pójdzie do lekarza bo to załatwia mama. Nie posprząta po sobie, nie zrobi sobie jedzenia i po ślubie zaczął pić (5-6 piw dziennie). Szwagierka też nie jest święta, ale przy nich mogłaby nosić aureolę. Spotkałem się z nią niedawno i w szczerej rozmowie przyznałem jej rację bo sam już nie wytrzymuję w domu mojej dziewczyny. Nie wiem co teraz zrobić, jeżeli powiem że spotkałem się ze szwagierką a tym że przyznaję jej rację, że teściowa i jej syn są toksyczni, oni zniszczą mój kilkuletni związek. Na chwilę obecną nie stać mnie na to żeby zabrać moją kobietę od jej rodziców i zamieszkać daleko od tej dwójki, a z drugiej strony bardzo żal mi szwagierki, która bardzo cierpi i codziennie wysłuchuje telefonicznych gróźb, że jeżeli nie wróci to teściowa zniszczy jej życie (jest w stanie to zrobić). Proszę poradźcie co zrobić wystąpić przeciwko teściowej i "szwagrowi" i podpisać wyrok czy patrzeć na cierpienie i szykanowanie szwagierki?

Gość oboje
spieprzajcie od tej toksycznej rodzinki. Ten synuś to chyba jajek nie ma. Twoja dziewczyna tez tak się słucha mamusi?

Gość ale i co w związku z tym
no cóż, może zastanów się jeszcze czy to na pewno TA kobieta? Bo w końcu wieloletnie wychowanie w takiej rodzinie pozostawia ślady i niedaleko od jabłoni jabłko spada... Może czas zwinąć żagle i nie pakować się w to?

gdzie szwagierka miała oczy jak brała ślub? tobie tez radze uciekać jak najdalej od takiej rodzinki

Ja ci bym radziła nie mieszać się w to i rozmowę ze szwgierka zostawic dla siebie. Współczuję jej po wzieła sobie chłopa dzieciaka. Jak on całe życie ma sie mamusi słuchac i knuje za jej plecami spiski to niech dziewczyna ucieka póki moze. Jeśli chłopak nie postawi się matce to ten zwiazek dla niej bedzie tylko męką. Jak on nie umie zadbać o swoją zonę to co to będzie jak będą mieli dzieci?? Jak by miał jaja to by powiedział matce zeby się nie wtrącała i tyle, ale widzać ze ich nie ma. A co do twojej sytuacji to ja bym bartdzo uważnie obserwowała twoja dziewczyne czy nie ma zajawek po mamusi...Jeśli ma normalne podejscie i widzi błędy matki to nie musi ich przejąć ale to też duzo zależy od ciebie. Radzę obserwuj bo wpakowanie się w toksyczna rodzine to nic dobrego. Wiem cos o tym i nie polecam nikomu...